Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Vizitdíj 2.0?

Vizitdíj 2.0?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ott folytatnák, ahol abbahagyták.

Emlékeznek még mit mondott Gyurcsány Ferenc 2006-ban Orbán Viktornak a választás előtti kormányfő-jelölti vita során?

„Elnök úr! Azt az igaztalan kampányt, hogy itt valaki receptfelírási díjat akarna bevezetni, nagyon kérem, vonja vissza!”

A történet folytatása mindenki számára ismert.

A voksolást követően a második Gyurcsány-kormány gyakorlatilag azonnal bevezette a vizitdíjat és a kórházi napi díjat, melyet a köznyelv csak Gyurcsány-adóként emlegetett.

A Gyurcsány-Dobrev párt főpolgármester-jelöltje pedig most levette a polcról, leporolta és programpontjai közé emelte ezt a rég lerágott csontot. Mert mit is írt a jobboldali kötődéssel nem vádolható]]> Hírklikk oldal]]>?

„Kálmán Olga fővárosi egészségügyi programját úgy valósítanák meg, hogy]]> bevezetnének]]> egy kifejezetten csak Budapestet és a budapestieket érintő vizitdíj-rendszert.”

A nem éppen szociális érzékenységéről híres balos közgazdász, a Gyurcsány által létrehozott, mára hírhedtté vált Államreform Bizottság Egészségügyi-szakmai Munkacsoportjának egykori vezetője, Mihályi Péter kotyogta el a tervet, ezekkel a szavakkal: „A program megoldása valóban nem igényel olyan nagy anyagi ráfordításokat, a szükséges plusz pénzt pedig elő lehet teremteni, egy részét állami forrásokból, egy részét pedig magánerőből, mondjuk, tartozhat hozzá például egy budapesti vizitdíj”.

Ebből egy dolog válik mindenki számára nyilvánvalóvá: ha ez az oldal ismét hatalomhoz jutna, pontosan ott folytatnák, ahol 2010-ben a józan választók jóvoltából abba kellett hagyniuk.

Szerencsére van egy bökkenő.

A vizitdíjat és a kórházi napidíjat, ötletgazdáikkal együtt, a magyar emberek 2008-ban egy elsöprő népszavazással küldték a történelem szemétdombjára.

És ezt azóta többször meg is ismételték.

Juhász Attila - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Heti lámpás (322) Mondom a magamét (7708) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Jobbegyenes (2823) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Tv fotel (65) Belföld (11) Nézőpont (1) Gazdaság (713) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Autómánia (61) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>