Ma 2021 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
Orbán testével védte a demokráciát

Orbán testével védte a demokráciát

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Már nem először!

A magyar demokrácia történek rendszerváltoztatás utáni példátlan obstrukciós kísérlete vallott látványos csődöt szerdán a parlamentben. Az ellenzék mindenáron meg akarta akadályozni az általuk méltatlanul rabszolgatörvénynek gúnyolt munka törvénykönyve módosítását. Ehhez a fizikai kényszerítés eszközétől sem riadtak vissza, elállva a pulpitusra vezetők utakat akadályozták meg, hogy Kövér László házelnök, illetve az ülést levezető elnök Latorcai János elfoglalhassa a helyét. Pedig havi egy-két milliós fizetésüket nem sípolásért kapják.  

Ám a többet ésszel, mint erővel magyar bölcsesség ezúttal is meghozta a megoldást, így az ülést némi csúszással meg lehetett tartani, s a tervezett jogszabályokat kivétel nélkül megalkothatta az Országgyűlés. Miközben Latorczai János az parlamenti patkóban elfoglalt helyére sebtében telepített mikrofonon keresztül példás módon levezette a jogalkotó munkát, addig az ellenzék tovább folytatta a rendzavarást a teremben. Sípolt, szirénázott, telefonjukkal videófelvételek tömkelegét készítve járkáltak föl-alá, hogy lehetőség szerint minél nagyobb felfordulást idézzen elő. Az ülésvezetés biztonságának szavatolása érdekében Orbán Viktor miniszterelnök testével védte – Gulyás Gergellyel és Rogán Antallal egyetemben – a demokráciát, személy szerint Latorcai Jánost, hogy ne legyen kitéve az előtte rendszeresen megjelenő párbeszédes Tordai Bence, a DK-s Gréczi Zsolt tolakodó atrocitási kísérleteinek. Még a jobb sorsra érdemes, szerencsétlen Mellár Tamás is ott izgett-mozgott az útonállók között, s meglepő módon őt sem zavarta egy cseppet sem, hogy közgazdászprofesszor létére ilyen alpári cselekedetre ragadtatja magát. Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók, szoktuk mondani hasonló esetekre. Hiszen az már természetes, hogy Bangóné eltorzult fejjel ott ordibál, fújja a sípot közösen a tacepaókat lobogtató Kunhalmival, hogy Vadai újabb ötletekkel próbálja életben tartani a balhét, de hogy egy tisztességben megőszült egyetemi ember, hogy kerül a saját jogon még a parlamentbe is bejutni képtelen párbeszédesek vagy liberálisok bandájába, azt nehéz elképzelni.

Az internet szomorú közvetítését nézve a taxisblokád jutott eszembe, amely az 1990-es májusi választásokat követően, az 1956-os ünnepségek után két nappal rontott rá a nemzetre, a szadeszes politikusok bátorításával. A szabaddemokrata kútmérgezés romboló hatása máig kitart az ellenzék soraiban, ellenkezőleg nem vetemedtek volna ekkora disznóságra, mint amit ma a parlamentben műveltek. Különösen azért, mert az obstrukció kísérletet motiváló munka törvénykönyv módosítás alapvetően hamis indíték, hiszen az új a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekeit szolgálja. A ellenzék ezek után egyáltalán nem tisztelt tagjai ezt az előadást tehát nem érdekvédelmi célból rendezték. Erre azért volt szükség, hogy megpróbálják valamivel magukra irányítani a választók figyelmét. Hiteles, valódi mondanivalóval ugyanis ezt képtelenek elérni. Csaltak tehát most is. S hogy mennyire nincsenek mögöttük a munkások, a támogató tömegek, azt közvéleménykutatásokon kívül nemcsak a szombati kiadós kudarccal végződött tüntetés mutatja, hanem azon kevesek Kossuth téri megjelenése is, akik a képviselők többszöri rimánkodására végül kilátogattak parlament elé.  

A szerdai provokáció jól mutatja, hogy erőszakos mutatványukat a Fidesz ésszel könnyedén leszerelte, s a parlament így elvégezhette mindazt a munkát, amit eltervezett. Kövér László nem rejtette véka alá, az ügyet ki fogják vizsgálni. A pulpitusra való feljutás eltorlaszolása pedig olyan következményeket vonhat maga után, amely az ellenzéki képviselők „személyes életére is hatással lesz”.

Tisza István mártírminiszterelnököt idézem: „Azért hozták létre a magyar parlamentarizmust, hogy az ilyen szégyenteljes jelenetek megtörténhessenek? Kossuth Lajos és Deák Ferenc technikai obstrukcióval érték el a nagy vívmányokat?”

Műbalhék szervezése helyett ezeken kellene inkább az ellenzéknek elgondolkodnia.

Horváth K. József - ]]>https://leander.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2008) Belföld (6) Történelem (14) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (37) Nagyvilág (1454) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Heti lámpás (254) Egészség (50) Mondom a magamét (5229) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (505) Politika (1578) Gazdaság (657) Tereb (140) Kultúra (6) Tv fotel (65) Sport (729) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>