Ma 2024 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 56. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Már a francia elnök is nemet mond a TTIP-re (Politico); Lopjatok a boltból migránsok!

PRESS TV: a Moszadé volt a fő szerep a 9/11-ben

]]>POLITICO]]>

Francois Hollande francia elnök kedden kijelentette: nem hajlandó elfogadni az EU-USA szabadkereskedelmi egyezményt a tárgyalások jelenlegi szintjén, mivel országa ellene van a szabályok nélküli kereskedelemnek, idézi őt az amerikai portál európai kiadása. Hozzátette: „Sehosem fogjuk elfogadni mezőgazdaságunk, kultúránk megkérdőjelezését, és azt, hogy ne legyen kölcsönösség a közbeszerzési piacokhoz történő kölcsönös hozzáférésben.” Majd azt mondta, e stádiumban a TTIP-re a francia válasz a „nem”.

]]>EUROOBSERVER]]>

Az Európai Parlamentben tegnap a lobbizásról tartott konferencián Frans Timmermans bizottsági alelnök kijelentette, hogy „az átláthatóság nem gyógyír mindenre”. Timmermans azt is az európai Bizottság átláthatóságának javára írta, hogy a TTIP-re vonatkozó dokumentumot is a sajtó megszerezte (!). Bizottsága átláthatóságával nagyon elégedett volt, írja az uniós ügyekre szakosodott portál.

x             x             x

]]>Az]]> Európai Unió az oka, hogy Törökországban erodálódott a demokrácia, írja cikkében a portál.

]]>LE FIGARO]]>

Tudta ön, hogy a francia középiskolákban már nem tananyag Clovis, Szent Lajos, I. Ferenc, de XIV. Lajos király vagy Napóleon sem? Ezeket mind törölték a francia kötelező tantárgyakból. Az oktatásügy válasza: a szűkös időkeretben helyet kell csinálni az Európán kívüli civilizációk oktatásának Malitól a han Kínáig, írja felháborodottan a francia jobboldali napilap a francia történelem nagyjainak eltörléséről a francia iskolákban.

]]>UNZENSURIERT]]>

Az osztrák hírportálnak tudomására jutott, hogy Ausztriában csendben úgy módosították a bolti lopásra vonatkozó jogszabályokat, hogy azok bagatellizálják e bűncselekményt, ugyanis ezzel egyrészt „dekriminalizálják” a migránsokat, másrészt megakadályozzák, hogy az osztrák büntetőintézmények reménytelen mértékben túlterhelődjenek.

]]>SPUTNIK]]>

Az irodalmi Nobel-díjas török Orhan Pamuk is csatlakozott azon török értelmiségiekhez, akik bírálják az Erdogan-kormányt, jelenti az oroszhírügynökség angol nyelvű portálja. Az író kijelentette: a török elnök drákói törvényeket használ fel arra, hogy szájkosarat tegyen az ellenzékre. Kedden kezdődött a pere Murat Belge török tudós-újságírónak, aki 2014 óta, amikor Erdogan elnök lett, nagyjából az ezernyolcszázadik értelmiségi, akit politikai okokból állítottak törvényszék elé. Pamuk tíz évvel ezelőtt maga is bíróság előtt állt „a törökség megsértésének” vádjával.

