Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Maguk alatt vágják a fát svédhonban

Maguk alatt vágják a fát svédhonban

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Megdöbbentő hír látott napvilágot!

Svédországban a letelepedési engedéllyel rendelkező, munkaképes migránsoknak csupán mintegy ]]>10 százaléka]]> hajlandó dolgozni!

A ]]>megdöbbentő hír]]>t a skandináv ország mértékadó lapja, az Aftonbladet közölte.

A svéd kormány - a lap szerint - korábban a következőképpen fogalmazta meg céljait a bevándorlással kapcsolatosan:

"A fenntartható menekültügyi politika azt is feltételezi, hogy a tartózkodási engedéllyel rendelkező személy befogadó társadalommal találkozik, ahol mindenki saját körülményei alapján és túl hosszú várakozás nélkül elérheti saját megélhetését, függetlenségét és a társadalmi életben való részvételét."

Szép szavak, csak éppen a tények ezekkel sajnos köszönő viszonyban sincsenek.

A svéd munkaügyi adatok szerint a menedékjogot megkapó és munkaképes migránsok - 40 019 fő - közül írd és mond 4 574-en dolgoztak, vagyis biztosították megélhetésüket saját maguk, elérve ezzel a tulajdonképpeni függetlenséget.

A többiek közül 9 970-en tanulmányi támogatásban részesülnek, vagyis legalább képzésekben részt vesznek, 18 405-en viszont önkormányzati támogatásból, magyarán segélyekből tengetik életüket.
A cikk egyértelműen arról ír, hogy a segélyekből élők gyakorlatilag mindannyian életerős felnőtt emberek, akik tudnának dolgozni, csak éppen nem akarnak.

Időközben az is kiderült, hogy az ]]>Eurostat adatai ]]>alapján a munkanélküliség tekintetében a svédek a 28 uniós országot felvonultató lista 24. helyén szerénykednek.

Nemrégiben a gazdag skandináv országgal kapcsolatban nyilvánosságra került ]]>riasztó közbiztonsági adatok ]]>borzolták a kedélyeket, vagyis jól látható, hogy több tekintetben is menthetetlenül csúsznak lefelé.

A migránsok tömegeinek befogadásával svédhonban maguk alatt vágják a fát, sportnyelven szólva úgy is fogalmazhatnánk, hatalmas öngólt rúgtak.

Winkler József

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7708) Mozaik (83) Tereb (146) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Gazdaság (713) Heti lámpás (322) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Jobbegyenes (2823) Sport (729) Egészség (50) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Vetítő (30) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>