Ma 2023 június 10. Margit, Gréta napja van. Holnap Barnabás napja lesz.
2e8262e20429d7ec2958e590919b10ef.jpg

Lovas István - Az EP elítélte a pusztítást okozó Trojkát

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Európai Parlament (EP) március 13.-án nagy többséggel két olyan jelentést is elfogadott, amelyek igen negatív képet festenek a trojka (az Európai Központi Bank, az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valuta Alap) szerepéről {...}

{...} Görögországban, Írországban, Portugáliában és Ciprusban, azaz abban a négy uniós országban, amelyek pénzügyi segítséget kapnak.

A jelentések azt javasolják, hogy a „trojkákat” fokozatosan szüntessék meg és helyettesítsék őket egy megfelelő európai intézménnyel, az Európai Monetáris Alappal. A jelentések azt is részletezik, hogy milyen programmal kellene meggyógyítani azt a hatalmas társadalmi károkozást, amit a „trojkák” helytelenül kialakított intézkedései – a költségvetési nyírbálás – okozott.

A jelentésekben foglalt javaslatokat a néppárti Othmar Karas, az EP alelnöke egyeztette a frakciókkal, és e jelentésekhez az EP szocialista frakciójának két tagja is hozzájárult kutatásával.

A Magyarországon és Brüsszelben a trojka intézményeit, valamint a költségvetési szigort kritikátlanul támogató magyar szocialista EP-delegáció nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy örülnek-e a trojkát elmarasztaló jelentéseknek, amelyeket saját frakciójuk is elfogadott.
Az EP megszavazott véleménye szerint a trojka programjaiért az Eurocsoporté a politikai felelősség.
Az EP liberális frakciója a szavazás nyomán kiadott közleményében azt kárhoztatta, hogy a trojkát „bűnbaknak” kiáltották ki, de – noha fogcsikorgatva – elismeri, hogy a trojka követett el hibákat.

Lovas István - Brüsszel

(Magyar Nemzet, 2014-03-14)

forrás: Lovas István facebook oldala.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Heti lámpás (264) Tv fotel (65) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Belföld (9) Mondom a magamét (6864) Életmód (1) Mozaik (83) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2626) Gazdaság (681) Nagyvilág (1306) Történelem (15) Irodalmi kávéház (521) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Kultúra (6) Tereb (142) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>