Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
Indián nyár

Indián nyár

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Mi lesz Európával és népével?

Szeptember 3-án megtelt a prágai Vencel tér „dühvel és elkeseredéssel”. Legalább hetvenezren tüntettek a kormány ellen. „Abban az országban telt meg először a főváros központi tere, ahol az egyik leghangosabb volt az ukrán propaganda, a legharciasabb a szembenállás Oroszországgal. Az ember már-már tényleg azt hihette, hogy ez a társadalom képes meghalni, de legalábbis szenvedni Amerikáért, Ukrajnáért vagy az uniós érdekekért. Aztán felmentek az árak, és kiderült, hogy nem” – írta a Moszkvater.com szerzője.

„Ausztria kész hátat fordítani az EU-nak és ellenezni az oroszellenes szankciókat. Az osztrákok a közelgő hideg időjárás és az emelkedő rezsiszámlák tükrében kezdenek az oroszellenes szankciók feloldása felé hajlani” – jelentette a Die Welt című német lap. Az országban most már „nincsenek egyértelmű többségben” az Oroszországgal szembeni szankciók támogatói, ugyanakkor a Vlagyimir Putyin orosz elnök iránt barátságos, jobboldali nacionalista Osztrák Szabadságpárt támogatottsága növekszik – tette hozzá az Origo.hu. Egy felmérés adatai szerint már az osztrákok 40 százaléka támogatja az Oroszország elleni szankciók feloldását.

Európa lázadozik. A magas infláció miatt folyamatosan csökkennek a reálbérek Németországban. És a fizetések még kevesebbet érnek majd ősszel, mert megállíthatatlanul emelkednek a fogyasztói árak. A németek nem ehhez szoktak, hogy jövedelmük több mint felét, sőt akár kétharmadát, ha tovább romlik a helyzet, lakbérre, rezsire és élelmiszerre fordítsák… Az átlag francia is azt látja, mint az átlag német, hogy az életszínvonala csökken. Ők sem ehhez szoktak, és hiába jobb arra az időjárás és kell kevesebbet fűteni, az üzemanyag- és az élelmiszerárak ott is megugrottak, tudósít ugyancsak az Origo.hu.

A sort lehetne folytatni. Egyelőre a lázadások és az utcai tüntetések az egy prágai kivételével még nem robbantak ki, de egészen bizonyosak lehetünk abban, hogy amint véget ér az indián nyár, és beköszönt a hűvös ősz, ha így romlik tovább a helyzet, Nyugat-Európa egyre több nagyvárosában törnek ki tiltakozások. Márpedig romlani fog, mert az Európai Unió elitje továbbra is kitart Amerika szolgálata mellett. A Bloomberg számolt be arról, hogy a fagytól való félelmükben a nyugat-európai országok az LNG, azaz a cseppfolyósított földgáz fogadására készülnek. Az orosz földgáz pótlására húsz úszó LNG-terminál felállítását javasolták, amelyekkel Európa képes lesz cseppfolyós földgázt fogadni a tengeren túlról, elsősorban az Egyesült Államokból. A baj csak az, hogy ha télig ezek meg is épülnének, ami technikai képtelenség, nincs annyi cseppfolyósított gáz, amennyire Európának szüksége volna ahhoz, hogy amint a régi pesti vicc mondja, melegedni és enni is tudjanak az emberek.

Ezenközben a nyugati országok ukrán katonák ezreit képezik ki a modern nyugati fegyverekkel való harcra, és továbbra is szállítják a fegyvereket Ukrajnába, igyekezvén minél tovább elhúzni a háborút, aminek a végkimenetele még ma sem látható, csak az, hogy téves reménység abban bízni, hogy Oroszország egyszer csak leteszi a fegyvert. Mivel orosz szemmel nézve – nem alap nélkül – a háború legfőbb célja országuk térdre kényszerítése, harcolni fognak a végsőkig, mivel számukra most már csak a győzelem az alternatíva. Hogy közben mi lesz Európával és népével? Amikor az utcán melegebb lesz, mint a fűtetlen lakásokban, szépen kitódulnak az utcára…

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7536) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2786) Tereb (146) Gazdaság (704) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Autómánia (61) Belföld (10) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Kultúra (7) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>