Ma 2020 szeptember 29. Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.
Fegyőr lejmolja a népet

Fegyőr lejmolja a népet

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Felvonulást rendezett május 1-jén a Momentum.

A Momentum is beállt a lejmoló „demokratikus pártok” sorába, pedig hát nekik Juhász Péterékkel ellentétben nem kell állami támogatást visszafizetniük. Sőt, további költségvetési tízmilliókra is számíthatnak. De hát Fegyőrék mohók. Meg ostobán senkiháziak. Fekete-Győr András tegnap beszámolt élete nagy tragédiájáról: 1993-ban nem tudta végignézni a Kacsamesék című rajzfilmet, mert „meghalt valamilyen bácsi”. Antall Józsefről beszélt…

Felvonulást rendezett május 1-jén a Momentum. Kétlem, hogy akár egyiküknek is lövése lett volna, hogy annak idején a munkások miért kezdték ünnepelni ezt a napot. De volt lila lufi, jó volt az idő, strandról, kijózanodásból késő délutánra pont beértek – meg hát tüntizni pöpec.

Maga Fekete-Győr András is nagyívű történelmi beszédet tartott. Idézem: „Beszélnünk kell április 8-ról – ez olyan, mint szüleinknek a szovjetek ellen a 0-6, vagy nekünk, hogy annak idején megszakították a Kacsameséket, mert meghalt valamilyen bácsi.”

És az ég ezen megszólalás után is ott fent volt, valószínűleg undorában leszakadni sem volt kedve.

Szóval Te nagyon okos tojás! Néhány dolgot tegyünk már a helyére! Április 8-án az ország sorsáról döntöttünk, az 1986-os magyar-szovjet egy futballmeccs volt. Kérdezd már meg, légy szíves, Kedves Szüleidet, hogy a kettő között mi a különbség!

De a legszebb a Te magántragédiád, hogy amikor 1993. december 12-én meghalt „valamilyen bácsi”, a fő problémád az volt, hogy lemaradtál arról: Dagobert bácsi éppen adott-e pénzt unokaöccseinek egy amerikai rajzfilmben.

Ja, és Te, politikusi lángelme, jövő záloga, aki magyarságról és demokráciáról szónokolsz: azt a valamilyen bácsit Antall Józsefnek hívták. Magyarország miniszterelnöke volt. Ha belenéztél volna a történelemkönyveidbe anno, azt olvashattad volna: Magyarország első demokratikusan választott miniszterelnöke a rendszerváltás után. Tudod, a demokrácia az az, amiről Te mostanában úton-útfélen hablatyolsz.

Lehetett Antallt becsülni és bírálni, erényeit és hibáit értékelni – de egy belvárosi elkényeztetett suhanc ne merje azt kiejteni a száján, hogy „meghalt valamilyen bácsi”! 

Elnézést a kifakadásért, de ez a Fegyőr-beszéd tökéletesen megmutatja a Momentum értelmi és erkölcsi szintjét. Amihez most hozzácsapták a lejmolást is.

A Momentum átlépte az egy százalékos küszöböt, egy fillér állami támogatást sem kell visszafizetnie. Sőt, a párt az elkövetkező négy évben súlyos tízmilliókat kap a költségvetésből. Gyanítom, máshonnan is, ahogy ez eddig volt – apropó, arról továbbra sincs semmi hír, hogy milyen pénzből jött létre a Momentum, miből fúrták meg az olimpiát, miből élnek az „úri gyerek” vezérek.

De azért most ők is beszálltak a demokratikus kunyeráló-versenybe. Nagyszerű jelszó: Több pénz = Kevesebb Fidesz. Most komolyan, attól bukik meg Orbán Viktor, hogy Ti fekete Audikkal fogjátok felfedezni a vidéket a balatonfüredi újmagyar éttermekben?

Aki a fentieket olvasva egyébként azt gondolja, hogy Fegyőrék tegnap nem tudtak lejjebb süllyedni, téved.

A felvonulást záró gyűlésen ugyanis feltűnt egy meglepetés-vendég is, aki délelőtt még arról beszélt, hogy május 1-jének semmi köze nincs a politikához, ez csak amolyan „tavaszünnep”, és „szeressük egymást, gyerekek”.

Nem is kell ragozni: Fegyőrék a kissé ostoba kéjleányként mindenkinek felajánlkozó Márki-Zay Péterben is szövetségest találtak az este folyamán.

Éljen május elseje!

fotó: index.hu

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (5) Autómánia (61) Kultúra (6) Heti lámpás (243) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Mondom a magamét (4818) Vetítő (37) Mozaik (83) Gazdaság (652) Mozi világ (440) Jobbegyenes (1856) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33) Történelem (14) Szépségápolás (15) Politika (1571) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Életmód (1) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1452) Irodalmi kávéház (490) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>