Ma 2022 január 20. Fábián, Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.
Orbán bukni fog

Orbán bukni fog

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ellenzéki sivalkodás, ezredik rész...

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke egy tegnapi interjúban ugyanabba a csapdába sétált bele, mint az össze többi derék ellenzéki társa: megpróbált jósolni. Csakhogy ezt a művészetet már 2010 óta űzik, kevés sikerrel.

Nagyon úgy tűnik, hogy a harmadik kétharmados felhatalmazás után is akadnak olyan ellenzéki okostojások, akik azzal tudják már csak felhívni magukra a figyelmet, hogy azt ordítják „Orbán bukni fog”. Ezzel próbálkozott

  • 2010 szeptemberében Gyurcsány Ferenc, aki kilenc évvel ezelőtt ]]>elmondta]]>, „Orbán Viktor meg fog bukni, hiszen a Fidesz ugyanabba a hibába esett, mint korábban a szocialisták. Azaz olyan sokat ígértek az embereknek, amit Magyarország egyszerűen nem képes kifizetni.”
  • 2018 márciusában Vona Gábor is eltanulta a balliberális tömbtől a jóslás tudományát, akkor ]]>elmondta]]>: „Orbán bukni fog”. Az más kérdés, hogy néhány hétre rá, a Vona vezette Jobbik akkora pofont kapott a választóktól, hogy a pártvezetésnek azóta is cseng a füle.
  • Ezt követően 2018 októberében Ujhelyi István is hasonló stratégiával próbálkozott, azzal ]]>riogatott]]>, hogy „a rendszer bukni fog, maga alá temetve Orbánt és az oligarcháit”. Ennek nyomát természetesen nem tükrözte az idei EP-választásokkor elért brutális fideszes siker.

Mindezek ellenére, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke tegnap úgy gondolta, ő megtöri az eddigi kínosan gyenge szériát és tetemes sivalkodás közepette ]]>elmondta]]>, hogy

ilyen centralizált hatalom még a pártállam késői éveiben sem működött, és most sem működhet sokáig. Vagyis bukásra van ítélve. A változásra bizonyosan nem kell hosszú éveket várni.

Elképzelhető, hogy félelem és rettegés uralkodott el a kormány tagjai között, és el is indult a visszaszámlálás. De az is lehet, hogy Pálinkás Józsefnek mégsem lesz igaza. Az elmúlt kilenc év tükrében ez valószínűbbnek tűnik.

Sümeghi Lóránt - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Vetítő (30) Heti lámpás (256) Életmód (1) Gazdaság (663) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (14) Sport (729) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1464) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (5828) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2202) Irodalmi kávéház (509) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1579) Tereb (139) Kultúra (6) Tv fotel (65) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>