Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
b38070d8c5031863d5c2b8527076647b.jpg

Ez történt Hollywoodban…XV.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Rendhagyónak mondható bejegyzéssel jelentkezünk, melyben először összeszedtük július hónap filmjeit, és megpróbáltuk leírni nektek, hogy is teljesítettek a pénztáraknál. Illetve ajánlóként, augusztus hónap premierjeit is megmutatjuk nektek, olvassatok tovább…

Box Office: Július

Már benne vagyunk elég rendesen az augusztusban, így talán kicsit megkésve érkezik friss rovatunk, de a nyár miatt ez talán elnézhető. Összeszedtük az előző hónap hétvégéinek bevételi adatait, és ezeket most megosztjuk veletek. Ha a száraz adatok nem érdekelnek, akkor ez nem a te bejegyzésed lesz.
 
Az idő kerekét nagyon sokáig kell visszatekernünk, talán már nem is emlékszünk rá, de a júliust még az Ice Age 3 kezdte, nagyon jó bevételi adatokkal, főleg a nemzetközi piacon. Az amerikai pénztáraknál kezdetben csak 41 milliót sikerült összeszedni, de azóta ezt feltornázta 180 millió fölé, illetve a világ többi részén gyűjtött még 548 millió $-t. A folytatás tehát borítékolható. A jégkorszak mellett került moziba Public Enemies. Ami mérsékelt forgalmat eredményezett csak. A 100 millióból készült film mostanra érte el az amerikai pénztáraknál ezt az összeget, illetve nemzetközileg még 48 M $-t szedett össze. Michael Mann új filmje sajnos nem váltotta meg a világot, pedig én kezdetben nagyon bíztam benne, ezzel együtt nem kell temetni, hiszen buktának nem tekinthető a dolog.
 
 
A második héten bemutatkozott a nagyközönség előtt is Brüno, amely nekem teljesen kimaradt, és nem is fogom pótolni, mint ahogy a Borat-ra sem tudtam rávenni magam. Így én csak a kritikákból, illetve a bevételekből tudok arra következtetni, hogy nem tudtam megismételni elődje sikerét. Ettől függetlenül, 30 millió dolláros első hétvégét produkált, illetve jelenleg összesen 60 milliót szedett össze. Az I Love You Beth Cooper eredményéit csak a Hayden iránti rajongásunk miatt jegyezzük meg: 18M $ költségvetés mellett, első hétvégén 4 millió, azóta összesen 16M $ áll a neve mellett.
 
A harmadik hétre nem maradt más, csak a Harry Potter. Erről viszont már írtunk, olvassátok el. Röviden azért annyit még hozzáteszek, hogy a 250 milliós költségvetés mellett, jelenleg 273M $-t szedett össze a film az amerikai pénztáraknál, illetve ehhez jön még a nemzetközileg összegyűjtött 493M $. A hat film amerikai bevételét nézve, jelenleg a negyedik helyen áll, megelőzve a Titkok kamráját, illetve az Azkabani foglyot. Viszont messze a legdrágább HP film lett, szóval érdemes ezt is nézni. Az összes bevételt figyelembe véve, hatalmas lemaradással kullog a hatodik helyen, és nem hiszem, hogy ez innentől változna. Ha innen közelítjük meg a dolgokat, akkor két éves várakozás ellenére bizony (saját vélemény) nem remekel a film.
 
 
A Potter utáni két hétvége nem sok újdonságot hozott, legalábbis részemről teljes érdektelenségbe fulladt, annak ellenére, hogy több olyan film is moziba került, amire azért kíváncsi lennék. Csak felsorolás szerűen: G-Force: 31,7M kezdésnek, 86M $ összesen, The Ugly Truth: 27M kezdésnek, összesen 69M $, költségek: 38M $.
 
A hónap utolsó bemutatóit mégis különveszem kicsit, hiszen jött a Funny People, és a várakozásokkal ellentétben eddig siralmasan teljesít, ami nem volt jellemző a Judd Apatow filmekre. Költségek szempontjából, 75M $-nál állt meg a film, két hét alatt viszont nem tudott csak 40M $-t összeszedni. Ami, ismételve saját magam, siralmas eredménynek számít.
 
Szokás szerint a végén, a top 10 előtt, jöjjön egy kevés a hazai vizekről is. Nálunk is hatalmas bevétellel indított az Ice Age, és minden bizonnyal nem lehet majd beérni idén. Pedig sokan, köztük én is, azt hittük, hogy a Harry Potter simán behozza majd, de ez nem így történt. A Jégkorszak jelenleg a 600 millió Ft-os határt lépte át, míg Potter csak 331 millió Ft-t tudott összeszedni.
 
