Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
A pofátlan félrevezetés módszertanáról

A pofátlan félrevezetés módszertanáról

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ez abszurdum, de mégis valóság.

Nem szeretek a Jobbikról, újabban Jobbik-Konzervatívokról írni, mert mit kezdjen az ember egy egyszázalékos párttal. Nem oszt, nem szoroz. Amiért mégis írok róluk, az a módszer, ahogy a félrevezetést pofátlanul művelik. Ahogy a hazugságot keverik a valósággal, hogy hülyére vegyék a választókat.

Ez abszurdum, de mégis valóság. Ez sajnos hozzátartozik a baloldali pártok működéséhez. Mert hiába biggyesztette a nevéhez a Jobbik a Konzervatívok minősítést, egyszer sem határolódott el Gyurcsány Ferenctől, ahova a szélsőjobbról érkezett. Tehát most is ott van, csak mást mondd. S ahova Gyurcsányék az összefogással megszerezhető hatalom reményében néhai Heller Ágnes áldásával befogadták. Mit befogadták, egyenesen beszippantották, hátha a Jobbik mögött lévő tábor majd segít nekik győzelmet aratni.

Tudjuk mennyire segített, csúfos bukás lett az összefogásból.

Most megint eljátsszák a köpönyegforgatósdit. Azt mondják, hogy ők már nem is baloldaliak, hanem konzervatívok, lám nevet is változtattak. De most sem változott semmi. Csak abban reménykednek, hogy látszólag Gyurcsány nélkül a jobboldalon még találnak néhány szavazót, aki melléjük szegődik.

Most szólok, nem fognak találni. A jobboldalon ugyanis valódi szavazók vannak, nem hülyék, akik egyszer sem hagyták magukat a Jobbik által átverni, nemhogy kétszer.

Migráció ügyben is ez a helyzet. Hiába próbál Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke kifarolni abból a kellemetlen pozícióból, hogy megszavazta a migránsok kötelező betelepítését tartalmazó kvótáról szóló javaslatot. Ettől még a tény tény, mint ahogy az is, hogy a magyarok csaknem nyolcvan százaléka ellene van a migránsok betelepítésének. Mert féltik asszonyaikat, lányaikat, gyerekeiket, köztük a bölcsődéseket, akiket éppen most késelt meg egy Svédországban menekültstátusszal rendelkező 31 éves migráns a francia Annency városában, megsebesítve két felnőttet is.

Ilyen és hozzá hasonló szörnyetegeket is szét akarnak osztani az Európai Unió tagállamaiban, amelyről a készülő jogszabályt Gyöngyösi Márton – saját elmondása szerint – megszavazta, aztán arról beszélt, hogy pártja mégsem fogadja el a kötelező migránskvótát. Azt állítja, bár tudott arról, hogy egy áprilisi javalatban már szerepelt a migránsok kötelező elosztása, de csak most vált számára egyértelművé a migránsbetelepítés előírása.

Kösz, Márton. Havi hatmillióért elég lassan esik le nálad a tantusz. A HírTV-ben kijelentette: „A dokumentumban szerepelt a migránsok kötelező elosztásának javaslata is.” Szerepel? Akkor megszavazom, gondolta Gyöngyösi, és megnyomta az igen gombot. Aztán elismerte, hogy ez tényleg tartalmazta a kötelező elosztást. Most meg úgy próbált kimászni a kínos slamasztikából, hogy a Fideszre mutogatva el fogja utasítani: „Az európai kormányok, köztük a Fidesz kormány minisztereiből álló Európai Tanács által elfogadott, kötelező érvényű dokumentumot azonban a végszavazáson el fogom utasítani. Mivel a Jobbik-Konzervatívok határozottan nemet mond a kötelező betelepítési kvótára.”

Tudjuk, az őszinte szó nem veleszületett sajátja a Jobbik-Konzervatívoknak. És rendre újabb és újabb bizonyítékokkal erősítik meg a gondolataimat. Érzik ugyanis, hogy most több rokonszenvet hoz a konyhára, ha elutasítják a kötelező betelepítést, mintha támogatják. Ezért aztán Gyöngyösi igyekszik farolni kifelé a kínos helyzetből.

Hogy végképp bele ne fulladjon a mocsárba, bevetette a kommunikációs akcióba helyettesét, Z. Kárpát Dánielt. Ő a HírTV Napi Aktuális című műsorában azt állította, pártjuk sohasem támogatta a kötelező kvótát. Pártelnökük pedig egy másfajta javaslatot szavazott meg. A Jobbik második embere szerint az csak később került be a tervezetbe.

Mondom, csak a módszertan, a félrevezetés gátlástalansága miatt írtam meg ezt a cikket. Magyarán, a Jobbik-Konzervatívoknak egy szavát sem szabad elhinni. Reméljük, hamarosan nem is lesz rá szükség. Az egyszázalékos népszerűségüket ugyanis ők maguk fogják tovább amortizálni.

Horváth K. József

A szerző újságíró

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Kultúra (9) Gazdaság (711) Egészség (50) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Autómánia (61) Sport (729) Életmód (1) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Belföld (11) Heti lámpás (319) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Mondom a magamét (7667) Politika (1582) Jobbegyenes (2818) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>