Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
Verhofstadt és a féktelen magyargyűlölet

Verhofstadt és a féktelen magyargyűlölet

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az európai libsik hallani sem akarnak arról, hogy a románok betartsák a magyaroknak tett ígéreteiket.

Dacian Ciolos és pártja visszavonatna egy törvénytervezetet az RMDSZ-szel, melynek célja a gyulafehérvári nyilatkozatba foglaltak törvényerőre emelése.

A Románia Együtt Mozgalom (RO+) elítéli a politikai és etnikai enklavizáció minden formáját, továbbá úgy véli, az RMDSZ-nek vissza kellene vonnia törvénytervezetét, amely a gyulafehérvári nyilatkozat kisebbségekre vonatkozó részének a román jogrendbe ültetését célozza – ]]>írja]]> az Agerpress a párt keddi közleményére hivatkozva.

Amit a volt miniszterelnök pártja politikai és etnikai enklavizációnak tart, az nem más, mint az RMDSZ azon igénye, hogy

a románok végre tartsák be, amit 100 éve ígértek.

Sajnos 2018-ban még mindig ott tartunk, hogy a román impérium alá kényszerült kisebbségi magyaroknak kevesebb joga van, mint amit 1918-ban Gyulafehérváron az erdélyi románok ígértek a magyaroknak (és az azóta a románok által elűzött németeknek).

Az RMDSZ által iktatott törvénytervezet a következőket kéri a román államtól: lakosságarányos képviselet a választott intézményekben, mind helyi, megyei, országos és európai szinten; a nemzeti kisebbségek arányainak megfelelő képviselet biztosítását a bíróságokon és törvényszékeken; a kisebbségek számarányának megfelelő számú munkahely elkülönítését a kormányzati és dekoncentrált intézmények vezető testületeiben, valamint a különböző szaktárcai testületekben; a kisebbségi oktatás és a kulturális élet önigazgatásának szabályozását a kisebbségek statútumában; a fejlesztési régiók létrehozásának, valamint különleges státusú autonómiák megteremtésének lehetőségét azokban a történelmi régiókban, amelyekben nagy számú kisebbségi közösség él, a megyei tanácsok döntése nyomán.

Az RMDSZ ezekért, tehát lényegében a százéves ígéretekért szeretne fellépni, azonban az RO+ ezt ahogy csak tudja, gáncsolja. Ez azért is érdekes, mert a párt egyébként magát liberálisnak tartja, sőt, az ősszel csatlakoztak is az ALDE pártszövetséghez az Európai Parlamentben.

Az ALDE a liberális pártokat összefogó szövetség, ennek a frakcióvezetője Guy Verhofstadt, aki a 2015-ös migrációs válságot az 1956-os magyar forradalommal állította párhuzamba. Jellemző az ALDE kétszínűségére (sokszínűségére?), hogy míg a lehető leghangosabban állnak ki bármilyen arab országból Európába tántorgó emberekért – nem is beszélve a legmarginálisabb szexuális kisebbségekről –, addig az Európai Unió területén élő őshonos nemzeti kisebbségekre rá sem hederítenek. Az is belefér nekik, ha a pártszövetségük egyik tagja hallani sem akar róla, hogy az őshonos kisebbségek jogokat kapjanak.

Szomorú, de sajnos már megszokott jelenség, hogy a liberálisoknak minden kisebbség számít, csak a magyar nem. Még szomorúbb, hogy ezzel a magyarországi liberálisok is így vannak, hát még a románok!

Dacian Ciolos egyébként 2015 novemberétől 2017 januárjáig Románia miniszterelnöke volt. A román belpolitikában számos alkalommal került el, hogy Ciolos Soros György támogatását élvezi. Ezzel összecseng, hogy Ciolos pártja az ALDE tagja az EP-ben, ezek után különösen érdekes, hogy a magyarellenességben milyen szépen egymásra találnak a szélsőliberálisok a nacionalistákkal.

Pörge Béla - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Tereb (146) Sport (729) Jobbegyenes (2815) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Gazdaság (711) Autómánia (61) Mondom a magamét (7657) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (319) Politika (1582) Mozi világ (440) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>