Ma 2023 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
Konzervatív televízió vagyunk

Konzervatív televízió vagyunk

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Demokrata nagyszerű interjúja Farkas Boglárkával, az Echo TV vezérigazgatójával.

Soha nem akartunk másoknak, a hozzánk képest más értékrendet vallóknak megfelelni. Azt a feladatot tűztük ki célul, hogy a polgári, konzervatív, jobboldali értékeket, az abból fakadó világlátást mutassuk be. Ezen keresztül nézünk a nemzet és a világ dolgaira, ez határozza meg a véleményünket, a szavainkat, a képeinket – mondta a Demokratának Farkas Boglárka, az Echo TV vezérigazgatója.

– Tulajdonost váltott, ezzel augusztusban visszakerült az ellenzéki oldalról az eredeti helyére a Hír TV. Azóta folyik a találgatás: jó vagy rossz ez az Echo TV számára?

– Sok sikert kívánok a Hír TV-nek, szurkolok azért, hogy életben tudjon maradni, és ismét minőségi műsorokat készítsen. Ám nekem az Echo TV sikeres működtetése a dolgom, az itt dolgozókért és a minket nézőkért vagyok felelős, kevés időm marad arra, hogy más televíziók napi szintű működését kövessem.

– Az Echo TV több rendszeres szereplője, így Huth Gergely, Szarvas Szilveszter vagy kollégánk, Szentesi Zöldi László műsorvezető lett a Hír TV-n. Meddig tartható fenn ez a fajta együttműködés?

– Mindannyian korrekten elmondták nekem, hogy a Hír TV hívja őket, a véleményemet kérték, és én azt mondtam nekik: ha most azzal tudnak segíteni, hogy oda is mennek dolgozni, akkor tegyék. Azonban nyilvánvaló, hogy minden televízió többek között a saját arcai, a saját műsorvezetői által ismerszik meg, úgyhogy hamarosan ezt rendezni kell. Én ugyanakkor csapatban gondolkozom, mindig is csapatember voltam, ha a polgári újságírás egyik szereplőjének, esetünkben a Hír TV-nek segíteni tudunk, azt mindig örömmel tesszük.

– Hosszú éveket töltött a Hír TV-nél. Személy szerint mit jelent önnek, hogy a csatorna visszatérhet az eredeti értékekhez?

– A Hír TV-ben töltött évek életem fontos és nagyon szép időszakát jelentik, mindig büszke leszek rá, a kollégáimra, a műsorainkra. De a média világa már csak olyan, hogy benne időről időre vált az ember. Hol maga dönt így, hol a körülmények szorítják rá. A Hír TV-ben a körülmények tették vállalhatatlanná az ottani munkámat, magam döntöttem úgy, hogy otthagyom. Nem lennék azonban jó vezetője az Echónak, ha a múlton merengenék, mert rengeteg dolgom van a jelenben. Természetesen örülök, hogy a Hír TV egy irracionális, abnormális, erőszakosan kijelölt irányból a polgári értékrend felé kíván fordulni.

– Júniusban a demokrata.hu is beszámolt arról, hogy az Echo TV néhány hónap alatt megháromszorozta nézettségét a tavalyi adatokhoz képest. Vajon ez a kedvező tendencia folytatódhat-e?

– Igen. Az Echo TV megkerülhetetlen szereplője lett nemcsak a polgári újságírásnak, hanem a teljes magyar televíziós piacnak. Műszaki felszereltségünk Magyarországon a legmodernebb, a kép­ernyőn dolgozó kollégáim itthon a legjobbak közé tartoznak, a háttérszemélyzetünk felkészült, elhivatott. Világos, érthető és őszinte televíziózást csinálunk, tőlünk mindenki azt kapja, amit vár, az ellenzéki nézők is elismerik, hogy nem beszélünk mellé. Számtalan vitaműsorunk van, amelyekben minden politikai oldal megszólalhat, követjük a világ dolgait, akár politikáról, akár gazdaságról, akár tudományról, akár sportról vagy kultúráról van szó. Az Echo TV teljes képet ad hazánkról és a világról. Ezt értékelik a nézőink azzal, hogy egyre többen és egyre többször kapcsolnak ránk. Éppen a napokban vettük át az Országházban az Érték és Minőség nagydíjat, és hamarosan a fogyatékossággal élők elismerése és esélyegyenlősége érdekében végzett munkánkért a Fodisz jubileumi díjban részesít bennünket.

