Ma 2020 október 26. Dömötör napja van. Holnap Szabina napja lesz.
Német sajtó: Orbán egyértelmű demokratikus felhatalmazást kapott a kormányzás folytatására

Német sajtó: Orbán egyértelmű demokratikus felhatalmazást kapott a kormányzás folytatására

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Újabb mélyütés az ellenzéknek!

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című konzervatív vasárnapi német lap arról ír, hogy Orbán Viktor "egyértelmű demokratikus felhatalmazást kapott a kormányzás folytatására". 

A FAS cikkében hangsúlyozta, hogy a kétharmados többség a választási rendszer sajátosságaiból adódik, "de a választás szabad volt, és a választók 49 százaléka Orbánra szavazott".

Megjegyezték, hogy szembeötlő a Fidesz nagy támogatottsága vidéken és a kisvárosokban, de az a vélemény, miszerint csak a visszamaradottak és a nem eléggé képzettek voltak vevők a Fidesz üzeneteire, nagyképű magyarázat, és nem ragadja meg a lényeget. Hozzáteszik, hogy  "a puszta mélyén is tud olvasni a legtöbb ember, és hozzáfér az internethez". Szerintük azért voksoltak sokan Orbánra, mert a Fidesz az utóbbi nyolc évben sok embert juttatott előnyökhöz, és ezeket Orbánnak tulajdonítják.

A Le Soir című belga napilap véleménycikkében a jogállamiságért aggódtak néhány soron keresztül. A cikk szerzőjét zavarta, hogy Orbán elutasítja a bevándorlást és a hagyományos társadalmi értékekre épít. Vincent Engel kifogásolta, hogy Orbán számára központi helyet tölt be a család és Orbán hivatalba lépése óta lehetetlen a magyar gyermekeknek megismerkedniük gender elmélettel. Megjegyezte, hogy Soros György az, aki a szabad gondolatok védőbástyája, majd amiatt sivalkodott, hogy szerinte Magyarországon visszatérőben van a rasszizmus és az antiszemitizmus.

Tóth Dalma - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (4875) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Autómánia (61) Egészség (50) Jobbegyenes (1876) Belföld (5) Gazdaság (653) Heti lámpás (244) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (171) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Életmód (1) Irodalmi kávéház (491) Nagyvilág (1452) Mozi világ (440) Vetítő (37) Tereb (140) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1571) Történelem (14)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>