Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Új részletek láttak napvilágot Alekszej Navalnij haláláról

Új részletek láttak napvilágot Alekszej Navalnij haláláról

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kiderült a titok!

Alekszej Navalnij halálának körülményeiről jelentetett meg beszámolót a Baza Telegram-csatorna. Édesanyja és ügyvédje nyilatkozata alapján a megelőző napokban vidám és jó állapotban lévőnek tűnt.

– A mentősök több mint fél órát töltöttek azzal, hogy megpróbálják újraéleszteni Alekszej Navalnijt – ezt közölte a labytnangi városi kórház az Interfax hírügynökséggel a Baza Telegram-csatorna tudósítása szerint. Az információk hitelességét nehéz ellenőrizni.

A mentőautó személyzetének hét percbe telt, amíg eljutott a telepre, ahol Alekszej Navalnij a büntetését töltötte, további két percbe telt, amíg a beteghez értek. A helyszínre érkező orvosok folytatták az újraélesztési intézkedéseket, amelyeket a kolónia orvosai már korábban megtettek. És több mint fél órán keresztül végezték azokat. A beteg azonban meghalt.

– állt a kórház további tájékoztatásában a csatorna szerint. 

 

A Russia Today orosz televíziócsatorna közölte, hogy a halál oka vérrögképződés volt. Ezen információk hitelességét nagyon nehéz ellenőrizni, a Baza szerint mindenesetre Navalnij helyi idő szerint 13 órakor séta közben lett rosszul, ekkor hívtak hozzá mentőt, aminek a személyzete a börtön orvosai által elkezdett újraélesztést folytatták, a halál beálltát helyi idő szerint 14 óra 17 perckor állapította meg az egészségügyi személyzet. 

Nem akarok hallani semmilyen részvétnyilvánítást. A fiunkat 12-én láttuk a telepen, látogatóban voltunk. Életben volt, egészséges, vidám volt

– nyilatkozta Navalnij édesanyja, Ljudmila Ivanovna. Ügyvédje is arról számolt be, hogy

Alekszejnél február 14-én, szerdán volt az ügyvédje. Akkor minden rendben volt.

A Baza bemutatott egy állítólagosan a halála előtti napról származó felvételt, amin videókapcsolaton keresztül vett részt a a kovrovi bíróság ülésén.

A Baza szerint Navalnij mintegy 27 alkalommal került büntető, elkülönítő cellába, ahol 300-nál is több napot töltött. Legutóbb február 14-én rendeltek el számára büntető cellát.

Navalnij ellen több ügyben is eljárás indult és azokban bűnösnek találták. Navalnijt öt év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. 2022. március 22-én a moszkvai városi bíróság nagy értékben elkövetett csalásban és a bíróság megsértésében marasztalta el. A vád szerint nagy értékű támogatást gyűjtöttek be bűntársaival, amit személyes célokra költöttek. Az ítélet további kilenc év börtönbüntetés volt. 

2023 augusztusában szélsőséges közösség szervezése, tevékenységének finanszírozása, állampolgárok jogait sértő szervezet létrehozása, továbbá pénzmosás miatt több ügyben is elítélték. A Korrupcióellenes Alapítvánnyal hozták kapcsolatba az ügyeket, amire úgy tekintettek, mint egy eszköz, amelynek segítségével szélsőséges tevékenységet folytatnak a résztvevők, és amelynek célja az alkotmányos rend alapjainak megváltoztatása, a közbiztonság és az Oroszországi Föderáció állami integritásának aláásása. Ezért 19 év büntetőtelepen letöltendő büntetést róttak ki rá.

Borítókép: Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető (Fotó: MTI/AP/Pavel Golovkin) 

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Szépségápolás (15) Egészség (50) Heti lámpás (322) Jobbegyenes (2823) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Életmód (1) Sport (729) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Tv fotel (65) Mozaik (83) Mondom a magamét (7708) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Gazdaság (713) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>