Ma 2021 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
Luca napi jóslatok – 2012

Luca napi jóslatok – 2012

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szubjektív jóslatok a 2012-es esztendőre. Az emberiség utolsó évére... Régen szokás volt, hogy Luca napjától Karácsonyig terjedő 12 napban írogatták a kalendáriumba, milyen is az idő. Most egy-egy nap a következő esztendő egy-egy évének felel meg. Vajon milyen lesz a 2012-es év?

Az emberiségnek mindig szüksége volt a világvége hangulatra. Krisztus Urunk után 1000 előtt (mely gyakorlatilag egy fiktív dátum volt, mivel pontosan nem tudták, mikor is születhetett Jézus) a középkori keresztény Európán végigsöpört a világvége közeledtének hangulata. Sokan eladták földjeiket és várták a Messiás második eljövetelét. Bár e jeles dátumról mit sem tudtak az akkori (fejlett) Indiában, Kínában élők, vagy éppen az ősi amerikai civilizációk. Nekik nem akkor jött el a világvége… (No meg a keleti civilizációk ciklikus időrendjében nem is olyan katarktikus egy világvége!)

Ám a görög-római alapokon álló, kereszténységgel megfűszerezett világunkat borzolta egy újabb dátum: 2000!!! Emlékszünk még a Y2000 problémára? És emlékezünk rá, hogy nem is volt probléma? A számítógépek nem álltak le, vagy már lehet, egy szép új Mátrixban élünk?
De a világ már új világvégétől retteg: 2012 decemberében véget ért a maja naptár időszámítása.
 
Magyarország
 
2012-ben Magyarország megerősödik. Mert a válság sem tarthat örökké. Igazán ez a megerősödés akkor fog sikerülni, ha végre, mi magyarok elhisszük, hogy együtt csodákra vagyunk képesek.
2012-re talán kiderül végre, hogyan hárulhat el az emberek feje fölül a kilakoltatás, a fizetésképtelenség réme. Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy rájöjjünk, nem a hitelre vett plazmatévé a vágyak netovábbja...
Magyarország képes lehet a megújulásra...
 
Európa
 
Horvátország az EU tagja lesz. És sokak meglepetésére Moldova is, amely ország ugyan Európa szegényháza, de egyre több polgára egyben román állampolgársággal is rendelkezik. Már csak egy népszavazás kell és Moldova egyesül Romániával. Nincs a Moldávoknak öntudatuk? Dehogynem... De az Unió még mindig vonzó a szegényebb sorban élőknek. Moldávia így egy különleges autonómiával rendelkező része lesz Romániának. Amely tény viszont paradox módon előremozdítja a Székelyföldi autonómia ügyét.
 

 
Az EU szorosabbra fűzi kapcsolatát Izraellel is, mely közel-keleti ország létére kopogtat a közös Európa ajtaján. Ja és „gyorsított” eljárásban Izland is EU tag lesz.
 
Világ
 
Az amerikai elnököket csak két ciklusra lehet megválasztani. Így rendszerint amikor második négy éves mandátumukat töltik, bátrabba, vakmerőbben politizálnak, hiszen „nekik már mindegy”... Ez alól talán csak ifj. Bush volt a kivétel, aki már első elnöki ciklusa alatt is volt olyan felelőtlen, hogy megtámadja Irakot és Afganisztánt.
Igen, talán a Nobel-békedíjas Obama 2012-ben a még mindig zajló afgán (polgár)háború mellett talál másik hadszintért magának. Mondjuk Afrikában... Ahol már most összeütközik Amerika és Kína érdekszférája...
De 2012 igazi nyertese Kína lesz, mely már 2010 óta a legnagyobb üvegházhatást okozó gázok kibocsátója. 1,3 milliárd embert kell élelmezniük és dübörög a különös kapitalista-kommunizmus... Kína talán lesz annyira erős és vagány 2012-ben, hogy a Nemzetközi Űrállomás mellett elkezdi építeni a sajátját is.
A tengerszint a klímaváltozás miatt folyamatosan emelkedik. Mindig csak egy kicsit...
Nos, igen, 2012-ben meghaladja a 7 milliárd főt az emberiség lélekszáma. És a szükségleteink kielégítésére már legalább 1,6 Föld bolygóra lenne szükségünk.
 
Fenntartható világ
 
2012-ben talán megfordul a tendencia és már 500 milliárd (!) műanyag szatyornál kevesebb kerül forgalomba. 2010-ben Kínában betiltották, hogy ingyen osztogassák a műanyag táskákat és egy esztendő alatt 35 milliárddal (!) kevesebb fogyott. Talán egyre több országban kínos lesz műanyag táskákat használni...
 

 
2012-re az óceánokon már gigantikus méretűre híznak az évek óta gyarapodó szemétszigetek. Valaki feltalál végre egy gépet, vagy technológiát, mellyel a tengereken fel lehet dolgozni a műanyag hulladékot. De egyelőre még csak kísérletek zajlanak majd...
Igen... 2012-ben legalább 64 milliárd állatot mészárolnak le a világ vágóhídjain, miközben egyre népszerűbb a vegetárius életmód is.
2012 nyarán Londonban olimpia lesz. Soha nem látott biztonsági intézkedések közepette egy multikulturális országban, soha nem látott show és fenyegetettség érzés...
A mai, december 15-ei nap alapján 2011. februárjában egész hónapban hóesésre számíthatunk…
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Politika (1578) Történelem (14) Nagyvilág (1454) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5225) Mozaik (83) Vetítő (37) Mozi világ (440) Sport (729) Jobbegyenes (2006) Irodalmi kávéház (505) Rejtőzködő magyarország (171) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Életmód (1) Autómánia (61) Heti lámpás (254) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Tereb (140) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (657) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>