– Milyen visszajelzéseket kaptak az új műsorokról?

– Megváltozott a nézői visszajelzések módja és értékelése. Harminc-negyven éve postai leveleket írtak a rajongó vagy éppen felháborodott nézők, pár éve még e-maileket, ma pedig a nagyon részletes nézettségi elemzésekkel és az online tér vizsgálatával szerezzük meg a legtöbb visszajelzést és reakciót. Nem is megy ez másképp, a televíziózás világában nem lehet lemaradni egy percet sem. Természetesen most is számtalan nézőnk fordul hozzánk kérdéseivel, javaslataival vagy éppen kritikáival, ezeket igyekszünk mind megválaszolni. Büszkén mondhatom, hogy szeretnek, elismernek, támogatnak minket.

– Melyek a húzóműsorok?

– Az Echo hírtelevízió, ezért nyilván az aktuálpolitikával és a közélettel foglalkozó műsoraink a legnézettebbek. Ezt így is szerettük volna, és így is fog maradni. Azokat kívánjuk elsősorban kiszolgálni, akik naponta foglalkoznak azzal, hogy mi történik az országban és a világban, akik aktív hírfogyasztók, akiket érdekel a nemzeti közösségünk napról napra alakuló sorsa. A Napi aktuális és a híradóink viszik tehát a prímet. És nyilván örülünk annak, hogy a „sztárjaink”, a konzervatív televíziós újságírás legjobbjainak műsorai az Echo TV-n kerülnek adásba. Bayer Zsolt, Apáti Bence, Megadja Gábor, Jeszenszky Zsolt, Szarvas Szilveszter és még sokan mások nálunk sziporkáznak napról napra, és húzzák fel a nézettségünket.

– Korábban sokan panaszkodtak, hogy nem tudják fogni az Echót, illetve hogy a csatornát csak a drágább csomagban kínálja a kábelszolgáltató. Ebben sikerül előbbre lépni?

– Lassacskán, de sikerül. Egyre többen néznek minket, aktuálisan éppen az Antenna Hungáriával tárgyalunk arról, hogy az Echo televízió a közeljövőben további ötvenezer háztartásban elérhető legyen. A határokon túli szolgáltatókkal is folyamatosan tárgyalunk, a cél itthon az országos lefedettség, a határon túl pedig az, hogy minél több háztartásban jelen legyünk. Ahogy növekszik a nézettségünk, úgy válik a kábelszolgáltatók számára is egyre fontosabbá, hogy minél több néző lásson minket. A nézőink növekvő száma kikényszeríti a lefedettség növekedését.

– Műsoraikat a honlapjukra és a Youtube-ra is feltöltik. Ezek nézettsége hogyan viszonyul a televíziós nézettséghez?

– Sokat foglalkozom azzal, hogy miképpen fog változni a televíziós piac a következő években. Nekem nemcsak azzal van dolgom, hogy most jó műsorokat csináljunk, hanem azzal is, hogy kövessük a nézők igényeit, az általuk használt felületeket tekintve is. Ezért is szeretnénk egyre erősebbek lenni az online térben. Tisztában vagyunk azzal, hogy a televíziós tartalmainkat sokan már utólag, a neten nézik meg. Meggyőződésem, hogy aki ma nem fektet be az internetes megjelenésekbe, az holnapra lemarad. Már most is sokan nézik az online tartalmainkat, és ez rohamtempóban fog növekedni. Hamarosan elérhető lesz a telefonos applikációnk, és néhány műsorunk esetében interaktív mobilapplikációt is tervezünk.

