Ma 2021 október 20. Vendel napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
Kiderült a titok: Ezért robbant fel az Index

Kiderült a titok: Ezért robbant fel az Index

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Dobrev Klárával egyeztetett a főszerkesztő a portál szétverése előtt.

Portálunk is beszámolt róla, hogy az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnökének, Bodolai Lászlónak az egyik zárt internetes fórumon publikált bejegyzése azt sejteti, hogy Dull Szabolcs szándékosan verte szét a szerkesztőséget. A vezető szerint az Index  volt főszerkesztője üzleti titkokat szivárogtatott ki a sajtó számára és magas rangú baloldali politikusokkal egyeztetett. A PestiSrácok.hu indexes forrásból úgy tudja, az ominózus igazgatósági ülés után Dull Szabolcs rögtön Dobrev Klárával beszélgetett, Gyurcsány Ferenc neje közel fél óráig tárgyalt a portál volt főszerkesztőjével. 

Befutott több olyan info, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása

– többek között ezt írta Bodolai az egyik zárt fórumon közölt bejegyzésében, amelyet ]]>portálunk is szemlézett]]>.

Nyakóval naponta többször is beszélt

De nem csak Gyurcsányné személye tűnik fel a háttérben. Indexes körökből úgy tudjuk, a portál menesztett főszerkesztője az elmúlt időszakban naponta többször is egyeztetett a szociknál jelenleg háttéremberként tevékenykedő Nyakó Istvánnal is, tehát napi szinten folytathatott megbeszéléseket a balliberális oldal befolyásos arcaival. A volt főszerkesztő, aki Bodolai nyilatkozata szerint kiharcolta magának a kirúgást, mikor üzleti titkokat szivárogtatott ki és megingatta a piac bizalmát is azzal, hogy átállította a portál címlapján a függetlenségi barométert.

Soros-dizájn 

A tegnapi tüntetés tükrében az is érzékelhető, hogy a Momentumot sem érték váratlanul a fejlemények, az események elé szaladva jelentették be a megmozdulást. A demonstráción készült felvételek sem spontán, hirtelen kirobbanó, alulról táplálkozó, organikus demonstrációra utalnak, hanem jól kidolgozott, előre megtervezett politikai akció képzetét keltik. A magasba emelt telefonok, a transzparensek, a szlogennek, a rigmusok mind megjelentek már a balliberális oldal által szervezett megmozdulásokon. Ugyanazok a motívumok, arculati elemek, színvilág és rigmusok köszöntek vissza, amelyeket például a Soros-egyetem miatti megmozdulásokon már láthattunk-hallhattunk. Szabad ország, szabad egyetem/ szabad ország szabad sajtó.

Nincs bizonyíték fideszes politikai beavatkozásra

Miközben kitört a legújabb nemzetközi visszhangot is keltő hiszti a magyar sajtószabadság sokadjára vizionált halála miatt, egyetlen olyan hír nem látott napvilágot, amely az Indexen belüli politikai nyomást bizonyítaná. A nyilvánosságra kerülő információk egyike sem tartalmaz még finom utalást sem olyan konkrét esetre, amely a sajtószabadság sérülését igazolná. Nem olvashattunk politikai utasításokról, cenzúrázott cikkekről, tabutémákról, egyetlen olyan konkrét eset sem került az utóbbi napokban, hetekben nyilvánosság elé, amely igazolná, hogy a szerkesztőség politikai nyomás alatt működött. Még a balliberális sajtó vezető alakjai sem tudnak olyan történésről, amely során sérült volna a szerzői, szerkesztői szabadság az Index-nél.

Az Átlátszó főszerkesztője, Bodoky Tamás a közösségi oldalon publikált posztjában például Bodolai László védelmére kelt. Ő úgy véli, hogy Bodolai szárnyai alatt a kezdetektől függetlenként és kritikusként működött a portál és most sem látszott meggyőző bizonyíték a politikai beavatkozásra.

Nemzetközi hiszti

Mindezek ellenére az Európai Bizottság alelnöke már a magyar sajtóra gyakorolt politikai nyomásról beszél, a Politico című lap szerint Vera Jourová főleg az Index miatt aggódik. Egyelőre nem tudunk olyan esetről, amely alátámasztaná a fideszes politikai nyomást, ám a belső berkekből kiszivárgó információ-foszlányok arra utalnak, hogy az indexes-puccsban közreműködtek azok a magas rangú baloldali politikusok, akik most hangosan siratják a portált.

Gyurcsányné: na bumm

Dobrev Klára, aki eddig meglepő módon hallgatózásba burkolózott, szombaton Facebook-oldalán azt írta, “amikor a magyar jogállamiságért küzdünk, az Indexért is küzdünk”. Gyurcsányné végtelen bölcsességét azzal indokolta, hogy az Index az élete részévé vált, még ha bosszantotta is olykor egy-egy vélemény, vagy tévesnek ítélte meg azt.

Na bumm, nyilván az újságíró is elégedetlen volt azzal, amit mondtam, ilyen a demokrácia

– írja.

Úgy fogalmazott, hogy a Fidesz úgy véli, ha megfosztja a magyarokat a hírektől, akkor a magyarok milliói nem fognak hallani azokról a lopásokról, zsarolásokról, fenyegetésekről, amelyekre kormányzásuk alapul.

Orbán fél az országtól, fél tőletek, és azt hiszi, ha megvonja az országtól a híreket, meg tudja őrizni hatalmát

– vélekedett a magyar emberek gondolatait Brüsszelből is jól ismerő politikusnő.

]]>www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Egészség (50) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Mondom a magamét (5644) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Tereb (138) Politika (1578) Történelem (14) Jobbegyenes (2132) Heti lámpás (255) Irodalmi kávéház (506) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1463) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Gazdaság (662) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>