Ma 2020 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
Százötven fős gigatüntetés a Kossuth téren

Százötven fős gigatüntetés a Kossuth téren

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hogy a vakítóan csillogó szemű és tiszta tekintetű fiatalok egészen pontosan miért nem mentek Orbánt buktatni, azt egyelőre nem sikerült kideríteni.

A múlt szombatra meghirdetett gigatüntetés és forradalom A nacionalizmus ellen egy egységes, demokratikus és szolidáris Európáért címmel érdeklődés hiányában elmaradt. A szervezők a meg nem jelent tömegekre tekintettel bizonytalan időre elhalasztották. Azért egy lelkes, ám szépkorú keménymag (pardon, kemény kisebbség) becsületből végigszenvedte/állta/hallgatta – a megfelelő szó aláhúzandó – az ötmilliós gigatüntetésnek indult, ám végül százötven fős szolid utcai összejövetellé zsugorodott valamit.

Hogy a vakítóan csillogó szemű és tiszta tekintetű fiatalok egészen pontosan miért nem mentek Orbánt buktatni és a jobboldal térnyerése ellen tüntetni, azt egyelőre nem sikerült kideríteni, de valószínűleg inkább valamelyik plázában nézhették meg az egyik hollywoodi szuperprodukció premierjét, esetleg kihasználván a jó időt, lekocsikáztak Füredre hattyúkat etetni, illetve a kedvesükkel sétálgatni, ahelyett, hogy jelenlétükkel emeljék a Heller Ágnes által meghirdetett utcai ellenállás színvonalát.

Mindenesetre minden jel arra mutat, hogy túlságosan elfoglaltak voltak.

Megértjük őket.

A felszólalókat kevésbé. A szónokok egyébként a kevéssé ismert baloldali értelmiségiek közül kerültek ki. Csupa ismeretlen Zs kategóriás hőbörgött a szerény számú megjelent előtt. Nevük ugyan ismerősen csenghet a különböző petíciók alatt lázasan aláírókat keresőknek, de az az igazság, hogy elmúltak már azok a daliás idők, mikor Alföldi Róbert, Csákányi Eszter, Schilling Árpád és még jó pár ismert művész is megjelent és felszólalt a balliberális „örökaláírók” társaságában.

Úgy látszik, az identitásválságba került Hellerék, akik volt bőrfejűekkel és a zsidó származású képviselőket mindenáron listázni szándékozókkal szerették volna megbuktatni a szerintük szélsőjobboldali Orbán-kormányt, már nekik is vállalhatatlanok.A lényegében teljesen ismeretlen felszólalók csodálatos gondolatokkal örvendeztették meg a köréjük sereglett sok tíz embert. Ezekből csak egyet idéznénk. Volt, aki szerint Euró­pa a farmernadrágot és a pizzát jelenti. Mondjuk erről nekünk, akik láttuk a milánói dómot, a firenzei Ponte Vecchiót, a római Colosseumot, a pisai ferde tornyot meg Volterra varázslatos utcácskáit, egészen más a véleményünk.

Ha kicsit kitartóbban kezdjük kapargatni ezt a nacionalizmusdolgot, akkor arra juthatunk, hogy a turisták pont az ilyen, a meglátogatott ország által nagy becsben tartott, és büszkén mutogatott nemzeti büszkeségek miatt utaznak például Olaszországba. A turisták alapvetően szeretik megtapasztalni, hogy milyen régen épült várak, templomok, urambocsá! hagyományok jellemzik, jellemezték az adott népet.Athénba példának okáért a régi görögök által emelt Akropoliszért vagy a Parthenónért utaznak elsősorban, és nem a belvárosi bulinegyedekben található dél-nigériai gasztronó­miai élmények megtapasztalásának céljából. Persze tudjuk, hogy a liberálisokat nem ilyen fából faragták. Minket viszont igen.

Mi szeretnénk, ha Párizs Párizs maradna. Ha az Eiffel-tornyot újra le tudnák fényképezni egzotikusnak hazudott szöges kerítés és harckocsik jelenléte nélkül is. Mi azt szeretnénk, ha a nyüzsgő kikötővárosban, Marseille-ben újra lehetne legalább néhány helyen alkoholt és sonkát kapni, mert jelenleg a tolerancia és az integráció koronázatlan királyai, a helyi muzulmán bevándorlók minden eszközt bevetnek, hogy az ilyen hitetlen gyaurok által kedvelt dolgok eltűnjenek az utcákról.

Az Európáért és a nacionalizmus ellen tüntetők valójában az eddigi Európa ellen vonultak az utcára. Azért demonstráltak, hogy az őslakos európaiak ne ragaszkodjanak a templomaikhoz, az ételeikhez, az italaikhoz és a hagyományaikhoz. Szerintük a történelem meghaladta ugyanis ezeket.

Szerintünk viszont őket haladta meg a történelem és mi, akik nem vagyunk hajlandók lemondani az európai Európáról.

Apáti Bence - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1448) Sport (729) Kultúra (5) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Szépségápolás (15) Egészség (50) Jobbegyenes (1719) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (4407) Életmód (1) Tereb (139) Autómánia (61) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (484) Heti lámpás (239) Politika (1571) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (37) Gazdaság (644) Rejtőzködő magyarország (171) Belföld (5) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>