Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
Már alkalmazást is kínálnak, hogy felajánlhassuk lakásunkat a migránsoknak

Már alkalmazást is kínálnak, hogy felajánlhassuk lakásunkat a migránsoknak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kiszivárgott egy titkos feljegyzés...

Gondolta volna, hogy olyan vállalatóriások is szerepelnek a migráció támogatói között, mint a Google vagy a Western Union? Sőt, az Airbnb-n keresztül már arra is van lehetőség, hogy migránsok számára ajánljuk fel otthonunkat. Egy kiszivárgott feljegyzés szerint az európai menekültügyi válságot „új standardként” kell elfogadni és „új lehetőségeket” rejt magában – legalábbis ez a Soros- alapítvány koncepciója.

A szervezet a bevándorlási politikákra globális szinten igyekezett hatni, ezért támogatták azokat a kezdeményezéseket, szervezeteket és hálózatokat, amelyek munkája közvetlenül kapcsolódott az ő céljaikhoz. A Migration Policy Institute központi szerepe vitathatatlan, így finanszírozták az Európai Integrációs és Migrációs Programot, a közös európai menekültügyi rendszert.

A memorandum megmagyarázza, hogy az európai menekültügyi válság miként nyitotta meg kapuit a Soros-szervezet számára, hogy tovább befolyásolja a globális migrációs politikát. A dokumentum tartalma szerint „a menekültügyi válság új lehetőségeket kínál” a „koordináció és együttműködés” érdekében más gazdag adományozókkal, tehát a menekültválság Európában nemcsak Soros szervezeteknek kedvezhet, hanem másoknak is, akik részesei a változásnak.

Ilyen például a SolidarityNow , ami 2013-ban alakult meg az Open Society Foundations (OSF / OSIFE) támogatásával. A honlapon szereplő információk szerint a helyi görög és a migráns lakosság számára nyújtott szolgáltatásokkal arra törekednek, hogy helyreállítsák „az erős Európa szolidaritáson és nyílt értékeken alapuló jövőképét.”

Elsődleges adományozóik között – talán nem meglepő módon – elsőként az Egyesült Nemzetek Szervezetét említik, de érdekes megnézni a többi támogató nevét is: az UNHCR, az UNICEF, a CARE International, a Radcliffe Alapítvány, a norvég Görögországi Nagykövetség, a Western Union és az Airbnb is.

2013 óta a SolidarityNow összesen 73 különböző programot támogatott. A nemzetközi humanitárius ügynökségekkel (pl. Az UNHCR, az UNICEF, a CARE International) való együttműködésre különösen büszkék: ezekkel tudják hatékonyan végrehajtani programjaikat- és mint írják – ezek a szervezetek teszik lehetővé teszik számunkra, hogy számos embert elérjenek, beleértve a „kiszolgáltatott népeket” is.

A SolidarityNow létrehozott két szolidaritási központot, amelyek Thesszalonikiben és Athénban működnek. Az UNHCR támogatja a Thesszaloniki Szolidaritási Központ szolgáltatásait (2016. szeptember 1-jétől), Thessalonikiben a menekültügyi központot, a menekültügyi és menekültügyi programot támogató Accommodation & Hosting programot, amely az LGBTI menekülteket érinti. Az UNICEF finanszírozza a Blue Dots projektet.

A Nyílt Társadalom Alapítvány társfinanszírozza a Tilos projektet, az Athéni Szolidaritási Központot (2016. május 1-je óta) és a Thesszaloniki Szolidaritási Központot. Támogatja az összes SolidarityNow akciót és támogatást.

Az Athéni Szolidaritási Központot a Nyitott Társadalom Alapítványok és az EGT-támogatások közös finanszírozásával hozták létre. Az Európai Integrációs és Migrációs Program (EPIM) a követendő lépések programját finanszírozza.

Az Airbnb, a világ vezető vendéglátó társasága, a SolidarityNow nevű, úttörő görög nem kormányzati szervezettel karöltve elindította a görögországi Open Homes-t, egy új platformot, amely megkönnyíti otthonaik felajánlását a menekültek és a lakóhelyüket elhagyni kényszerülő lakosság számára. Bárki felajánlhatja erre a célra lakását az airbnb.com/welcome/refugees/ loldalon.

A támogatók között feltűnik a Microsoft is, ami a vállalati társadalmi felelősségvállalás részeként és a nem kormányzati szervezetek kezdeményezéseinek részeként minden szükséges MS termékét versenyképes áron kínálja. A Western Union is támogatja a menekültek oktatási tevékenységét, csakúgy, mint a Guerrilla Alapítvány „Future Interpreters” képzési programot, amit a közösségi tolmácsok és kulturális mediátorok számára indítottak Athénban és Thesszalonikiben. Érdekes momentum, hogy ebből finanszírozzák az athéni és thesszaloniki francia nyelvórák nyújtását (2017 szeptemberétől kezdődően) De feltűnik a Google neve is a támogatók között, a cégóriás alkalmazottai ugyanis számos adományt ajánlanak fel a menekültek számára.

Jurák Kata - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Tv fotel (65) Mozaik (83) Nagyvilág (1465) Flag gondolja (33) Sport (729) Politika (1581) Jobbegyenes (2341) Irodalmi kávéház (513) Mozi világ (440) Egészség (50) Belföld (7) Gazdaság (665) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6147) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Szépségápolás (15) Életmód (1) Heti lámpás (259) Autómánia (61) Tereb (141)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>