Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
Menekülnek a német családok a városokból

Menekülnek a német családok a városokból

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ez nem semmi!

A migránsok és a magas ingatlanárak miatt a német családok egyre nagyobb számban költöznek vidékre, míg a nagyvárosokban egyre nagyobb arányban élnek migránsok és szingli németek.

Az Institut der deutschen Wirtschaft (IW) felmérése alapján a Die Welt ]]>arról ír]]>, hogy egyre több német család költözik ki a városokból vidékre, ugyanakkor a legtöbb nagyváros népességszáma mégis növekszik a sok bevándorló miatt, mindössze tíz nagyobb város volt, ahol csökkent a lakosság.

Ha a statisztikákat kicsit finomítjuk, az IW kutatásából az látszik, hogy mindössze 14 olyan nagyváros volt Németországban, ahol a német állampolgárok száma növekedett 2017-ben, viszont a 71 nagyváros közül csak Bremerhavenben csökkent a külföldiek száma.

Az IW szerint egyes városokban már-már történelmi mértékű a lakosság kicserélődése: Berlinben 1,4, Münchenben és Hamburgban a város lakosságához viszonyítva 1,1 százaléknyi külföldi költözött be, miközben a német családok hasonló arányban költöztek ki, csak 2017-ben.

A kiköltözéseket a cikk elsősorban a magas és egyre növekvő ingatlanárakkal magyarázza, illetve azzal, hogy a városok lényegében megteltek. Sokan, főleg a családosok emellett nyugalomra vágynak.

Érdekesség még, hogy ]]>a cikk]]> alatti kommentekben szinte kivétel nélkül egy dolgot hiányolnak az olvasók: azt, hogy nem mutatnak rá az írásban elég egyértelműen arra, hogy a migránsok elől menekülnek a családok.

Többen írják, hogy a városban nincs parkolóhely és valóban elég magasak az ingatlanárak, azonban szinte mindenkit a migránsok ("rossz szomszédság", "veszélyes bandák") zavarnak a legjobban.

A fent említett tendenciák alapján nem állunk messze attól, hogy belátható időn belül a német városok többségében nem németek fognak élni, a folyamat pedig úgy tűnik, megállíthatatlan: még ]]>2017-ben számoltunk be]]> arról, hogy Frankfurtban a lakók többsége migrációs háttérrel rendelkezik, a kicserélődés pedig folyamatos.
 
Pörge Béla - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7536) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2786) Gasztronómia (539) Gazdaság (704) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Kultúra (7) Vetítő (30) Életmód (1) Tereb (146) Sport (729) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>