Ma 2023 március 25. Irén, Irisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.
Lengyel László állatnak tartja a fideszeseket

Lengyel László állatnak tartja a fideszeseket

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

Szégyelld magad Laci!

 

„Szijjártó Péter nem létezik. Tudom, hogy most ki van nevezve Orbán Viktor személyes kutyájának, de ő nem létezik” – tájékoztatta a magyar dolgozó népet Lengyel László kardigángyűjtő a minap. Szerinte tehát a külügyminiszter úr egyrészt egy kutya – másrészt viszont nincs is, nem létezik. Hogy itt aprócska ellentmondás feszül (tudniillik a „lenni” épp az ellenkezője a „nem lenni”-nek), ne zavarjon meg minket. Hiszen láthatóan a baloldali mozgalmárt sem zavarja.

Lengyel Lászlót alapvetően nem sok minden zavarta meg az utóbbi szűk harmincöt esztendőben, amióta az MSZMP-ből (elvtársi leszámolás részeként) kihajították, s kezdetét vette kuruzslókarrierje „politológusként”. Az őt soha meg nem zavaró tényezők között is kiemelkedő helyet foglal el a Valóság. Ha valamivel, hát a Valósággal sosem veszett össze jó László – hiszen ők ketten két különböző létsíkon élnek, működnek.

Ízlelgessük csak a minősítésében rejlő mélységeket! Szijjártó Péter mint „Orbán kutyája”. A külügyminiszter tehát nem is ember, hanem egy ember alatti, szubhumán létforma, egy állat, aki Lengyel László kardigánmanöken szerint pitizve követi Orbán Viktor utasításait. Visszaviszi a miniszterelnöknek az eldobott labdákat, s közben lelkesen csóválja a farkát. E remek tulajdonságai annál is figyelemreméltóbbak, mivelhogy Szijjártó Péter állítólag nem létezik. Sértegetési rohamában Lengyelnek föl sem tűnt, de ha valaki nem létezve képes feladatokat végrehajtani, az bizony szuperhős a javából. Ennek az ellentéte bármely baloldali politikus, illetve „politológus”, aki elvileg ugyan létezik, mégis képtelen a legegyszerűbb feladatok végrehajtására (a fészbukozáson kívül). Tessék választani!

Nem mellesleg: Szijjártó Péter egymaga több külföldi politikussal tárgyalt, több és értékesebb külföldi beruházást hozott Magyarországra, mint az összes komcsi-libsi külügyminiszter-elődje együttvéve. A zömében lusta, tehetségtelen és a tartótisztek által fél kézzel irányítható baloldali politikusokkal összevetve Szijjártó Péterben kétségtelenül van némi szuperhősös beütés. Önmagában véve pedig egy hatalmas munkabírású, bátor, nemzeti elkötelezettségű politikus. Jobb híján a balliberális sajtó is rendre csak abba bír belekötni, hogy miért utazik olyan sokat, minek tárgyal annyit. Az ő ideáltipikus külügyminiszterük ugyanis olyan, aki keveset repked, cserébe telefonon is pikk-pakk irányítható. Amolyan felmosórongy-szerűség. Szijjártó ellenben a felmosófa kellemesebb oldalán szeret elhelyezkedni: ő szokta fölmosni a padlót a Timmermansokkal, CNN-es Amanpourokkal…

Minthogy Szijjártó Péter nem úgy táncol, ahogy a baloldal fütyül, hát haragszanak rá. Lengyel László is ezért kutyázza őt. Jobb korokban egy ilyen sértést általában párbaj követett. Ám hitvány időket élünk, amelyekben a legbecstelenebb senkik következmény nélkül gyalázhatják azokat, akiknek a cipőtalpáig sem érnek föl. Meg aztán erősen valószínű, hogy egy Lengyel László-forma tagot az ántivilágban párbajképtelennek tekintettek volna, s párbaj helyett egyszerűen csak visszalökik a csatornába – oda, ahonnan érkezett.

Egyébként a kardigánember nem csupán a külügyminisztert kutyázta le, hanem az összes fideszes politikust. „Tudom, hogy ezek kutyák. De azért kutyának lenni állandóan – előbb vagy utóbb meg fognak harapni.” Még nem említettem: e nagy ívű gondolatok az Esti egyenleges Bánó András internetes műsorában hangzottak el. Bánó mellett jelen volt még a stúdióban Kuncze Gábor egykori SZDSZ-es szektavezér. A videós ember meg a ciános. Mondanom sem kell: egyikük sem határolódott el Lengyeltől, nem raktak rá nyomban szájkosarat, hogy azért ezt mégsem kéne, Lacikám, ne dehumanizáljuk a politikai ellenfeleket s a többi. Azóta sem. Sem ők, sem a balliberális entellektüelek, akik máskülönben egy erősebb jelző miatt készek tüntetést szervezni, Brüsszelbe futkosni, NATO-beavatkozást követelni.

Talán akad, aki emlékszik rá: Lengyel László volt az, aki 1994-ben azzal riogatta az országot, hogy Boross Péter miniszterelnök nem írja majd ki a választásokat, inkább katonai puccsot hajt végre. Milyen igaza lett, ugye? A bölcs, mértéktartó elemző… (Még TGM is azt mondta róla: ő egy „fordított Kasszandra”.) Lengyel László az az illető, akinek még véletlenül sem jönnek be a politikai jövendölései. Az ő munkássága ihlette a legcsapnivalóbb politológusoknak járó Szürke Kardigán-díjat. Ez a politikai Citromdíj.

Amúgy Lengyel nyugodtan kutyázzon csak: a kutya egy okos, kedves, hűséges állat. Szeretjük. A magyarországi balliberális elit viszont buta, acsargó és hűtlen. Őket nem szeretjük. Mégsem nevezzük őket állatoknak. Sem kutyának, sem patkánynak. Utóbbi például Bangóné Borbély Ildikó asztala: ő minősítette patkányoknak a Fidesz szavazóit. Hozzá képest Lengyel László már-már atyai érzelmeket táplál a kormánypárti szavazók iránt; ő ugyanis tavaly októberben nem kórságot terjesztő patkányoknak, csupán „nyomorultaknak” nevezte a fideszeseket. Idézem: „Az egy furcsa dolog, hogy a legnyomorultabbak szavaznak a Fideszre. Most tekintsünk el attól, hogy krumplit kapnak – különben is a Fideszre szavaznak, mert csak onnan remélnek anyagiakat.”

Tehát a fideszesek egyfelől nyomorultak, másrészt elvtelenek, hiszen némi aprópénzért megvehető a szavazatuk – legalábbis Lengyel szerint. Azt hiszem, a szóban forgó „nyomorultak” abban bíznak, hogy egyszer még alkalmuk nyílik viszonozni e kedves szavakat. Ha máskor nem, hát jövő áprilisban.

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: YouTube)

Pilhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (518) Mondom a magamét (6700) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Belföld (8) Jobbegyenes (2574) Egészség (50) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Nagyvilág (1306) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Sport (729) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Autómánia (61) Történelem (15) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Gazdaság (676) Heti lámpás (261) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>