Ma 2023 június 02. Kármen, Anita napja van. Holnap Klotild napja lesz.
Bojkott, avagy a szoci álomvalóság

Bojkott, avagy a szoci álomvalóság

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Skandalum: megrángatták Botka László kilincsét!

Pedig nincs is az ajtaja kulcsra zárva, bárki besétálhat a Tisza-parti városháza zárt tárgyalásaira, ahol mondjuk épp a szeviépes zsozsót dobják szét bensőségesen.

A szegedi Macron is centrista lesz előbb-utóbb – csak idő kérdése, mikor dobja ki ballasztként a szocialista jelzőt a haladó léghajóból.

Most meg ez a barbár kilincsrángatás! Csoda-e, ha összerezzen a mindenre elszánt miniszterelnök-jelölt? Nem elég, hogy minden reggel hideg verítékben ébred, amikor azt álmodja, hogy „Fizessenek a gazdagok!” (fiúk, ki találta ki ezt a tapintatlan szlogent?), most még a rekvirált lakájmédia őrkutyalihegése is! Őszintén: kinek kell ez? Ráadásul egy ilyen provokatív műsorcímmel, hogy Informátor! Mióta nem kapja minden reggel az asztalára a bizalmas jelentéseket, csak elfacsarodik a becsületes szocialista politikus szíve.

És különben is: most komolyan az a pár elsíbolt autópálya-kilométer hiányzik nekik? Semmi hetven:harminc? A kicsinyességük nem ismer határt: még néhány vacak városi ingyenbérletet is felhánytorgatnak! Hát mivel tartsa fel az ember a csapatszellemet? Nem is szólva az intim szféra szentségéről: most mit kell kukacoskodni azzal az álszent vagyonnyilatkozatosdival? Ha kicsit felázik a földút, hogyan jusson ki az ember a titkos halastavához? No ugye, hogy a titkos luxusterepjárójával! S olyanok rolexeznek itt, akik még csak fotón láttak délszaki üdülőparadicsomot: fogalmuk sincs, az exkluzív óceáni szigeteken mekkora a páratartalom! Az ember (miközben igyekszik kipihenni a gazdagok esküdt ellenségeként szerzett fáradalmait) rápillant a csuklójára, kezdődik-e már odahaza a közgyűlés, de bepárásodik az órája, ha nem elég megbízható a márka szélsőséges körülmények között.

Nincs ezekben semmi empátia? Már tényleg csak az hiányzik, hogy ez a túlteljesítő, abszolút függő média alaptalanul rossz hírét keltse, s magyar Macron helyett magyar Fillont faragjon belőle! Még jó, hogy a Szeviép-ügyben nincs liba: megőrülne az örökös gágogástól.

László király hívatta is az udvari bolondot: „Nyakó fiam, találj ki valami okosat! De aztán a sajtószabadság szellemében legyen, mert tudod: Mosz… Brüsszel, Európa meg minden…” Nyakó szórakoztatóipari szakmunkás (pártmunkakönyve szerint sajtófőnök) pedig a homlokára ütött: „Főnök! Legyen bojkott! Az már a Fidesznek is bevált: bojkottálták a hátsó felünket minden reggel patyolattisztára nyalintó Nap-keltét, aztán kétharmaddal nyertek. Ez a választási siker biztos receptje!” „De elég szociáldemokrata eljárás ez?” – aggodalmaskodott a szociálisan érzékeny polgármester. „Majd én lyukat beszélek a hasukba!” – ajánlotta a csörgősipkás, s magában azt gondolta: ez még mindig kellemesebb kenyérkereset, mint kigyúrt demokraták között az alkotmányos jogait olimpiai sportágként gyakorolni.

Az az igazság, hogy nem kellett az agyalást a nulláról kezdenie. Nyakó az „álomvalóság” szót például már a hosszú, magányos autózások során kiötlötte, amikor szintén országgyűlési képviselő feleségével együtt minden áldott nap külön-külön autóval, magányosan kocsikáztak be távoli vidéki lakhelyükről fővárosi munkahelyükre, hogy maradéktalanul felmarkolhassák a csúcsot döntő, harminchatmillió forintos parlamenti költségtérítést.

Már csak azt kellett hozzátódítani az indokláshoz, hogy vannak függő meg független médiumok: az utóbbinak méltóztatik nyilatkozni László király, az előbbiek meg dőljenek a kardjukba, főjenek a zsírjukban, emésszék el magukat a vigasztalhatatlanságtól. Jóllehet a társutas reálpolitikusok figyelmeztettek, hogy ezzel az amúgy is szűkösnek vélt médiafelületet szűkítik tovább (mintha saját magukat kasztrálnák önként és dalolva), a nyugalom megér ennyit: a „független” orgánumok garantáltan nem fognak kellemetlenkedő kérdéseket feltenni.

A titkos cél, az öt százalék meg így is, úgy is meglesz: nem sérül a szoci álomvalóság.

Csontos János

]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Heti lámpás (264) Mozaik (83) Sport (729) Titkok és talányok (12) Tereb (142) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Belföld (9) Jobbegyenes (2621) Gasztronómia (539) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Életmód (1) Mozi világ (440) Nagyvilág (1306) Irodalmi kávéház (521) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Történelem (15) Kultúra (6) Gazdaság (681) Mondom a magamét (6844)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>