Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
muzeumkert-660x330.jpg

A toporzékolás joga

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mióta Kéri László ]]>bejelentette]]>, hogy érhetik még kellemetlen meglepetések Orbánt 2018-ban, azóta megértem a libnyaf ellenzék nekikeseredését.

Kéri László még soha semmiben nem találta el a jövőt, ha nekem ilyen szériám lenne tippmixben, messze kerülném a fogadóirodákat.

De maradjunk annyiban, megértem az ellenzéket. A Kéri-tételből kiindulva tényleg nincs más lehetőségük, mint a nyilvános rendezvényeken elkövetett toporzékolás, hogy az általában vett jelenlétükről tájékoztassák a műértő közönséget. Kellemetlen, de mégis legyünk nagyvonalúak.

A bírósághoz hasonlóan, magam is úgy gondolom, a szabad véleménynyilvánításnak szerves része a politikusok basztatása, amennyiben a tisztelt hivatásos ellenzéket és a pár darab választópolgárukat nem elégítik ki a “drágabolgárúr, hát mondja meg” típusú betelfonáló műsorokban zajló szokványos önkívületek.

Régen volt, de talán még emlékeznek rá, mielőtt Palpatine nekiállt módszeresen lebontani a fékeket és ellensúlyokat (hehe), fordított felállásban szórakoztatta egymást a két fél. Gyuriferiék világa tűnt kimozdíthatatlannak, és rendszeresen ment a szereplései alatti hazaárulózás, óbégatás. Vagy ott van Budapest hercegének, Demszky Gábornak az utolsó pár éve, amikor fellépéseinek megkerülhetetlenül kötelező kelléke volt a körülötte álló képzett személyzet, műveleti tojáselhárítási célokból.

Egyetlen különbség, hogy azokban a derék demokratikus időkben a rend éber őrei ezalatt sün-formációban kiemeléseket hajtotta végre, vagy mindközönségesen letartoztatták az “ünnepek méltóságának megzavaróit”, természetesen a haladó és minden emberijogi hábiztire érzékeny értelmiség ütemes tapsától kísérve.

Hol vagyunk már attól a baloldaltól, amely szerint az utca nem a politizálásra, hanem a közlekedésre való…

A történelem (mert szerencsére már az) meg arra való, hogy okuljunk belőle. Amennyiben a megboldogult gyurcsányizus alatt háborogtunk a sünözésen, úgy cserébe, a jelenben, hagyni kell Juhászpetiéket dülleszteni, óbégatni, sípolni. Szánakozni szabadon lehet rajtuk és itt vissza is kanyarodtunk a Kéri-tételhez.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Politika (1582) Tv fotel (65) Gazdaság (707) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7571) Autómánia (61) Egészség (50) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (312) Vetítő (30) Kultúra (7) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Történelem (18) Sport (729) Jobbegyenes (2794) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>