 
Top 10 (Amerikai bevételek alapján)
 
1. Transformers 2 - 393,7M $
2. UP - 287,3M $
3. Harry Potter 6 - 273,8M $
4. The Hangover - 262M $
5. Star Trek - 255,6M $
6. Monsters vs. Aliens - 198,1M $
7. Ige Age 3 - 187,7M $
8. X-Men Origins: Wolverine - 179M $
9. Night at the Museum 2 - 174,8M
10. Fast & Furious - 155,3M $
 
 
 
Moziajánló: Augusztus
 
A hónap közepe fele haladva, nem tudom mennyi újdonságot tudok majd nektek mondani, de azért megpróbálom. Igazából ahogy nézem a bemutatók időpontjait, egy hétvége van csak mögöttünk, így annyira nem is késett meg ez a bejegyzés. Szokás szerint, először jöjjenek az amerikai bemutatók, aztán kitérünk a hazai mozik kínálatára is. 
 
Augusztus első hétvégéjén került mozikba a G.I.Joe, amit már mi is láttunk, sőt írtunk is róla. Mellette jött a Julie & Julia, Meryl Streep és Amy Adams főszereplésével, amit utóbbi hölgy miatt biztos nézni fogunk. Milla Jovovich is visszatért a nagy vászonra, a Perfect Gateway című filmjével.
 
 
 
A második hétvégén (augusztus 14) több film is a mozikba kerül. Első sorban a District 9-t emelném ki, amiről már több szó is esett a blogon, érdemes rákeresni. A jelenlegi helyzetet nézve, a legtöbb moziban ez a film kerül majd a vásznakra. Egy romantikus drámát is kapnak a rajongók, Rachel McAdams és Eric Bana főszereplésével. Ez pedig The Time Traveler's Wife címet viseli majd. Már volt róla szó, de itt is megemlítem, hogy Bandslam premier is lesz a hétvégén, amiben Lisa Kudrow az egyik főszereplő. Ami talán ezen filmek mellett mégis a legjobb érdekelne, az a The Goods, amiben Jeremy Piven lesz a főszereplő. Őt az Entourage-ban kedveltem meg, és a bemutatók alapján valami hasonlót fogunk kapni tőle a filmben is. A hétvége ezzel még nem zárult le, az animációs filmek kedvelői is kapnak egy kis betevőt, nagy vászonra érkezik a Ponyo is. 
 
A harmadik hétvégére (augusztus 21) marad az egyik legjobb várt film a nyáron. Érkezik ugyanis Brad Pitt és az Inglorious Basterds, amire remélhetőleg még nagyon sokan fognak elmenni. Brad Pitt mellett visszatér a mozikba Alexis Bledel is, bemutatják a Post Grad című filmet. Illetve egy családi kalandfilm is választható lesz, a Shorts. 
 
 
 
   
 
A hónapot, és ezzel együtt a nyarat két horror zárja. Mindkettő folytatás ráadásul, jön a Halloween 2 és The Final Destination. Mivel nem vagyok horror rajongó, így egyikre sem vagyok igazából kíváncsi, de biztos sokan választják majd ezeket a filmet. Ami kicsit meglep, hogy más lehetőség nem marad a hétvégére, legalábbis az új filmeket nézve, így talán van esélye a Basterds-nak, hogy a második hétvégén is elérjen valamit.
 
Nálunk sem sokban különbözött a helyzet, legalábbis az első hétvége nagy filmjét nézve. Augusztus 6.-án került mozikba a G.I.Joe, mellette a Szerelem második látásra és a Fanboys került a terítékre. A második héten jön a Görögbe fogadva (My Life in Ruins) és a Pokolba taszítva (Drag Me to Hell). Az ünnepnapra (augusztus 20) marad a Becstelen Brigantyk (Inglorious Basterds) és a G-Force. A hónapot pedig csupa olyan filmmel zárjuk, amit még jobb helyeken már 2008-ban bemutattak. Ezekről az aktuális héten majd szót ejtek.     teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Híreinket a

 és az  

szállította. 


 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2786) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Belföld (10) Gazdaság (704) Életmód (1) Heti lámpás (312) Egészség (50) Gasztronómia (539) Történelem (18) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Kultúra (7) Sport (729) Politika (1582) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Tereb (146) Mondom a magamét (7536)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>