– Várható-e élő internetes adás?

– Igen, tervezzük. Ugyanakkor óvatosan kell bánnunk ezzel, nem jól működik az a televízió, amelyik úgy vág bele új típusú tartalmakba, újfajta műszaki megoldásokba, hogy nem teszteli, nem elemzi annak működését, hatásait. Ha nem jól csinálod, ha nem vagy vonzó, technikai­lag kidolgozott, akkor az csak elriasztja a nézőket, én pedig gondosan vigyázok a felépített arculatunkra.

– A Figyelőnek adott, augusztusi interjúban arról beszélt, most ősszel és majd decemberben újabb változások várhatóak a csatornánál. Mire gondolt?

– Október tizenötödikével indul őszi műsorrendszerünk, számtalan új műsorral. Nagyon sokat dolgoztunk rajta, az elmúlt több mint fél évünk számtalan tapasztalatot hozott, ezeket is beépítettük az új műsorrácsba. A közelgő európai parlamenti választások miatt kiemelt hangsúlyt fektetünk két magazinra. Az egyik egy brüsszeli heti beszámoló, állandó tudósítónk is van Brüsszelben. A másik pedig a régiónkat meghatározó visegrádi együttműködést és hétköznapokat elemzi majd, szintén hetente egyszer, Szabó Anett vezetésével. Elindítunk továbbá egy reggeli élő műsort, és lesz egy Sajtóklub 2.0, az új generáció című műsorunk is, amelyben fiatal újságírók elemzik a közélet és a politika kérdéseit Bayer Zsolt és a Sajtóklub megszokott tagjaihoz méltóan, de az új nemzedék lendületével. Decemberben, az Echo televízió megújulásának első évfordulójára újabb műsorok indítását tervezzük, erről sokat még nem árulnék el, de annyit igen, hogy Bayer Zsolt vezetésével indul egy újabb magazinműsor, amelyben Zsolt nem politikáról beszél majd, hanem valami egészen másról. Természetesen ugyanolyan őszintén és nyíltan, ahogy szokta.

– „Elkötelezetten polgári, konzervatív televízió vagyunk, amelyhez érték­azonossági alapon kötődni lehet, és ahol mindenki, aki hasonlóan gondolkodik, megtalálja a hozzá közel álló tartalmat” – mondta ]]>a tavaly decemberi Demokrata-interjúban]]>. A közélet alakulása, nevezetesen az, hogy az önökével azonos értékrendet valló pártszövetség időközben ismét kétharmados győzelmet aratott, mennyire van hatással a csatorna nézettségére?

– Úgy vélem, egy politikai közösség választási győzelme önmagában nem hoz nézettséget. Nézettséget az hoz, ha az a kép és hang, amely egy televízióból a nézőihez eljut, tiszta, őszinte és önmagával azonos. Nem kétséges, hogy az Echo TV dolgozóinak értékrendje és az immár több mint nyolc éve kormányzó politikai tábor értékrendje azonos. Büszkék vagyunk erre. Soha nem titkoltuk, soha nem szégyelltük. Soha nem akartunk másoknak, a hozzánk képest más értékrendet vallóknak megfelelni. Azt a feladatot tűztük ki célul, hogy a polgári, konzervatív, jobboldali értékeket, az abból fakadó világlátást mutassuk be. Ezen keresztül nézünk a nemzet és a világ dolgaira, ez határozza meg a véleményünket, szavainkat, képeinket. Ez nem jelenti azt, hogy nem hallgatunk és mutatunk be mást is. Bátran tehetjük, mert hiszünk magunkban, és tudjuk, mit szeretnénk: hozzájárulni az erős, büszke és szabad Magyarországhoz.

Bándy Péter - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Heti lámpás (261) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (676) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Politika (1581) Tereb (142) Tv fotel (65) Életmód (1) Sport (729) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (518) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1306) Belföld (8) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6705) Szépségápolás (15) Egészség (50) Mozaik (83) Történelem (15) Jobbegyenes (2576) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>