Ma 2021 május 11. Ferenc napja van. Holnap Pongrác napja lesz.
Ne sírj Merkel miatt!

Ne sírj Merkel miatt!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem az a baj, hogy vége lesz kancellárságának, az a gond, hogy csak most!

„Mi lesz veled Európai Unió?” – a libbal média versenyt óbégat kétségbeesésében, miután a német koalíciós tárgyalások kudarcba fulladtak. Angela „EU-mutti” Merkel ugyanis de facto megbukott. Ezen azonban nincs mit sírni: Merkel a gazdasági válságot a „gyarmatok” tönkretétele árán vészelte túl, behívta Európába a migráns-hordákat. Jövő képe pedig a német-francia uniós diktatúra. Nem az a baj, hogy vége lesz kancellárságának, az a gond, hogy csak most!

 

„Nem merült fel, hogy személyi konzekvenciákat vonjak le!” – ez a mondat mindent elmond ma Angela Merkelről. A német kancellárnak azután sikerült kiejtenie, hogy hivatalosan is kudarcba fulladtak a koalíciós tárgyalások. Ezt most mindenki a liberálisok nyakába akarja varrni. Ha így van, az sem fest jobb képet Merkelről: a farok csóválja a kutyát.  

De ne szépítsük a dolgot: a kancellár végjátéka nem a tárgyalások sikertelensége miatt kezdődött el. A konzervatív-zöld-liberális Jamaica koalíció egy évnél többet amúgy sem élt volna meg. Ugyanez igaz arra is, ha végül sikerül összehozni egy nagykoalíciót a szocdemekkel, vagy jön az új választás, ami nagyságrendileg nem változtat az erőviszonyokon.

A tény ugyanis, amit sem a kancellár, sem a libbal világ megmondó emberei nem képesek kimondani: nem Merkel tárgyalási stratégiája, hanem politikája bukott meg! Nem most, hanem az elmúlt öt-hat évben! Merkel pártja nem azért nyerte meg az őszi választásokat, mert jó, amit csinált, hanem mert az emberek jobb híján szavaztak rá.

Az európai – és magyar – libbal az elmúlt években Merkelt tartotta igazodási pontnak, az ő szava volt a szent írás. Most aztán elindult a sírás-rívás. Nem szoktam másoktól hosszabban idézni, de Rónay Tamásnak, a Népszavában megjelent írása ebből a szempontból „példaértékű”.

„Most azonban az sem biztos, hogy ő lesz Németország kancellárja. Az Unió jövője szempontjából ez drámai hír. Merkelnek köszönhető, hogy az EU-nak sikerült átvészelnie a pénzügyi és gazdasági válságot, ő tartotta egyben az euróövezetet a mediterrán országok csődközeli helyzete után, a menekültkérdést is sikerült kezelnie. (…) A német kancellár az egyetlen, aki nemcsak Emmanuel Macron francia elnök EU-t érintő felvetéseire nyitott, de a közép-európai lázadókkal is képes szót érteni”.

Na, nézzük, mi igaz a fentiekből. Merkelnek köszönhetően sikerült túlélni a gazdasági válságot? Hát, ja. A németeknek, franciáknak, és még egy-két hű szövetségesnek. Mert a válságot áthárították a „gyarmatokra”, a dél-európai és új tagállamokra. Aki hagyta ezt az „európai szolidaritás” jegyében, belerokkant. Nagyok és kicsik is, spanyolok, olaszok, portugálok, baltiak vagy éppen a görögök. Akik nem hagyták, mint mondjuk mi, vagy a lengyelek és csehek, páriává váltunk Brüsszelben.

Apropó Görögország, a „mediterán országok megmentése”. Athén nem magától adósodott el: Berlin és Párizs hagyta, hogy kölcsönt-kölcsönre vegyenek fel, amiket aztán az ország Merkel-barát vezetői elloptak. Aztán „megmentették” az országot és az euróövezetet, annak árán, hogy a német tőke mindenre rátette kezét Görögországba, ami mozog. Athénban pedig az IMF és Brüsszel komiszárjai kormányoznak. Hát, köszi, mutti!

A „menekültkérdés sikeres kezelésére” a Kedves Olvasók vérnyomására való tekintettel inkább nem térnék ki.

Nézzük inkább a biztató jövőt: az Európai Unióban uralkodó Merkel-Macron párost. A libbal elit a jó Emmanuel megválasztása óta nem tudja visszafogni heveny nyáladzását. Pedig itt nem az EU megmentéséről, hanem az eredeti uniós gondolat lábbal tiprásáról van szó.

Ha ez a terv sikerül, akkor Európában hivatalosan is csak az történhet, amit a német-francia tengely akar. Igaz, eddig is ők domináltak, de most ezt le is papíroznák. A tagállamok egyenjogúságának innentől lényegében annyi. A „közép-európai lázadókkal” való szót értés pedig azt jelenti, hogy Merkelék szankciókkal, brüsszeli eljárásokkal fegyelmeznének minket! A libbal ezt ünnepelte, és most ezt kezdte el siratni!

„Angela Merkel nélkül jelenleg szinte el sem tudjuk képzelni az egységes Európát” – írja a Népszava nagyszerű publicistája. Igen, ők nem tudják elképzelni. Európa lakosainak többsége – s a jelek szerint immár a német pártok és választók is – pedig már nem akarja elviselni a merkeli „egységes Európát”.

Mert ez nem egység, nem szövetség, hanem német-francia önkényuralom, egy velejéig romlott brüsszeli bürokráciával tetézve.

Se az ilyen unióért, se Merkelért nem kár.

Fotó: thetimes.co.uk

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Autómánia (61) Mozaik (83) Sport (729) Mondom a magamét (5288) Flag gondolja (33) Politika (1578) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1454) Gazdaság (657) Heti lámpás (255) Irodalmi kávéház (505) Jobbegyenes (2023) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Tv fotel (65) Belföld (6) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Egészség (50) Tereb (140) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>