Ma 2021 október 20. Vendel napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
Amerika piszkos háborúi

Amerika piszkos háborúi

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kering egy videó a neten. Már annyian látták, hogy a fősodratú média is kénytelen volt beszámolni róla: Amerikai katonák civileket öltek, Irakban.

A hír akár minuszos is lehetne, hiszen 2003 óta, amikor is az Egyesült Államok elindította „igazságos” háborúját az iraki diktátor, Szaddám Husszein ellen, akit annak idején azért kellőképpen élvezte a CIA támogatását, elég sok civilt megöltek. Sok esetben ártatlanul...

]]>Mit csinálnak az amerikai katonák Irakban? (Videók)]]>

A legutóbb is egy olyan videó szivárgott ki, melyen az amerikai katonák megtárgyalták, hogyan is lövik le a civileket, köztük két újságírót. Mintha videójátékot játszanának. S talán itt is van a lényeg: a hadseregek közkatonái általában, természetesen fiatalokból állnak, akik manapság a különféle számítógépes játékokon szocializálódnak. Megölni egy embert, akit csak távolról lát, ha lát egy kamerán keresztül, nem több, mint legyőzni, megsemmisíteni egy virtuális ellenséget.
 
Az eset nem hoz dicsőséget az amerikai hadseregre, ahogy pár évvel ezelőtt az abu grahib-i börtönben a megaláztatások sem.
 
 
Amerika piszkos háborúkat vív Irakban, Afganisztánban. A világ rendőre akar lenni, de ezt a rendőrt nem mindenütt látják szívesen.
 
Amerika a világon a legtöbbet költi korszerű hadseregére, miközben az ország végérvényesen eladósodott. Kacérkodik Irán megtámadásával, s csak reménykedhetünk, hogy ez a (leendő) konfliktus lokális marad és nem borítja lángba az egész világot a Nobel-békedíjas elnök.
 
 
Vietnam óta tudjuk, a hős amerikai katona nem csak legyőzi a gonoszt, de néha ő maga a gonosz. Vajon Irán (után? mellett? ) Kínával mikor akasztja össze a bajszát?
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (6) Sport (729) Mondom a magamét (5644) Gazdaság (662) Irodalmi kávéház (506) Életmód (1) Heti lámpás (255) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (138) Tv fotel (65) Autómánia (61) Politika (1578) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Történelem (14) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Nagyvilág (1463) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2132) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>