Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
4d69c66bbd766e5af8bbe04a8480f0fb.jpg

Napi valóság

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Micsoda?!?! Nem elég, hogy a Disney nemrégiben elkaszálta a Clone Wars című animációs sorozatot, még azt is bejelentették, hogy bezárják a játékipar egyik legnagyobb múlttal rendelkező fejlesztőstúdiójának, a LucasArts-nak a kapuit és szélnek eresztenek 150 dolgozót?!

És mindezt gazdasági-pénzügyi okokkal magyarázzák? 

Mégis, ki hallott már ilyet csúnya dolgot?! Mi történik itt? Ki gondolta volna, hogy ez a minden képzeletet felülmúlóan szutyok multi Disney képes olyan húzásokra, amelyeket bármelyik, hozzá hasonló szutyok multi is gondolkodás nélkül meglép? Hát micsoda dolog az, hogy a hatalmas hurrá-optimizmus és agyatlan reménykedés ellenére ismét ki kell józanodnia a rajongóknak? Ki gondolta volna épp ésszel, hogy megeshetnek olyan dolgok, hogy a franchise jogbirtokosa magasról szarik a fanokra és üzletet lát mások gyermekkorának legszentebb emlékeiben és történetében? 
Micukó egészen biztosan nem lepődött meg ezen. Sőt, az alábbi képek alapján kijelenthetjük, hogy a hír egyáltalán nem nyűgözte le.*
 
]]>]]>
 
De komolyra fordítva a szót, tényleg volt kétsége bárkinek afelől, hogy a Disney csak a kárára fog válni a Star Wars névnek? Volt illúziója bárkinek is? És ha volt, azt mégis mire alapozta? Arra, hogy a Marvel viszonylag érintetlen és változatlan formában folytatta tovább a tevékenységét a beolvasztás után? De kérem szépen, a Star Wars évek óta nyűglődik, nincs benne semmi folyamatosság, nincsenek a rajongók által rendszeresen fogyasztott franchise-dózisok (leszámítva azt a bizonyos Clone Wars sorozatot, de ugyebár az a Cartoon Network csatornán futott, ami a lófarok Disney illetékeseknek nyilván nem tetszett). Ergo az új tulajdonos némiképp joggal gondolhatta azt, hogy részéről minden kezdődhet tiszta lappal, nem köti a kezét semmi, nincsen havonta megjelentő háromszáz képregény-sorozat, amit ha egyik napról a másikra elkaszálna, a rajongók valószínűleg rájuk gyújtanák a székházukat. 
A Star Wars (a Marvel-lel ellentétben) mostanra csak egy jól eladható név volt, semmi több. A LucasArts pedig a 90-es évek tündöklése és dicsőségei ellenére az utóbbi időben csupán Star Wars Kinect-et és ahhoz hasonló iszonyatokat tett le az asztalra. Mégis, mennyi lehetőséget láthat a fejlesztőkben egy olyan vállalat, ami nem lát tovább a következő negyedévi pénzügyi beszámolónál? Mire voltak a nagy örömkönnyek, mikor a nyilvánosság tudomására jutott a George Lucas és a fostalicska Disney között létrejött megállapodás? Mit számít egy multinak a húsz évvel ezelőtti dicsőség? 
Ébresztő, kedves rajongók! Ideje kijózanodni, és belátni azt, hogy az ég világon senkinek nincs oka reménykedni abban, hogy a Disney "majd nem cseszi el". Gondolok itt a hetedik részre. Ha anyagi érdekei úgy kívánják, elcseszi. Bármit, bármikor. Mint a többi mocsokláda multi. 
Megszakad a szívem a LucasArts-ért. Komolyan mondom. Az ő játékaikon nőttem fel, sokat a mai napig újra és újra előveszek, a többit pedig kedves emlékként őrzöm a kedvenc játékaim hosszú-hosszú listáján. A kalandjátékok és a szimulátorok többszörösen koronázott királyai voltak, akik ezeken túl nem mellesleg olyan remekeket is a piacra dobtak, mint Kyle Katarn története, a Republic Commando, vagy a Battlefront sorozat. A jelenleg fejlesztés alatt álló játékaik (pl. SW 1313) sorsa egyelőre bizonytalan. Igen, azt hiszem, ez a legjobb szó rá: bizonytalan. 
 
 
De remélem, lassan kijózanodnak a rajongók, és többé senki nem lesz bizonytalan azzal kapcsolatban, hogyan is viszonyuljon a gennyláda Disney üzletpolitikájához. Még úgy is, hogy egyébként gőze sincs arról, mi is az a LucasArts és mit tett le az asztalra fennállásának évtizedei alatt. Őket arra kérem, higgye el, ez nem egy vidám időszak sem a játékosok, sem a játékipar egésze számára. 

*Bocs ezért, de mivel mostanában mindenki ostoba mém-förtelmeket próbál népszerűsíteni, így gondoltam én is alkotok magamnak egyet. A későbbiek során valószínűleg ez a gif az oldalon a "Mitsuko is not impressed" szövegaláírással fog futni. Majd meglátom. 

]]>http://www.egyevazeletembol.blogspot.hu/ ]]>- A Flag Polgári Magazin partnere

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2823) Szépségápolás (15) Kultúra (9) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Sport (729) Mondom a magamét (7708) Tereb (146) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Politika (1582) Heti lámpás (322) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>