Ma 2021 március 03. Kornélia napja van. Holnap Kázmér napja lesz.
lovas017.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 24.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását egyes témákban áttörjem. Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen médiánkban, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez.

- Irán megkezdte a világ legnagyobb olajszállító tartályhajójának üzemeltetését.

- Közvéleménykutatás: a britek Iránnál kevésbé kedvelik Izraelt.

- Az USA izraeli bírálat nyomán kihajította az ENSZ gázai jelentéstevő csoport vezetőjét és egy amerikai bírónőt ültettek a helyére.

1.

Február 2-án az iráni hírügynökség, egy görög hajózási szaklap portálja, és több más forrás arról számolt be, hogy Irán megkezdte a világ legnagyobb olajszállító tartályhajójának üzemeltetését. Az iráni óriáshajó kapacitása 2,2millió hordó nyersolaj.

A „lebegő olajkikötő” csökkenti a termelési, szállítási és exportálási költségeket. A hajó neve Perzsa Öböl (Persian Gulf). (A mellékelt fotó nem az iráni tankert ábrázolja.)

2.

A globális sugárzású francia tévéállomás, a France24 jelenti, hogy kedden lecserélték a kanadai William Schabas professzort azon ENSZ vizsgálóbizottság éléről, amely Izrael tavaly nyári gázai hadjáratáról készített jelentést és őt Mary McGowan Davis amerikai bírónőre cserélték.

Ez azután történt, mondta a névtelenségét megőrizni kívánó ENSZ forrás a France24-nek, hogy Izrael panaszkodott az augusztusban kinevezett Schabas irányította tényfeltárói jelentés „elfogultságára” és „Izrael-ellenességére”. Netanjahu izraeli miniszterelnök most azt is követeli, hogy az emberi jogok legdurvább megsértési eseteit tartalmazó jelentés ne lásson napvilágot, azaz ne kerülhessen a nyilvánosság elé. Schabast az ENSZ Emberjogi Tanácsa jelölte ki posztjára.

3.

Az igen tekintélyes brit Chatham House legújabb felmérése szerint, jelentette az Independent című brit lap február 1-jén, a britek „nagyobb ellenszenvet éreznek Izraellel, mint Iránnal szemben”. A zsidó állammal szemben megnyilvánuló ellenszenv ugrásszerűen megnőtt az elmúlt két évben: míg 2002-ben a britek 18 százaléka érzett erős ellenszenvet Izraellel szemben, addig ez az arány most 35 százalékra emelkedett.

A britek szemében a legkevésbé kedvelt ország a világon Észak-Korea, derítette ki a világhírű brit agytröszt felmérése.

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (505) Történelem (14) Sport (729) Tereb (140) Jobbegyenes (1972) Vetítő (37) Tv fotel (65) Mondom a magamét (5137) Nagyvilág (1454) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Politika (1576) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (657) Rejtőzködő magyarország (171) Heti lámpás (252) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Belföld (6) Életmód (1) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>