Ma 2023 március 23. Emőke napja van. Holnap Gábor, Karina napja lesz.
Wunderwaffe

Wunderwaffe

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Karácsony egyik kezével szuperzöld méhlegelőt alakít ki a herszoni romokon, a másikkal pedig biciklisávokat fest fel a Kijevbe vezető országutakra.

Karácsony Gergely ismét bizonyította, hogy valóban politikai nagyvad, akivel nem érdemes packázni. Budapest jelenlegi főpolgármestere nemcsak magasabb és soványabb Orbán Viktornál – mint ahogyan azt korábban a The Economistnek maga nyilatkozta –, de erősebb is, legalábbis az Ukrajna egyik legolvasottabb hírportálján vele megjelent interjú alapján. A cikkből kiderül többek között, hogy Budapest első embere szerint a magyarok többsége támogatja az ukránokat, csak és kizárólag a magyar kormány oroszpárti, ezért kerültünk ismét a háború és a történelem rossz oldalára. A tízperces videóinterjút – amely tolmáccsal készült, az ukrán újságíró angolul kérdezett, Karácsony pedig magyarul válaszolt – a készítői úgy vezették fel, a főpolgármester nem Orbán, folyton harcol vele és erősebb nála, és valójában ő az igazi Magyarország. 

 

Karácsony tehát nemzetközivé lett, már nemcsak hazai reménység, hanem határokon túli is. Zelenszkij állítólag fontolgatja, hogy a Párbeszéd fantompárt egykori vezetőjét egyfajta ukrán Wunderwaffeként fogja bevetni,

Karácsony egyik kezével szuperzöld méhlegelőt alakít ki a herszoni romokon, a másikkal pedig biciklisávokat fest fel a Kijevbe vezető országutakra, amitől az orosz harckocsik összefüggő közlekedési dugóba kerülnek, és sose jutnak el a frontra.

Rebesgetik, hogy az interjút elolvasva Lavrov orosz külügyminiszter a félelemtől valóban szívinfarktust kapott, Putyin vérrákja pedig olyan súlyos lett, hogy még a testdublőrei is belebetegedtek. Igencsak nehéz helyzetben lehetnek szegény ukránok, ha ekkora reményeket táplálnak a mi hiperpasszív főpolgármesterünk iránt. Az is lehet, hogy a hazai pálya átka, de Karácsony egyelőre azokkal a feladatokkal is nehezen birkózik meg, amelyeket munkaköri leírása szerint meg kellene oldania, gondoljunk csak a Lánchíd vagy a Blaha Lujza tér véget nem érő felújítására vagy egy tetszőlegesen kiválasztott budapesti hétköznapra. (Zuglói polgármesteri ténykedésére most borítsunk jótékonyan fátylat!)

Vegyük például a biodóm esetét! Arról az állatkerti beruházásról van szó, amely az egykori vidámpark területén kezdett épülni még az előző önkormányzati ciklusban. Három éve azonban Karácsony hivatalba lépett, a beruházás azóta pedig egy tapodtat sem haladt előre. Sőt jelenleg ott tartunk, hogy a Városháza azzal fenyegetőzik: ha a kormánytól nem tudnak kizsarolni pénzt a fővárosi projekt befejezésére, akkor – bár ez jogilag kivitelezhetetlen és értelmezhetetlen – egyszerűen lemondanak a tulajdonukról, „visszaadják” a kulcsokat a kormánynak, a félkész létesítményt pedig magára hagyják. Ez azt jelentené, hogy a továbbiakban nem őrzik a biodómot és a fűtését is leállítják, ettől pedig tönkremenne az egész épület. Azt ugyanis olyan technológiával építették meg, amelyhez egy megadott, viszonylag állandó belső hőmérséklet szükséges, enélkül a szerkezet tetején lévő légbuborékok – a Budapest több pontjáról is jól látható, jellegzetes fehér háromszögek – előbb-utóbb megadják magukat az időjárás viszontagságainak, és egyszerűen összeomlanak. 

Ne feledjük, egyetlen – igaz, valóban hatalmas – épület befejezéséről és fenntartásáról van szó, és az sem megy a jelenlegi városvezetésnek! Ha eltekintünk a városüzemeltetéstől és -fejlesztéstől, és a nagypolitikát nézzük, Karácsony ott is örök és beváltatlan ígéret maradt. 2018-ban az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjeként indult hiába, 2021-ben már a közös baloldali jelöltségig sem jutott el, mert elütötte Márki-Zay villamosa. Jelenleg pedig még az is kérdéses, hogy a 2024-es önkormányzati választáson ő lesz-e egyáltalán a baloldal főpolgármester-jelöltje. Ha Karácsony valóban erős, akkor leginkább csak tréfának az.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Schmidt Gábor - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2572) Kultúra (6) Heti lámpás (261) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6697) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Történelem (15) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1305) Irodalmi kávéház (518) Sport (729) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Tereb (142) Gazdaság (676) Egészség (50) Politika (1581) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>