Ma 2023 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 105. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Rasmussen volt NATO-főtitkár: Ha Trump győz, az az amerikai világrend vége.

]]>POLITICO]]>

Az Egyesült Államok vezette világrend végét jelentheti, ha Donald Trump lesz az elnök, nyilatkozta  Anders Fogh Rasmussen, a NATO előző főtitkára, volt dán miniszterelnök az amerikai lap európai kiadásának. Kifejtette: „Ha az Egyesült Államok befelé húzódik és magába fordul, akkor olyan űrt hagy maga után, amit a rossz fiúk töltenek be”.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Rainer Wendt, a német rendőrszakszervezet elnöke követeli, hogy a Németországban élő menekülteket módszeresen vizsgálják meg, ugyanis hatalmas biztonsági kockázattal jár az a tény, hogy a hatóságok alig tudnak valamit a migránsok eredetéről és szándékairól, idézi őt a német portál.

]]>ZDF]]>

A német közszolgálati televízió hírműsora egy Balatonnál élő német ingatlanközvetítőt szólaltat meg, aki elmondta, jól megy az üzlet, mert jönnek letelepedni a németek, akiknek elegük van Merkel migránspolitikájából és Orbán kerítéspolitikáját részesítik előnyben.

]]>THE DAILY TELEGRAPH]]>

A WikiLeaks 20 ezer dollár jutalmat ad Seth Rich gyilkosa nyomravezetőjének, jelenti a brit konzervatív napilap. Rich az amerikai Demokrata Párt Nemzeti Bizottsága kampánystábjában dolgozott számítógépesként. A WikiLeaks szerint ő volt a forrása a leleplező honlapjukon kiszivárogtatott emaileknek. A napilap nem részletezi Rich megölésének körülményeit, amelyeket a tegnap itt olvasható forrás így ismertetett: július 8-án megölték Washingtonban, semmit nem vettek el tőle. Érintetlen maradt pénztárcája, órája, telefonja. Kiderült, Rich útban volt az FBI felé, ahol egy folyamatban lévő bírósági ügyről akart beszélni, amelynek részese lehetett a Clinton-család. Most pedig Julian Assange tegnap egy holland tévéadásban kijelentette, hogy Seth Rich a Wikileaks informátora volt. A leleplező Wikileaks tőle kapta a Demokrata Párt Nemzeti Konvenciója emailjeit. Assange elmondta, Richt háton lőtték, ahogyan Washingtonban ment az utcán.

]]>KOPP VERLAG]]>

A német hírportál bemutatja, hogy ki az az önmagát is neokonzervatívnak nevező Mike Morell, a CIA korábbi helyettes igazgatója, aki pénteken jelentette be, hogy átáll Clintonné táborába és arról a New York Times ezzel a tőle vett idézettel írt kommentárt: „A CIA élén álltam, és most Hillary Clintont támogatom”. A portál videolinket is szolgáltat azon interjúhoz, amelyben Morell azt javasolja, hogy az oroszokat és az irániakat meg kell büntetni, amiért Szíriában beavatkoztak. A mikéntre azt ajánlja, hogy titokban kell leöldösni őket. Majd azt ajánlja, hogy Asszad elnök járművét támadják meg. Éjszaka irodáját rakétával lőjék. Elnöki gépezetét pusztítsák el. Ahogyan elnöki helikopterét. „Érezze, hogy a nyomában vagyunk”. (A cikkre rákattintva megindítható a videó, ahol az amerikai neokon humanista mondja el az idézetteket.)

]]>RT]]>

A francia hatóságok új biztonsági útmutatásokat írtak elő iskoláknak, amelyek tartalmazzák, hogy évente három alkalommal terrortámadásokra való reagálást kell gyakorolniuk és tanácsolják, jelentsék a radikalizmussal gyanúsítható  diákokat. Az oktatási- és belügyminiszter által kiadott utasítások kötelezővé teszik, hogy ilyen támadásokat mímeljenek az iskolákban. Korábban két ilyen gyakorlatot írtak elő. Az alkalmanként 45 perces gyakorlat alatt a diákoknak el kell barikádozni magukat az osztályteremben, el kell távolodniuk az ajtóktól, falaktól és ablakoktól; le kell kapcsolni a villanyt és 20-30- percen át a padlón kell feküdniük.

*             *             *

Elizabeth Trudeau, az amerikai ]]>külügyminisztérium szóvivője]]> tegnap egy újságírói kérdésre azt mondta, „Ha az izraeli kormány lerombolja Szusszia (falut), az igen zavaró lenne, igen káros hatással lenne az ott élő palesztinokra, akiket már más alkalmakkor elűztek földjeikről”. A Jerusalem Post nevű újságnak név nélkül nyilatkozó amerikai diplomata pedig azt mondta, ha Izrael megvalósítja döntését, azzal „átlép egy vörös vonalat” és azzal „az egész nemzetközi közösség ellen menne”. E témában a Haaretz ]]>arról értesült]]>, hogy Szusszia lerombolása estén az izraeli kormány az amerikai kormány kemény reagálására számíthat.

 

*             *             *

]]>Az izraeli kormány]]> lépéseket tett, hogy állampolgárai ne írhassanak, illetőleg olvashassanak az izraeli törvények által tiltott információkat. Augusztus 3-án az izraeli állampolgárságú, Amerikában élő Richard Silverstein blogger email üzenetet kapott, amelyben közölték vele, hogy az izraeli ügyészség egy május 18-i twitter üzenete miatt felvette a céggel a kapcsolatot. A szóbanforgó twitter üzenetben a blogger néven nevezte Sámáj Becker bírót, akit azzal vádolnak, hogy megerőszakolta lányát és a mellét tapogatta. Egy izraeli törvény szerint a bíró azonossága nem közölhető.

