Ma 2023 február 02. Karolina, Aida napja van. Holnap Balázs napja lesz.
Lásson végre mindenki tisztán a Vígszínház és Eszenyi ügyében!

Lásson végre mindenki tisztán a Vígszínház és Eszenyi ügyében!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Legyen így!

Elsőként, hadd idézzek egyik kedvenc animációsfilmemből, a L’ecsóból, amikor a kritikus annyit kér a pincértől, hogy semmi mást nem kér vacsorára, csak „rálátást”.

Legyen így! Kapjunk egy kis rálátást…

Tehát, van Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, aki újra vezető szeretne lenni a következő öt évben is. Ez rendben is volna, ha nem jutott volna el hozzánk az az információ, hogy közben a társulat (színészek, táncosok, gyártás) „fellázadt”ellene, mivel – a legkellemesebb szóval is – megalázza a munkatársait, beosztottjait nap, mint nap. (Hatalommal való visszaélés? Hm?)

Erre ]]>itt ]]>találtok bizonyítékot.

A másik kérdés, hogy a Vígszínház vezetői székére – Eszenyin kívül – még ketten is pályáznak, az egyik ]]>Rudolf Péter ]]>(őt talán nem kell bemutatnom), a másik pedig Csányi János, a Bárka Színház alapítója.

A Magyar Nemzet]]> vezércikke]]> próbálja elhitetni (kívülállóként), hogy végül is Eszenyi Enikő – mivel nem vett részt a nagy színházi kormányellenes tüntetésen – esetlegesen a Fidesz kegyeit keresi (soha nem volt így).

A belső színházi „lázadást” hallva, amit persze az Eszenyi-féle vezetés lesöpör az asztalról, amennyiben a fődíva nyer, aza a probléma eszkalálódik, igazából nem hogy megoldás nem lesz, hanem inkább fokozódik a félelem és a rettegés a Vígszínház dolgozói között. A szakmai bizottság Eszenyi Enikő pályázatát támogatja. Pont.

Meglátjuk, hogy a főváros, vagy a kormány (a két fenntartó) mit szól majd ehhez?!

Csókol benneteket:
Eleméry T. Olivér

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Jobbegyenes (2537) Nagyvilág (1305) Gazdaság (675) Irodalmi kávéház (516) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6587) Vetítő (30) Mozaik (83) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Történelem (15) Egészség (50) Tv fotel (65) Sport (729) Életmód (1) Autómánia (61) Tereb (142) Heti lámpás (260) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>