Ma 2021 augusztus 02. Lehel napja van. Holnap Hermina napja lesz.
×

Hibaüzenet

  • Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, boolean given noindex_external_links_replace() függvényben (/var/www/clients/client1/web1/web/sites/all/modules/contrib/noindex_external_links/noindex_external_links.module 255 sor).
  • Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, boolean given noindex_external_links_replace() függvényben (/var/www/clients/client1/web1/web/sites/all/modules/contrib/noindex_external_links/noindex_external_links.module 255 sor).
Luca napi jóslatok – 2011

Luca napi jóslatok – 2011

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Régen szokás volt, hogy Luca napjától Karácsonyig terjedő 12 napban írogatták a kalendáriumba, milyen is az idő. Egy-egy nap a következő esztendő egy-egy havának felel meg. A 12 napot most a következő 12 esztendőnek helyettesítjük be. Vajon milyen lesz a 2011-es év?Álljunk rá a Luca-székre és jósoljunk 2011-re

Magyarország

Szép országunkban azt reméljük, lecsillapodnak a kedélyek, hiszen 2010-ben voltak a választások és most már itt a kemény munka ideje. Az ellenzék azon része, akik korábban évtizedekig élvezték a hatalom előnyeit, még mindig hangosak, rikácsolnak, de a kormány a helyén van és teszi a dolgát. Talán, ha figyelnének arra, hogy időben kommunikálnák is, mit miért tesznek, nem szereznének feleslegesen haragosokat.
Gondoltuk volna 2010 elején, hogy lesz bankadó, megszűnik a kötelező magánnyugdíjpénztár és lesz kettős állampolgárság?
 
 
 
2011 a kettős állampolgárság éve lesz. Tömegesen fognak a határon túlra került honfitársaink magyar állampolgárságért folyamodni. Mert összenő, ami összetartozik. Régi adósságát törleszti ezzel a magyar állam...
 
Európa
 
Bár az elmúlt években is folyamatosan tanúi lehettünk annak, hogy az Európai Egyesült Államok szándékozik kialakulni, az egyes tagállamokba folyamatosan gyűrűzik be a válság. 2011 első felében Magyarország lesz az EU soros elnöke. Vajon kicsiny országunk meghatározó lehet az EU sorsát illetően?
 
 
2011-ben (ez könnyű jóslat) nem lesz még euró Magyarországon. Mostanában a németeknek van elege a közös pénzből… 2011-ben talán kissé erősebb lesz a forint, köszönhetően egy jobb gazdaságpolitikának.
Fog-e az Unió bővülni 2011-ben? Talán Horvátországgal lezárulnak a csatlakozási tárgyalások, de a legkorábbi időpont is 2012 lehetne. Szép lenne, ha a magyar elnökség alatt lezárulhatnának ezek a tárgyalások.
 
Világ
 
2011-ben sem lesz béke a Közel-keleten. Izrael és Palesztina fegyverdörgéstől lesz hangos. Ahogy Afganisztán is. Míg az Egyesült Államok, a világ csendőre az elnökválasztással lesz elfoglalva. Bár egyre hangosabb és erősebb a republikánusok Tea Party-ja, borítékolhatjuk, Barack Obama újrázni fog. Hogy jobb lesz-e ettől a világ? Ki tudja?
Minden évben reménykedünk, hogy most jobb lesz, most nem történik baj. Mégis… 2010 januárjában Haitit sújtotta egy földrengés, és nem mehetünk el az emberi felelőtlenség mellett, hiszen 2010. októberében a vörösiszapkatasztrófa letaglózott két magyar falut.
2011 vajon mentes lesz a természeti katasztrófáktól? Sajnos kicsi rá az esély…
 
Civil kezdeményezések
 
2011 nyarán fejeződik be a WSPA (Állatvédelmi Világszervezet) öt esztendős kampánya az állatok jogaiért. Tíz millió aláírást szerettek volna összegyűjteni. Most, 2010. Luca napján még nem látszik, hogy összejött-e a kellő számú aláírás, (jelenleg 2 265 299), de legyünk optimisták. On-line az ]]>www.animalsmatter.org]]> oldalon lehet csatlakozni.
Az elmúlt években sokan feltették a kérdést, mihez is kezd a WSPA a tíz millió aláírással. Nos, a terv az, hogy az ENSZ közgyűlése elé terjesztik. Remélve, tíz millió ember akarata, óhaja előremozdítja globális szinten az állatvédelem kérdését.
 
 
Ugyanígy van egy Uniós szintű kampány is, a hosszú távú élőállatszállítás betiltása érdekében. Itt, ha összejön 1 millió aláírás, az Európai Parlamentnek kell tárgyalnia az előterjesztést. Jelenleg e kampányhoz http:///www.8hours.eu/ 2002005 uniós polgár csatlakozott. Reményeink szerint 2011-ben összejön a kellő számú aláírás.
 
Fenntartható világ
 
2011-ben is legalább 500 milliárd (!) műanyag szatyrot, táskát, zacskót felhasználunk (átlagosan 20 percig) majd kidobjuk, évszázadokra szennyezve egyetlen világunkat.
2010-ben már olyan nagy az emberiség ökolábnyoma, hogy 1,5 Föld bolygó kellene a szükségleteink (vagy a vágyaink?) kielégítésére. Nagy valószínűséggel 2011-ben ez az arány csak romlik. Bár reményre ad okot, hogy évről-évre egyre többen ébrednek rá, hogy a fogyasztásunk a jelenlegi formában nem fenntartható.
Ám az emberiség lélekszáma 2011-ben is 80 millió fővel fog növekedni és meghaladja a 6,9 milliárd főt. Ennyi embert táplálni képtelenség. Még annak árán is, hogy legalább 62 milliárd (!) állattestvérünket le fogják mészárolni világszerte…
Luca napján egyébként egész nap szállingózott a hó. A népi bölcsesség szerint így 2011. januárjában így egész hónapban hóesésre számíthatunk…
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (255) Jobbegyenes (2084) Politika (1578) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (505) Sport (729) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Mozaik (83) Tv fotel (65) Tereb (138) Mozi világ (440) Vetítő (30) Gazdaság (659) Nagyvilág (1456) Életmód (1) Mondom a magamét (5467) Történelem (14) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>