Ma 2018 április 22. Csilla, Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
web760.jpg

Vendetta zajlik Magyarországgal szemben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

mert nem kérünk a migránsokból...

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az Európai Parlament (EP) által szerdán elfogadott, Magyarországra vonatkozó határozat baloldali politikai provokáció, nem több és nem kevesebb.

A miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette, elindul majd egy egyeztetési mechanizmus, ebből Magyarország kiveszi a részét, válaszol minden megkeresésre.

A konstruktív párbeszédben érdekeltek vagyunk, de lehetetlen dolgokat kérnek, amelyeket nem tudunk és nem akarunk megvalósítani, mert az ellentétes lenne a magyarok érdekeivel"

– mondta, majd hozzátette: lesz, amiben lehetséges az együttműködés, de a kérdések jelentős részében nem. Felidézte, korábban Rui Tavares portugál képviselő is próbálkozott egy Magyarországot elítélő jelentéssel, most Soros Györgynek sikerült az érdekeit érvényesítenie a baloldalon. Kiemelte, hogy

az EP határozata olyan elemeket is tartalmaz, amelyekhez semmi köze az EU-nak vagy az EP-nek, ilyen az a felszólítás, hogy vissza kell vonni a jogi, fizikai határzárat. Ezt nem tesszük meg, mert a magyarok biztonsága fontosabb." 

Hozzátette, az ország határának zárva kell lennie, hogy ne mozoghassanak ellenőrzés nélkül a bevándorlók, az ország védve legyen a kerítéssel és a jogi határzárral az illegális bevándorlástól. A miniszter kitért rá, hogy az EP határozatában felvetődik a CEU sorsa, és a kormány álláspontja szerint a törvény előtt mindenki egyenlő, mindenkinek be kell azt tartania.

Ugyanakkor a kormány nagyvonalú, és szívesen folytat konzultációt azokkal is, akik nem akarják betartani a törvényt" 

– mondta.

Megjegyezte, a kormány eleget tesz a kötelességének, hogy az Európai Bizottsággal is egyeztessen az ügyben. Majd közölte, a kormányban nem volt olyan javaslat, hogy vissza kellene vonni a vitatott törvényt.

2010 óta a feljelentőktől indul minden eljárás, és folyamatosan ömlenek a feljelentések a magyar baloldali pártoktól is.

Az EP határozatának szövegezésében segítettek Soros György fizetett munkatársai, akikből neki annyi van Brüsszelben, mint egy államnak – mondta. Közölte, ők gyártották a javaslat különböző pontjait, óriási lobbit folytattak:

Soros Györgynek komoly befolyása van az európai baloldalon, az európai baloldali pártokban" 

Lázár János hangsúlyozta azt is, hogy a határozat egy politikai nyilatkozat, és példátlan, hogy egy vendetta zajlik Magyarországgal szemben, mert nem hajlandó bevándorlókat befogadni és az ország határait megnyitni, ellenőrzésüket feladni. Az EP határozatát nyomásgyakorlásnak minősítette, azt mondta, volt már ilyen, időről időre napirendre kerül az ország. Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Néppártból (EPP) is szavaztak képviselők az EP határozatára, közölte: sokféle ember van a pártban, baloldaliak is.

Nincs olyan frakció az EP-ben, sem olyan bizottsági vezető, akit Soros György munkatársai ne kerestek volna, ne értek volna el az elmúlt időben" 

– magyarázta.

A következő évek várhatóan arról szólnak majd, hogy Magyarország képes lesz-e az uniós csatlakozása óta kialakult függetlenségét megőrizni.

Lázár szerint viszonylag egyszerű kérdésekben várhatók nagy viták, így például arról, hogy ki éljen Magyarországon, és ezt ki határozza meg. A választópolgárok szerint ennek eldöntése magyar nemzeti hatáskörben kell, hogy maradjon – közölte. Lázár János szerint egy másik nagy vita, hogy ki mondja meg, mennyi legyen az adó: Brüsszel vagy a magyar adófizetők által választott magyar parlament. Ugyanis

az európai internacionalista erők sok kérdésben csökkentenék a nemzetállamok hatáskörét Brüsszel javára" 

A miniszter azt is mondta, hogy jól működik a határzár, látványosan csökkent azok száma, akik illegálisan át tudják lépni a határt. Visszautasította egyúttal, hogy áramot vezettek volna a határkerítésbe. A kiépített jelzőrendszer veszélytelen az emberi életre – jelentette ki.

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (1251) Nagyvilág (1248) Gasztronómia (538) Rejtőzködő magyarország (170) Vetítő (37) Gazdaság (588) Egészség (50) Autómánia (61) Flag gondolja (31) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Belföld (2) Heti lámpás (158) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (125) Életmód (1) Sport (726) Mondom a magamét (2483) Kultúra (3) Irodalmi kávéház (419) Mozi világ (440) Politika (1570)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>