Ma 2024 július 25. Kristóf, Jakab napja van. Holnap Anna, Anikó napja lesz.
Szégyellem, hogy Magyarra szavaztam

Szégyellem, hogy Magyarra szavaztam

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A jelenet egyszerre volt meghökkent és visszatetsző. Nem vetett jó fényt sem Magyarra, sem arra az 1,340 millió emberre, aki a választáson rá szavazott...

Aki látta az ATV Egyenes beszéd című műsorában a minap Magyar Péter másfél perces „mélyinterjúját” Rónai Egonnal, az egy pillanatra nem nagyon tudta eldönteni, hogy Magyar Péter pusztán agresszív, vagy nem más, mint egyenesen a viccbéli agresszív kismalac. Sok ilyen vicc van, én most egyet idézek ide. Agresszív kismalac elmegy az orvoshoz: – Doki, mostanában gyorsan fölkapom a vizet! – Miért? – Sok a duma!!!

Nos valahogy a látszólagosan az egyszavas „sok” dumát elégelte meg Magyar is, ami a valóságban szintén csak egy csipetnyi volt, amikor kb. másfél perc után fogta magát, levette a mikrofont az ingéről és otthagyta a stúdiót, benne az őt kérdezni akaró Rónai Egon műsorvezetőt.

A jelenet egyszerre volt meghökkent és visszatetsző. Nem vetett jó fényt sem Magyarra, sem arra az 1,340 millió emberre, aki a választáson rá szavazott anélkül, hogy meggyőződött volna róla, hogy kit is ruház föl bizalmával.

Az ATV annak ellenére hívta be a hétfői adásába Magyar Pétert, hogy pénteken útszéli stílusban hőbörgött Szöllősi Györgyinél. Ekkor állította azt, hogy őt nem hívták meg elég gyakran a műsorokba. Vasárnap az ATV riporterével üvöltözött a Tisza Párt eredményváróján, amiért az meg merte kérdezni tőle, hogy elszámolnak-e a kampánypénzekkel. Hétfőn is – ahogy a kommentelők rámutattak – az agresszivitás tört ki belőle. Az agresszív exférj, aki mindig megsértődik, ha nem hajbókolnak előtte. Másfél perc után kirohant a stúdióból, mert a riporter átadott neki egy listát arról, hányszor hívták eddig a műsorba. A Tisza Párt alelnöke tudomást sem akart venni a felvetésről, azt ismételgette, hogy „Mi a kérdés, szerkesztő úr?” Rónai Egon, amikor Magyar Pétert az általa idézett dátumintervallumra vonatkozóan is hazugságon kapta, megkérte őt, hogy amennyiben lehetséges: „Ezt a kutyakomédiát hagyjuk abba!”

A stúdióból erre arrogánsan kiviharzó Magyar nem sokkal később Facebook-posztban reagált az esetre: „A múlt héten történtek ellenére elfogadtam az ATV mai meghívását, mert azt jelezték, hogy a tegnapi politikai földindulásról és a következő lépésekről fog kérdezni a riporter. Sajnos nem ez történt. A műsorvezető, nyilván Németh Sándor csatornatulajdonos, a HIT Gyülekezete vezetője és a Fidesz megbízható kiszolgálója (és fiának, aki a csatorna igazgatója) utasítására valótlanságokat állított, többek között arról, hogy engem hányszor hívtak meg az ATV-be. Pontosan tudom, hogy egy hónapig nem hívtak, mivel az összes sms megvan a telefonomban. Szégyellje magát, mind a Fidesz házi televíziója, mind a műsorvezető, akinek fontosabb volt hazugságokkal védeni a védhetetlent, mint foglalkozni több, mint 1.340.000 szavazó tegnapi döntésével. Javaslom mindenkinek, hogy messze kerülje el az ATV propagandaműsorait. Ennél még a HírTv is jobb, mert ott legalább nem hazudják azt, hogy függetlenek.” Az ATV ezek után az interneten közzétette a dokumentuma tartalmát, amely fehéren-feketén igazolta, hogy Magyar Péter nem akart tudomást venni a valóságról.

Egy telefonáló hölgy az ATV Fórum című beszélgetős műsorában kedden délelőtt be is vallotta, nagyon szégyelli, hogy Magyar Péterre szavazott, és biztosította a hallgatóságot, hogy ez soha többet nem fog vele megtörténni.

Egy kommentelő Magyar Facebook-posztja alatt így írt: „Ha nem is ért egyet egy riporterrel, szerintem most már kötelessége – az 1.340.000 Önre szavazó miatt is – kulturáltan viselkedni, és az agresszivitás helyett érvekkel, meggyőzéssel válaszolni.”

Más így fogalmazott: „Talán intelligensebben is meg lehetett volna oldani. Szerintem személy szerint nálam ez nagy csalódást keltett.”

Így véleményeznek azok, akik bár igyekeznek a jó viszonyt fenntartani Magyarral, de érzik, hogy ez a fellépés nagyon nem volt médiaképes.

És hogy milyen színes a világunk, a konfliktus után érkezik a feminista Mérő Vera, és védelmébe veszi az agresszív kismalacot. Aki szerint a nagyon korrekt Rónai nem viselkedett civilizáltan. Szerinte az ATV lépre akarta csalni Magyart. A feminista kijelentette: a riporter nyíltan provokálta a békülékenynek tűnő politikust, aki rosszul viselte a csapdahelyzetet.

Mérő Vera megszólalása felülmúlja az agresszív kismalacokét – Arany Jánossal szólva – „akárki meglássa”. Nagyobbat lehet rajta kacagni.

Horváth K. József

A szerző újságíró

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Jobbegyenes (2825) Életmód (1) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Heti lámpás (322) Mondom a magamét (7731) Mozaik (83) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Autómánia (61) Belföld (11) Kultúra (9) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Gazdaság (713) Nézőpont (1) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>