]]>PRESS TV]]>

John Brennan, a CIA igazgatója attól tart, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások alaposabb kivizsgálása napvilágra hozza azt a szerepet, amit abban az izraeli és amerikai hírszerzés játszott, jelentette ki Dr. Kevin Barrett amerikai tudós, aki a 9/11 eseményeit 2003 óta tanulmányozza. A  globális perzsa tévéállomásnak nyilatkozva elmondta, annak a 28 oldalnak a nyilvánosságra hozatala, amelyet titkosítottak a terrortámadásokról készült kormányjelentésből, rámutat a szaúdi szerepre. Hozzátette, annyit már ma is tudunk, hogy a terrortámadások puccsot jelentettek az amerikai hatalmi struktúra neokon részéről. Az akcióban a Moszadé volt a fő szerep, de az amerikai felső vezetés és a CIA részese volt a kivitelezésnek. Barrett ezután szó szerint ezt mondta: „Ha ezt a gilisztakonzervet kinyitják és elvégeznek valamiféle becsületes vizsgálatot, hamar kiderülne, hogy a szaúdiak csak kis szerepet játszottak a 9/11-ben, és azt a világ valódi erőhatalmi szervezetének utasításaira tették, ahol a cionista bankhatalmi struktúra uralja az Egyesült Államokat, és az gyakran jobban aggódik Izraelért, mint az Egyesült Államokért.”

x             x             x

]]>Irán azonnal]]>i hatállyal leállította az amerikai autók iráni importját.

]]>RUSSIA TODAY]]>

„Vörös dzsihad? Az amerikai összeesküvés elméleteket gyártók azt hiszik, hogy Moszkva a végső megoldáson dolgozik Amerika és Izrael tekintetében” címmel a globális orosz hírtévé angol nyelvű portálja ismertet egy új könyvet, amelyet neokon (neokonzervatív) szerző írt ezzel a címmel: „Vörös dzsihad: Moszkva végső megoldása Amerika és Izrael részére”. A recenzens azt ajánlja, a könyvet nehogy valaki olyan helyen olvassa, ahol sok ember tartózkodik, mert abban olyan őrültségeket talál, melyek önkéntelenül nevetőgörcsöt okoznak neki. A szöveg Bob Hope-nál vagy Eddie Murphynél is jobban nevettető. A szerzők, Cliff Kincaid és JR Nyquist azt a tézisüket adják elő, hogy Oroszország el akarja tüntetni a Föld színéről a két országot. Hát nem világos? A Kremlben azon gondolkodnak, miként tegyék Oroszországot egy olyan hellyé, amely a támadás utáni amerikai ellentámadás nyomán a halál földjévé válik és ahol élőlény nem marad még évszázadokon át. A kötetben az is olvasható, hogy Moszkva hozta létre az Iszlám Államot, amelyet egyébként, jegyzi meg a cikk írója, nemrégiben a szíriai Palműrában bombázott szét. A könyv szerzői rátérnek a Russia Today-re is, amelyet szerintük természetesen az orosz titkosszolgálat irányít, nem pedig a harmincas éveiben lévő Margarita Szimonján főszerkesztő.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTE]]>N

Curtis Scaparrotti tábornok, a NATO új parancsnoka Brüsszelben kijelentette, Oroszország jelenti a legnagyobb veszélyt az USA-ra nézve, idézi őt a német gazdasági-politikai portál. Majd hozzátette: Putyinnak gátat kell vetni. Kijelentése, kommentálja a portál, azt mutatja, még várni kell az új európai hidegháború végére.

]]>CBCNEWS]]>

A kanadai olajkitermelésé központját, az albertai Fort McMurry teljes, hatvanezres lakosságát kitelepítették a tomboló tüzek miatt, jelenti a kanadai közszolgálati televízió. Egyebek között már egy teljes lakókörzet is leégett.

]]>SÜDDEUTSCHE ZEITUNG]]>

Az Erdogan gúnydalt a köztévében felolvasó Jan Böhmermann most először bírálta Merkelt és kijelentette: a kancellár őt kifilézte és egy idegbeteg despotának teához felszolgálta. (A komikus elleni büntetőper megindítását Erdogan elnök javaslatára Merkel engedélyével indították meg, melynek eredményeként Böhmermann akár több év börtönt is kaphat.)

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Tereb (146) Tv fotel (65) Belföld (11) Sport (729) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (710) Történelem (18) Jobbegyenes (2805) Vetítő (30) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Mozi világ (440) Politika (1582) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7612) Heti lámpás (313) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>