Ma 2022 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
Magyar "politikai menekült" Kanadában

Magyar "politikai menekült" Kanadában

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Soros által szponzorált Justin Trudeau kormányfőnek láthatóan jól jön egy „magyarországi roma mártír”.

A liberális életpályamodell új formáját ismerhettük meg tegnap: Mohácsi Viktória volt SZDSZ-es potentát „politikai menekült” lett Kanadában. Mohácsi még 2011-ben költözött a tengerentúlra, mivel firtatta a romagyilkosságok hátterét, és ezért tartott a „magyar titkosszolgálat hosszú karjától”. A gaztetteket a Gyurcsány-kormány alatt követték el, Orbánék leültették a tetteseket. Kanada hivatalosan „biztonságos demokráciának” tartja Magyarországot, de a Soros által szponzorált Justin Trudeau kormányfőnek láthatóan jól jön egy „magyarországi roma mártír”.

Schilling Árpád és Sárosdi Lilla „politikai emigrációjának” bejelentése óta – mellesleg kíváncsi vagyok, hogy tényleg mennek, vagy csak szponzort kerestek – azt gondoltam, ennél „jobb” már nem lesz.

Hiszen hiába sokarcú és mérhetetlen tehetségű a liberális elit, azért mindennek van határa. Ekkor jött a bejelentés az újabb sikeres életpálya-modellről: Mohácsi Viktória, a Medgyessy-kormány egykori miniszteri biztosa, SZDSZ-es uniós képviselő politikai menedékjogot kapott Kanadában.

Mohácsi még 2011 decemberében hagyta itt Magyarországot, mivel „életveszélyes fenyegetéseket kapott, miután kritikát fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy lassan halad a 2008-ban és 2009-ben elkövetett romagyilkosságok felderítése, ugyanis „egyesek szerint összefüggésbe hozhatnak néhány állami tisztségviselőt a gyilkosokkal”.

A hat ember halálát követelő rémtetteket 2008-2009-ben követték el. Akkor a Gyurcsány-kormány regnált. Mohácsi Fletóékat gyanúsította? Hiszen a titkosszolgálatokat akkor Gyurcsány bizalmasai irányították – mellesleg a Magyar Gárda és a Jobbik igazi felfutása is akkorra datálható. De akkor miért nem abban az időben pattant meg Kanadába?

Jó, 2009-ig jól elvolt az Európai Parlamentben. De mégis, mire várt két éven át? Amikorra a tetteseket már elfogták – később, immár az Orbán-kormány idején életfogytiglanra is ítélték a gyilkosokat.

Nehéz nem azt gondolni, hogy el akarta magát adni kisebbségi mártírnak a világ „szebbik oldalán”. Ekkor született drámai nyilatkozata is: „Miközben biztonságban érzem magamat Kanadában, nagyon jól tudom, hogy a magyar titkosszolgálat hosszú karja itt Kanadában is elkaphat. De nem akarom, hogy esetleg a népem, vagy édesanyám és mások is a gyilkosok áldozatai legyenek.”

Mi van?!

Magyarországon Gyurcsányék regnálása óta nem volt semmi ilyesmire példa. Csend, nyugalom van.

Mohácsi 2011-ben nem kapott politikai menedékjogot, konzervatív kormány volt ugyanis Ottawában, amelynek feltűnt, hogy a liberális politikus példáján felbuzdulva Baranya megye fél cigánysága a „rendszer üldözöttje” lett, és a baráti Kanadában képzelte el kényelmes megélhetését.

Ezért 2012-ben a kanadaiak „biztonságos demokráciának” nyilvánították Magyarországot. Ha pedig valami az, akkor nem csak a helyi szociális hálón élősködni vágyó „menekülteknek”, de a „politikai mártíroknak” sem jár különleges elbírálás.

Hogy ezután miképpen tudott még évekig „nem hivatalos” torontói lakos maradni – az legyen a kanadaiak dolga. 2015-ben azonban az ország miniszterelnöke az ultraliberális Justin Trudeau lett. Ő az idióta zoknik hordásán kívül arról ismert, hogy kampányát nyíltan pénzelte Soros György. (A mókás fuszekliktől ezúton is elnézést kérek, ők végképp nem tehetnek róla, hogy a gazdájuk ostobán használja őket.)

Sorosnak Kanadában sikerült eljátszani azt, amit Magyarországon nem: százmilliós támogatásaival egy akolba tudta terelni az ellenzékieket, és a „civilek” segítségével példátlanul aljas lejárató kampányt indított a konzervatívok ellen.

És a jó Trudeau elkezdte beengedni a migránsokat. Pontosabban lelkesen vette át őket, hiszen csónakkal azért Szíriából vagy Líbiából elég macerás átevezni Észak-Amerikába… Sebaj, megoldották „liberálisul”, mára az elfogadott kérelmek aránya meghaladja a 60 százalékot.

Mohácsit idén már ki akarták utasítani az országból, ám az új hatalom további „bizonyítékokat” kért, s ennek köszönhetően felülvizsgálták az ügyet. Trudeau ma a migráns-babusgató Nyugat élharcosa, akár neki, akár mentorának jól jöhet, ha van egy „meghurcolt magyarországi liberális roma” a talonban. Valamire hasznos lehet még. 

Nem akarom Mohácsi asszonyt minősíteni. Nem kételkedem abban sem, hogy sokat akart tenni a sajátjaiért, a roma társadalomért. Az mondjuk szerintem nem kicsik volt sok, amikor Marian Cozma halálra késelésekor 2009-ben kijelentette: a veszprémi csapat válogatott kézilabdázója társaival provokálta a roma származású gyilkosokat.

Idézem akkori magyarázkodását: Azért történt, mert cigányozott Cozma feltehetőleg, vagy nem tudom, ott mi volt a motiváció, de ott egy diszkóverekedés történt…”

A nyomozás során kiderült, hogy a gaztett elkövetői az enyingi cigánybanda tagjai, Raffael Sándor, Sztojka Iván és Németh Győző voltak. Értem, hogy védjük a sajátjainkat, de ezzel az egy mondatával többet ártott, mint amit addig élete folyamán összesen tett a romák beilleszkedéséért.

De ez legyen az ő lelkiismeretének a dolga.

Azonban a külföldről Magyarország elleni hergelést most már tényleg abba lehetne hagyni! Választást idehaza tessék nyerni!

Ráadásul: a magyarországi kisebbségekért való kiállásnak is itthon a helye!

U.i.: Fentebb jeleztem, hogy ez már valószínűleg a liberális pályaválasztási modell csimboraszója. De ki tudja? Fodor Gábor jövőjéről például még semmi információ…

fotó: nepszava.us

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Mozi világ (440) Sport (729) Gasztronómia (539) Belföld (7) Kultúra (6) Mondom a magamét (6154) Gazdaság (665) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (141) Autómánia (61) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (513) Jobbegyenes (2345) Történelem (15) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1465) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Életmód (1) Heti lámpás (259) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>