Ma 2023 szeptember 30. Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.
lovas017.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 23.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását egyes témákban áttörjem. Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen médiánkban, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez.

1. Nemzetközi holokauszt karikatúra verseny és kiállítás Teheránban – az MTI megjelenését követően 9 nap után mégis hozta a hírt.

2. A Sziríza görög párt elhallgatott programpontjai.

1.

A Tehran Times című iráni napilap online kiadása január 24-én, másnap pedig a nyomtatott lapban, azaz 9 napja jelent meg az a hír, hogy az iráni fővárosban nemzetközi gúnyrajzversenyt hirdettek meg válaszul a francia Charlie Hebdo hetilapban folyamatosan megjelenő Mohamed karikatúrákra.

A pályaműveket április 1-jéig várják. Az első helyezettet 12 ezer, a másodikat 8, a harmadikat 5 ezer dollárral díjazzák. A nyertes műveket Teherán három kulturális intézetében mutatják be.

Az MTI a híradássdal máig várt, vagyis ez a hír nem igazán tartozik az „elhallgatott”, hanem a késleltetett hírek kategóriájába. Az erről kiadott távirati irodai jelentés a Tehran Times-ra hivatkozik, de elhallgatja a megjelenés dátumát.

Az MTI hirtelen jött „megvilágosodását” az okozta, hogy a nyugati világ sajtója 7 napos gondolkodás után, február 1-jén kezdte megjelentetni a hírt, mint a globális France24 tévéállomás, az Independent brit lap és más nyugati orgánum.

(Kommentár: a világért sem akarok előítéletesen leírni bármit, de talán nem fognak tolongani a nyugati karikaturisták pályamunkáik Iránba küldésével – netán arra számítva, hogyha ezt teszik, karrierjük egészen véletlenül ketté törik. Amihez még géppisztoly sem kell. Csak a rendszert kell megfelelően strukturálni. Miközben, természetesen, Nyugaton a sajtószabadság virágzik.)

2.

A radikális jobboldallal koalíciót alkotó radikális baloldali Sziríza párt tényleges programjáról a nyugati sajtóban teljes a hallgatás. A hallgatás falát most a 40 pontos programnak legalább az utolsó négy pontjának visszaadásával törjük meg.

37. A görög csapatok kivonása Afganisztánból és a Balkánról. Egyetlen görög katona se állomásozhat saját határainkon túl.

38. Mindenfajta katonai együttműködés megszüntetése Izraellel. Támogatás a palesztin állam megteremtésére az 1967-es határokon belül.

39. Stabil megállapodás megtárgyalása Törökországgal.

40. Valamennyi külföldi támaszpont bezárása Görögországban és kilépés a NATO-ból.

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Belföld (10) Sport (729) Tereb (145) Flag gondolja (34) Egészség (50) Gazdaság (689) Történelem (16) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (276) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7104) Tv fotel (65) Vetítő (30) Politika (1581) Irodalmi kávéház (529) Mozaik (83) Jobbegyenes (2683) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>