Ma 2021 május 12. Pongrác napja van. Holnap Szervác, Imola napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Hajrá Orbán!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
– szemben az Európai Bizottság szégyenletes támadásával.

]]>OLTRE LA LINEA]]>

Az olasz lap ismerteti, hogy az Európai Bizottság Magyarország ellen kötelezettségszegési eljárást indít a felsőoktatási törvény ügyében, amely állítólag fenyegeti a CEU-t.

„Orbán igen keményen és bátran reagált az Európai Parlamentben, Sorost úgy definiálva, mint egy olyan nagy pénzügyi spekuláns, aki több millió európai életét tette tönkre. Őszinte tapsok.”

A portál ezután ismerteti a CEU körüli vitákat, miközben e „Soros-egyetemet” úgy jellemzi, mint amelyiknek nyilvánvaló célja a multikulturalizmus és a tömeges migráció elősegítése. Ha nem ez lenne, „demokratáink” nem lennének ennyire felbolydulva, hogy védelmére keljenek.

A cikk azután különféle olasz lapokban a magyar kormányt támadó cikkek érvelésével kel vitára. Például Andrea Tarquini újságíróval, aki a La Repubblicában azt írta, hogy a rendszerváltás óta nem volt még példa arra, ami most a CEU ellen történik.

„Micsoda? Hogy egy állam megengedi magának annak eldöntését, hogy milyen intézmények legyenek saját területén?”

A cikk úgy ér véget, hogy Magyarországnak a legszentebb és legsérthetetlenebb emberi és polgári joga – „hogy olyan szavakat használjunk, amelyek annyira tetszenek az európásoknak” – eldönteni, milyen szerkezete legyen és kit engedjen a saját területére. „Hajrá Orbán!”

Lovas István - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (255) Tv fotel (65) Autómánia (61) Tereb (140) Irodalmi kávéház (505) Jobbegyenes (2024) Sport (729) Életmód (1) Nagyvilág (1454) Vetítő (37) Belföld (6) Kultúra (6) Mondom a magamét (5290) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Politika (1578) Mozaik (83) Gazdaság (657) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>