Ma 2022 június 28. Levente, Irén napja van. Holnap Péter, Pál napja lesz.
Végre kiosztották Bangónét a Parlamentben

Végre kiosztották Bangónét a Parlamentben

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mindenkinek ami jár...

Bangóné a hitelkárosultak miatt aggódott az országgyűlésben.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) arról érdeklődött: mikor hajlandó végre - az Európai Bíróság szeptemberi döntése alapján - horvát mintára segíteni a kormányzat a hitelkárosultakat, levéve róluk az árfolyamkockázat terhét?

Kiemelte: kulcskérdés, hogy a hitelt felvevők kaptak-e a kockázatokról megfelelő tájékoztatást, vagy az apró betűs részek csapdájába sétáltak be.

A politikus úgy értékelt, „az EU bírósága a magyar emberek oldalára állt a magyar kormánnyal szemben”. Bangóné megismételte kérdését: „mit kíván tenni a kormány az EU bíróságának ítélete után? Követik-e a horvát példát, és a bankokra terhelik-e az árfolyamkockázatot a magyar családokkal szemben?

Völner Pál, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára válaszában rámutatott, a bíróságok feladata ezekben az ügyekben dönteni, ezt a feladatot nem veheti át a kormányzat.

Ha a képviselőasszony a számára leírt szöveg elejét pontosan értelmezné, akkor talán kiderült volna belőle, hogy azt mondta ki a[z Európai] bíróság, hogy a bíróság értelmezheti ezt a részt, vizsgálhatja azokat a körülményeket, amelyek között a szerződés megszületett. Ez a magyar bíróságoknak a feladata.

Völner Pál emlékeztetett, az ellenzék rendszeresen a hatalmi ágak szétválasztása miatt aggódik, de most épp egy ellenzéki képviselő javasolja, hogy a kormány a bíróság helyett végezzen el egy feladatot.

Ez egy nagyon érdekes felvetés, nem tudom, képviselőasszony mekkora részt tudna ebből vállalni, illetve milyen végzettsége van hozzá.

Hozzátette, egyedileg kell a bíróságoknak vizsgálniuk a mintegy egymillió szerződést, hiszen „gyakorlatilag minden ügy más lehet”, így nem lehet szakmányban ítélni. Ugyanakkor álszentnek nevezte a kérdést, mondván, a szocialisták kormányzása idején szüntették meg a forinthiteleket.

Bangóné nem fogadta el a választ, ellenben igen felháborodottan fogadta a szakmaiság felemlegetését, válaszul „léhűtő államtitkárokról” kezdett beszélni, és javasolta, fogják őket munkára, és „akkor lesz, aki segítsen a hitelkárosultaknak”.

A parlament viszont 11 támogató és 29 ellenszavazattal, egy tartózkodás mellett elfogadta az államtitkári választ.

MTI -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Autómánia (61) Nagyvilág (1465) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Gazdaság (665) Titkok és talányok (12) Tereb (141) Heti lámpás (259) Egészség (50) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Tv fotel (65) Mozaik (83) Történelem (15) Irodalmi kávéház (513) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Mondom a magamét (6147) Belföld (7) Jobbegyenes (2341) Vetítő (30) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>