Ma 2024 június 13. Antal, Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.
Nem akarunk woke-keltetőt Józsefvárosban

Nem akarunk woke-keltetőt Józsefvárosban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Feltűntek a bevándorló-hátterűek Pikó András polgármester csapatában.

osolygós fiatalember néz vissza az emberre a baloldal választási plakátjairól a II. János Pál pápa téren, Budapest VIII. kerületében. Pikó András polgármesterrel együtt fényképezték le; nála mindenesetre mosolygósabb. A fiatalembert Shakkour Aramnak hívják. Ha innen, az úgynevezett Népszínháznegyedből pár háztömböt tovább lépünk, akkor pedig azt látjuk, a Demokratikus Koalíció és szatellitjei Abd El Rahim Alit indítják a június 9-i önkormányzati választásokon. Egy további körzetben Camara-Bereczki Ferenc Miklós a formailag független, lényegében a baloldali jelölt; hármójuk közül egyedül ő most is tagja a józsefvárosi képviselő-testületnek. 

Hasonló korúak mindannyian. 

]]>Shakkour Aram életrajzából kiderül:]]> édesapja iraki kurd bevándorló, ő maga az élete nagy részét itt élte le, jelenleg szoftverfejlesztőként dolgozik. 

X-profilján viccesen azt írja: 

Shakkour Aram vagyok, ahogy a nevemből is látszik, vidéki származásúak a szüleim, anyukám nyíregyházi, apukám egy picit messzebbről jött.

Kevésbé vicces — legalábbis nekünk, itt a VIII. kerületben —, hogy a Jámbor András országgyűlési képviselő nevéhez köthető radikális baloldali Szikra Mozgalom aktivistája. 

Ez a mozgalom már több kétes ügyben vétette magát észre.  (Ezekről ]]>itt]]>, ]]>itt]]> vagy]]> itt ]]>olvashatott korábban a lapunkban.)  

Abd El Rahim Ali ]]>egy interjúban mondja el]]>, hogy félig egyiptomi. Ő a Demokratikus Koalíció józsefvárosi elnöke; önmagában érdekes, hogy egy harmincéves fiatalember hogyan tud kötődni a Gyurcsány–Apró–Dobrev család pártjához. De a VIII. kerületben baloldali belharc dúl: az MSZP külön is indul a többiektől, és Stettner István, a Népszínháznegyed eddigi DK-s képviselője ]]>diktatórikus vezetési stílussal vádolja]]> Abd El Rahman Alit. A baloldali belharc érinti az MSZP-s képviselőből papíron független jelöltté váló Camara-Bereczki Ferenc Miklóst is, aki ]]>életrajza szerint]]> a nyugat-afrikai Bissau-Guineában született, de szintén nálunk nőtt fel, majd diplomázott. 

Józsefváros hetvenezres település, önálló városként a tizenkettedik legnagyobb lenne Magyarországon. Népesebb, mint számos vármegyeszékhely, például Szolnoknál vagy Kaposvárnál is többen lakjuk. Akkor is, ha 1990-hez képest húszezer fővel csökkent a főváros VIII. kerületének népessége, és nem kis mértékben ki is cserélődött. Mint más belpesti kerületekben, itt is számos külföldi él, elérve a tízezres nagyságrendet. Pikó András, a baloldali polgármester ]]>angol nyelvű kampányvideót]]> is megjelentetett. A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület a télen ]]>külföldi szavazóknak tartott fórumot]]>, többek között Karácsony Gergely főpolgármester, valamint Pikó részvételével. 

Több ezer nemzetiségi is lakja a VIII. kerületet, főleg romák, ukránok és németek. Bizonyos itteni problémák – hajléktalanügy, a helyi parkolási engedélyek ingyenességének megszüntetése – talán nem érdeklik a másutt élőket, de három, Európán kívüli bevándorló-hátterű politikus felbukkanása legalábbis figyelemreméltó még országos viszonylatban is. 

Mi zajlik itt? A rasszizmus ronda dolog, ugyanakkor nem vagyunk színvakok sem.

Ha egy amerikai kosárlabdacsapatban négy fekete mellett egy fehér is játszik, az feltűnik, noha semmi gondunk a fehérekkel. Ha egy jégkorongcsapatban hat főből egy fekete is szerepel, az is feltűnik, noha semmi gondunk a feketékkel. Ezt egyébként az elütés elvének nevezik az úgynevezett személyészleléssel foglalkozó szakemberek. Ugyanez a helyzet a Magyarországon megszokottnak tartottaktól eltérő nevekkel. Ma már nem divat a névmagyarosítás, amikor sok németesen vagy szlávosan hangzó (például szlovák) nevet magyar csengésűre cseréltek. 

Sokan feszengve közelítenek ehhez a témához. A Józsefváros című helyi lap újságírója ]]>mentegetőzve kezdi az interjúját]]>

Abd El Rahim Ali, ez egy egzotikus név. Nem erre akarom kihegyezni a beszélgetést, de nyilván meg kell kérdeznem rögtön az elején, honnan ez a név, milyen származása van?

Elsőként a Demokratikus Koalíció háza táján lenne érdemes szétnézni. Mi az oka, hogy a magát 2026-ra a legnagyobbnak képzelő pártnak – saját helyi elnöke bevallása szerint – mindössze „húsz-harminc elég jól mobilizálható” aktivistája van egy hetvenezres településen, maga a helyi elnök pedig félig egyiptomi? 

A kerület tizenkét körzetéből a baloldal háromban bevándorló-hátterű jelölteket indít. Miért? Véletlen lenne ez?

Éppen akkora véletlen, mint amikor a félig vietnámi Le Marietta — aki szintén egészen véletlenül ]]>két országban is a Soros Alapítvány kiképzője volt]]>]]>azt feleli ]]>arra, hogyan lett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt európai parlamenti listájának vezetője: „a semmiből Gergő és Suzi, az MKKP két társelnöke előállt” ezzel?      

Megannyi kérdés.

E sorok írójának felmenői sem Árpád vezérrel lovagoltak be a Kárpát-medencébe. De a társadalmi integráció nem egy vagy két nemzedéken át tart. A nyugati nagyvárosokban ma látható lánglelkű, törő-zúzó antifásokból, bevándorló woke-fiatalokból álló keltetőt nem akarunk sem Józsefvárosban, sem általában Magyarországon. Tartsanak maradinak vagy begyepesedettnek, de a bizalomépítéssel várnánk újabb öt évet. Legalább.   

Szőcs László -]]> www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Gazdaság (711) Heti lámpás (319) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2811) Tereb (146) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7649) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Történelem (18) Tv fotel (65) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>