Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
De jó! Dobrev Klára a Gyurcsány-világ visszatérte ellen dolgozik

De jó! Dobrev Klára a Gyurcsány-világ visszatérte ellen dolgozik

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ez valami elképesztő!

Dobrev Klára és mögötte nyilván a teljes DK-s politikai különítmény képtelen elfogadni, hogy Orbán Viktor fényes győzelmet aratott Brüsszelben. Képtelen elfogadni, hogy igenis megvédte a magyarok érdekeit, megvédte a rezsicsökkentést.

Orbán Viktor ezt úgy posztolta közösségi oldalára, hogy „Az apa férfi, az anya nő, a benzin marad 480”. Dobrev Klára Facebook-bejegyzése alapján nyilván ezeket az megcáfolhatatlan állításokat sem képes elfogadni. Ezekről is csak Orbán bukásaként képes gondolkodni.

Egyébként hogy a DK politikai táborának mennyire irányított a gondolkodása, arra jó példa Gyurcsány egykori államtitkárának, Horn Gábornak idevágó nyilatkozata. Neki ugyanis nem tetszik, hogy csak a magyar állampolgárok tankolhatnak olcsón. A baloldali politológus egyúttal morálisan vállalhatatlannak nevezte azokat, akik az elhibázott brüsszeli szankciókat kritizálják.

Értik? Horn szerint morálisan vállalhatatlan, ha az ország működőképességének fenntartása érdekében a külföldieknek nem teszi lehetővé, hogy a magyar állam pénzéből a piaci árnál olcsóbban adott üzemanyagot boldog-boldogtalan megvehesse, hogy aztán országosan gyorsan kifogyjunk belőle. Akkor mindenki ott állhat üres tankkal a benzinkút előtt és rázhatja az öklét. Természetesen a kormányra. Ez lenne nyilván erkölcsös Horn Gábor szerint.

Milyen furcsa ugyanakkor, hogy a volt szlovák miniszterelnök, Robert Fico, aki egyébként szociáldemokrata politikus – tehát Orbán politikai ellenfele – egyértelműen kijelenti, hogy Orbán Viktor a brüsszeli csúcstalálkozó győztese. Milyen furcsa, hogy ő ki meri jelenteni, hogy mi történt valójában.

Sőt, idehozhatom a magyar kormányfőt rendszeresen és élesen támadó Mark Rutte holland miniszterelnök nyilatkozatát is, aki kijelentette, „igaza volt Magyarországnak”. Vagy az Orbán-barátnak pedig egyáltalán nem nevezhető Ujhelyi Istvánét, aki pedig olyanokat mondott, hogy „26 tagország vezetője állt szemben a magyar miniszterelnökkel, de egy józan megállapodás született. Jó az országnak, helyes döntés született; ráadásul esély nyílik az örökös rezsicsökkentés megvalósítására”.

Ezek után jön Dobrev Klára, és azt hangoztatja Facebook-bejegyzésében, hogy Orbán az olajembargóval kapcsolatos „kudarcait próbálja sikerként eladni”.

Idézhetném Besenyő Pista bácsi örökbecsű kérdését, de nem teszem, mert Dobrev Klára, illetve a DK képviselőinek korábbi megszólalásai után szinte mindig lehetett volna firtatni, hogy normális-e az érintett vagy sem. S gyanítom ez a jövőben is így lesz.

Azt azonban őszintén nem értem, komolyan gondolja-e Gyurcsányné, hogy az embereknek rokonszenves-e, amit sugall: hogy szívesebben fizetnének 7–800 forintot a benzin és a gázolaj literjeiért, mint az „Orbán-bukás” után továbbra is a 480-at. Nem tudom, Dobrev beállna-e a magas árak mellett csak egy napra benzinkutasnak? Hogy a valóságról ne csak deliráljon, hanem találkozzon is vele.

Kérdés persze, ha már ennyire a magyarok ellen vannak a DK-ban, akkor miért nem mondják ki ezt nyíltan: igen kérem, mi a magyar érdekek ellen dolgozunk és minden erőnkkel Brüsszel nyomulást támogatjuk.

Úgy is tudja ezt róluk mindenki, beleértve az elvakult DK-szavazókat is, akik annyira szeretik Ferencet és Klárát, hogy még olyan áron is rájuk szavaznának, hogy tudják, hatalomra kerülésükkel nekik is rosszabb lesz. Méghozzá sokkal.

Szerencsére a Gyurcsány-rajongók tábora egyre fogyatkozik, amelynek leolvasztásából a legfőbb szövetségessé nőtt Jakab Péter is – lásd Jobbik-botrány – szemlátomást kiveszi a részét.

Javaslom, hogy amikor a DK-sok nyilvánvaló magyarellenessége nagyon ki akarja ütni a biztosítékot, akkor a nyugtatótabletta helyett Kocsis Máté szavait érdemes ízlelgetni: „Gyurcsány-világ Magyarországon többet nem lesz”.

S nem kicsit örvendetes, hogy Ferenc és csapata nyilatkozataival – mint láttuk most is – mindet meg is tesz ezért.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Mozi világ (440) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Sport (729) Politika (1582) Gasztronómia (539) Gazdaság (711) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2819) Mozaik (83) Nézőpont (1) Heti lámpás (319) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Belföld (11) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7668) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>