Ma 2023 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
Lesújtott a nép haragja Sebestyén Balázsra

Lesújtott a nép haragja Sebestyén Balázsra

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Megérdemelte!

Sebestyén Balázs most már biztosan többször is megfontolja, mit ejt ki a száján, ha az erdélyi magyarokról van szó. Egy elszólása miatt zúdult rá a nép haragja, így a csíkszeredai rádiós kitelepülésüktől az utolsó pillanatban visszaléptek – írja online felületén a Bors.

 

Szeptember 3-án a csíkszeredai Szabadság térről sugározta volna a ]]>Rádió1]]> reggeli műsorát Sebestyén Balázzsal és csapatával. A látogatást azonban a közösségi médiában megjelent rosszindulatú és feszültségkeltő felszólalások miatt lemondták. A nép haragja a rádiós egy korábbi rossz elszólása miatt indult el. Balázs évekkel ezelőtt a Class FM-en a Morning Show reggeli műsorban arra kért egy erdélyi betelefonálót, hogy az anyanyelvén köszönjön el, arra számítva, hogy azt román nyelven fogja megtenni. Hiába kért azonnal elnézést a férfitól, sokakban megmaradt a meggondolatlan és tiszteletlen kérés. Miután a csíkszeredaiak értesültek Sebestyénék kitelepüléséről, nemtetszésüknek adtak hangot, s a rádió úgy döntött, egyelőre visszalépnek, és egy későbbi időpontra halasztják a székelyföldi kiszállást.

A témával a Balázsék műsorban is hosszasan foglalkoztak, többek között az is kiderült, mitől tartottak leginkább.

Egy nagyon kicsi, de hangos csoport szerette volna a Csíkszeredára tervezett látogatásunkat elrontani, tönkretenni azzal, hogy odamennek az adás helyszínére, bekiabálnak, hangoskodnak. Ennek a műsornak az a szellemisége, hogy azért megyünk, hogy együttérzést, szeretetet, jó hangulatot vigyünk bárhová, ahová megyünk, és ha csak öt-tíz ember odajön, és azt mondja, hogy neki ez a műsor nem tetszik, feszültséget kelt, beleköt azokba a hallgatókba, akik szeretnek, imádnak minket, megmérgezik a hangulatot

– fogalmazott Balázs, majd hozzátette, sajnálja, hogy döntésükkel rengeteg ember munkája is semmissé vált.

A Bors megkereste az ügyben a ]]>Csíkszeredai Polgármesteri Hivatalt]]> is, akik egy hivatalos közleményben reagáltak érdeklődésünkre. Leírták, szívesen mondtak igent a megkeresésre, mert lehetőséget láttak ezáltal abban, hogy a kinti magyarok, székelyek világa eljusson olyan magyar otthonokba is, akik ritkán hallanak róluk. Azt mondták, hogy a jövőben is partnerek minden olyan kezdeményezésben, ami a magyar–magyar összetartozást erősíti.

Az eredeti cikk ]]>ITT ]]>érhető el.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1581) Flag gondolja (34) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Egészség (50) Jobbegyenes (2722) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Vetítő (30) Belföld (10) Mozi világ (440) Mozaik (83) Gazdaság (693) Tereb (146) Mondom a magamét (7246) Irodalmi kávéház (531) Életmód (1) Autómánia (61) Sport (729) Heti lámpás (281) Történelem (16) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>