Ma 2022 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
e39838396dd4f323dc914608cd46ca58.jpg

Kritika - Trancsírák (Tucker & Dale vs Evil)

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kanada most megmutatja, hogy nem csak az angolok tudnak fantasztikus műfajparódiákat összehozni. A Tucker & Dale vs Evil tökéletesen illik egy Shaun of the Dead mellé, sőt, aki az "erdőben abuzált fiatalok" horrorokért jobban odavan, mint a zombikért, annak lehet ez lesz a kedvence a kettőből.

Nem kell megriadni a paródia szótól, ez a klasszikus fajtája a stílusnak, az amelyik jó. Mondom a történetet, abból jobban érthető lesz: Tucker összekuporgat egy nyaralóra valót, csak ki kell pofozni az erdő közepén levő házat. Fogja is Dale haverját, aztán a két vidéki bunkónak ábrázolt figura el is indul, hogy nekiálljon a munkálatoknak.

Mindeközben egy tucat fiatal is az erdőbe tart, nyilván rémtörténetekkel felvértezve, huhú. Természetes, hogy amikor az detényleg utolsó benzinkútnál összefutnak a két vidékivel, akkor előtörnek belőlük a horrorfilmek által kialakult előítéletek, és ez később még rengeteg félreértést fog szülni.

Ami miatt jó a film, hogy a két normális csávó csak a házon akar dolgozni, sört inni, horgászni, de a rengeteg félreértés miatt kívülről úgy néz ki, mintha gyilkolásznák a fiatalokat. És persze ők a főszereplők, szóval főleg őket látjuk, amint tátott szájjal rácsodálkoznak, hogy mi a fene van.

Nehéz szavakba önteni, hogy mennyire kötelező ez a film. Várjunk csak, az pont jó szó rá. Eszméletlenül szórakoztató, kivéve talán az utolsó 20 perc, a pontlevonásokat is ezért kapja majd tőlem. Tyler Labine (Reaper) és Alan Tudyk (Firefly) lubickol a szerepben. Nincsenek nagy elvárások velük szemben, nyilván nem drámáról van szó, de könnyedén veszik az akadályt.

Trancsírák értékelés

Ha félsz a horrorokon, vagy ha a horrorokon nőttél fel, ha zavarnak az erdőben mindig baromságokat halmozó tinik, akkor ez a te filmed. Elég ha az egyik teljesül. 8/10 simán a kategóriáján belül. Az utóbbi éveket elnézve akár 9 is lehetne. Rég röhögtem ennyit egy vígjátékon.

filmbuzi - Human

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2306) Nagyvilág (1465) Történelem (14) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Egészség (50) Tereb (141) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (513) Kultúra (6) Politika (1581) Életmód (1) Tv fotel (65) Heti lámpás (259) Mondom a magamét (6060) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Belföld (6) Gasztronómia (539) Gazdaság (664)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>