]]>MONDOWEISS]]>

Grant F. Smith, a Közel-Keleti Politikát Kutató Intézet igazgatója beperelte az amerikai kormányt, amiért Izraelt pénzügyi segélyben részesíti, noha az törvényellenes. A törvény ugyanis tiltja, hogy olyan országok  kapjanak külföldi segélyt Washingtontól, amelyek nem írták alá az atomstop egyezményt. Az e törvény meghirdetése óta az USA 234 milliárd dollár segélyben részesítette a zsidó államot, jelenti a térséggel foglalkozó amerikai honlap.

]]>ZERO HEDGE]]>

Ötven éve nem volt olyan rosszak a török-amerikai kapcsolatok, mint most”, idézi egy magát megnevezni nem kívánó moszkvai török diplomatát az amerikai portál azzal kapcsolatban, hogy Erdogan török elnök a levert puccs után első külföldi útja nem valamelyik NATO-szövetségeséhez vezetett, hanem Putyin orosz elnökhöz.

]]>TIROLER TAGESZEITUNG]]>

A német Die Zeit arról ad hírt, hogy tiltólisták keringenek Németországban, mely török tulajdonú, Gülen-párti boltokban ne vásároljanak a németországi törökök és mely török tulajdonú vendéglőkben ne egyenek. „A kampány szörnyű múltat idéz fel”, számol be a tudósításról a tiroli lap. Ezeket a listákat facebookon és a Whats-App csoportok körében terjesztik.

]]>RT DEUTSCH]]>

Az amerikai Atlantic Council nevű befolyásos agytröszt New Atlanticist nevű blogján Robert Manning Ázsia-szakértő azt írta, hogyha a TPP (amerikai-ázsiai szabadkereskedelmi egyezmény) bukik, az fordulópontot jelentene az USA ázsiai befolyásában és annak veszélyes hatása lenne az Egyesült Államok ottani stratégiai szerepére.  Ha a szerződést nem kötik meg, az űrt Kína töltené be, amely szintén akar egy térségi kereskedelmi szerződést. Obama nemrégiben Szingapúrban járva kijelentette, hogy a TPP-t még az ősszel kellene ratifikálni. Ellene egyre több amerikai tiltakozik, mint ahogyan egyre több európai tiltakozik a TTIP ellen.

]]>FOREIGN POLICY]]>

Az Egyesült Államok második legbefolyásosabb külpolitikai folyóiratában egy fekete-amerikai szerző, Chigozie Obioma arról írt cikket, hogy az amerikai feketék méltánytalan sora és magára hagyatottsága addig nem fog megszűnni, ameddig nem lesz a földkerekségen egy sikeres fekete ország. Ami most nincs. Beleértve Dél-Afrikát.  Egy palotából kinézve nem vehetik szemügyre kellő méltósággal a kunyhóban lakót, írja. Még a legliberálisabb nem fekete országban sem tekintenek a fekete emberre méltósággal. A helyzet megfordításán nem segítenek a menetek, tüntetések, szövegek, „rasszizmus” és „gyűlöletbeszéd” kifejezések hajtogatása.

]]>LIBERTY BLITZKRIEG]]>

Azzal kapcsolatban, hogy már a New York Times is a hét végén cikket írt az amerikai agytrösztök sötét üzleteiről, az amerikai portál igen sok ténnyel megerősített cikkben mutatja be azt, hogy ezek a kutatóintézetek hatalmas összegeket kapnak adófizetői pénzekből azért, hogy átverjék őket. E kutatóintézetek nem „diák nélküli egyetemek”, hanem az őket fenntartó lobbisták ügynökei. Ehhez a körhöz  tartozik a világ leghíresebb agytrösztje, a liberális Brookings Intézet is. A Brookings Intézet donorai közé tartozik a legnagyobb amerikai bank, a JPMorgan C-hase, a K.K.R. globális befektető cég, vagy a Microsoft. A J.P. Morgan 15 millió dollárral segíti a Brookings Intézetet. Az agytrösztök az ilyen támogatást jótékonysági hozzájárulásként írhatják le.

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

A vezető amerikai lap „’Nem kellene egyedül lennünk’: a politikai elmozdulás Lengyelországot értékei felmérésére vezeti” címmel, wroclawi keltezésű tudósítása Rafal Dutkiewicz wroclawi polgármester azon kijelentésével kezdődik, hogy Lengyelországnak nem szabadna egyedül maradnia, mert Európa mindenkit nagyobbá tesz. A csattanóban pedig Alexander Gleichgewichtet, „a város kis zsidó közösségének vezetőjét” idézi, aki a város szívében aggódik a politikai fejlemények miatt: „a kísértetek, az újra definiálások ideje járja”, zárul a cikk kijelentésével. Az Orbán-diktatúra a cikk közepe felé bukkan fel így: „Mint ahogyan Orbán Viktor miniszterelnököt a poszt-kommunista Magyarországon, Kaczynskit ellenfelei diktátornak festik le.”

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (276) Mondom a magamét (7100) Egészség (50) Autómánia (61) Mozi világ (440) Történelem (16) Nézőpont (1) Nagyvilág (1309) Gazdaság (689) Belföld (10) Tv fotel (65) Tereb (145) Életmód (1) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (529) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2682) Sport (729) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (34)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>