Ma 2023 június 04. Bulcsú napja van. Holnap Fatime napja lesz.
Márki-Zay Péter megfenyegette Szenti Tibort a lányával!

Márki-Zay Péter megfenyegette Szenti Tibort a lányával!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Íme a nagy leleplezés!

A Promenad.hu és a Vasarhely24.com hírportálok másodfokon, jogerősen megnyerték azt a két sajtópert, melyet a vásárhelyi polgármester indított ellenük azért, mert közölték Szenti Csilla nyílt levelét – írja a Promenad.hu. A Szegedi Ítélőtábla kimondta: bizonyított, hogy Márki-Zay Péter megfenyegette Szenti Tibort a lányával.

A bíróság másodfokú, jogerős ítélete szerint a Promenad.hu és a Vasarhely24.com hírportálok teljes körűen megnyerték azt két a sajtópert, amit a város polgármestere indított ellenük – ]]>írja a lap]]>, hozzátéve: nemcsak hogy helyreigazítást nem kell közölniük a lapoknak, de Márki-Zaynak még a 45 720 forintos perköltséget és a 84 ezer forintos eljárási illetéket is meg kell fizetnie.

A cikk emlékeztet: Márki-Zay Péter azért támadta meg a két orgánumot, mert lehozták ]]>Szenti Csilla nyílt levelét]]>, amelyben a szerző azt írta: a városvezető korábban a Vásárhelyi Valóság című lap egyik szerkesztőségi ülése után megfenyegette az édesapját azzal, hogy amennyiben nem mond le a szerkesztőbizottsági tagságáról, neki, azaz a lányának valami baja eshet.

Az ügyben ]]>június 15-én tartottak tárgyalást,]]> ahol ]]>Szenti Tibor]]> tanúként felidézte a történeteket. Kifejtette, Márki-Zay egy 2019-es szerkesztői megbeszélést követően mondta neki, álljon át a hozzájuk, a baloldalra, majd amikor ő ezt visszautasította, a polgármester azt vetette oda: „Tibor, neked van egy lányod, nehogy valami baja essen.”

A 81 esztendős író-etnográfus a bíróság előtt úgy nyilatkozott, nagyon feldúlt állapotba került lelkileg. Nemcsak a szerkesztőbizottság akkori elnökével, Soós Csillával osztotta meg az esetet hazafelé a gépkocsiban, hanem lányával is, amikor hazaért. A Szegedi Törvényszék június 28-i ]]>elsőfokú ítéletében]]> ellentmondásokat vélt felfedezni a négy tanú, Szenti Tibor, Szenti Csilla, valamint Soós Csilla és Kis Andrea vallomásai között, ezért helyreigazításra kötelezte volna az újságokat. A Csanád Média Kft. már akkor világossá tette: álláspontja szerint semmiféle ellentmondás sincs a tanúvallomások között, Szenti Tibor világosan elmondta, hogy a polgármester megfenyegette őt, és ezt a Márki-Zay által megidézett Soós Csilla és Kis Andrea sem tudta cáfolni, így fellebeztek.

„A Szegedi Ítélőtábla szeptember 8-i másodfokú, jogerős ítéletében aztán kimondta: a tanúvallomások közötti eltérés nem jelenti azt, hogy azok között ellentmondások lennének, a jogvita eldöntése tekintetében jelentős fenyegetettség tényét illetően pedig a tanúvallomások igenis egybehangzóak!” – írja a cikk.

Az Ítélőtábla tehát megállapította: Soós Csilla és Kis Andrea is alátámasztotta vallomásában, hogy Szenti Tibor az ominózus ülés után kizárólag Márki-Zayval beszélgetett, majd közvetlenül ezt követően vált zaklatottá, és tett említést arról, hogy megfenyegették a lányával. Azt is leszögezték: Szenti Tibornak semmi oka nem volt arra, hogy valótlanul állítsa azt a felperesről, hogy őt megfenyegette a lányával, ilyen okot Márki-Zay sem tudott megjelölni a perben.

Minden körülményt értékelve a Szegedi Ítélőtábla arra a következtetésre jutott: „nincs reális indok azt feltételezni, hogy Szenti Tibornak lett volna bármi oka arra, hogy a felperessel folytatott beszélgetése tartalmáról ne a valóságnak megfelelően számoljon be a lányának, mint ahogy arra sincs magyarázat, közvetlenül a felperessel való beszélgetést követően miért beszélt volna a gépkocsiban a lányán keresztül történt megfenyegetéséről, ha a felperes részéről ilyen utalás nem hangzott el. Mindezt értékelve az eset összes körülményéből, valamint a tanúvallomásokból arra vonható le következtetés, hogy a fenyegetés a felperes részéről elhangzott, emiatt az alperesek által közölt írásmű sérelmezett közlésének valósága bizonyítottnak tekinthető.”

]]>A teljes cikk itt olvasható.]]>

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Gazdaság (681) Mondom a magamét (6850) Egészség (50) Heti lámpás (264) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Autómánia (61) Belföld (9) Jobbegyenes (2624) Irodalmi kávéház (521) Életmód (1) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Politika (1581) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Tereb (142) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1306) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>