Ma 2021 április 10. Zsolt napja van. Holnap Leó, Szaniszló napja lesz.
Holland pénzből járatja le hazánkat a HVG

Holland pénzből járatja le hazánkat a HVG

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ezeknek mindent lehet?

A holland jogállamiságot dicsérte a HVG abban a minap megjelent cikkében, amelyben a Magyarország ellen indított hetes cikkely szerinti eljárással foglalkozott. A gond csak az, hogy az írás megjelenését a Benelux-állam nagykövetsége finanszírozta. Menczer Tamás külügyi államtitkár úgy reagált, hogy mélyen aggódik a holland jogállamiság ­miatt, Varga Judit igazságügyi miniszter pedig helyreigazítást kért.

„A cikk megjelenését a Holland Királyság budapesti nagykövetsége támogatta” – ez a mondat olvasható a ]]>HVG egyik cikkének]]> alján, amelyben a balliberális lap látszólag a Magyarország ellen indított hetes cikkely szerinti eljárás állásáról kívánt beszámolni.

A HVG a bevándorláspárti erők politikai támadásával kapcsolatban úgy fogalmaz: „a hetes cikk szerinti eljárás továbbra is zajlik a magyar jogállamiság védelmében”.
A cikkben ennél bújtatottabb üzenet is fellelhető, ami vélhetően szoros kapcsolatban áll azzal, hogy ki volt a finanszírozója az írásnak. A szerző ugyanis Hollandiát a demokratikus értékek iránt elkötelezett országnak nevezte a cikkben. Menczer Tamás külügyi államtitkár a Facebook-bejegyzésében így reagált: „Ha jól értem, a holland kormány (van egyáltalán?) és nagykövetsége aggódik a magyar demokráciáért.

Kellő tisztelettel és nagyon óvatosan jegyzem meg, Hollandiában épp most bukott meg a kormány a családtámogatási botrány ­miatt. Ugyanis a családtámogatás Hollandiában nem volt jogállami”

– tette hozzá. Az államtitkár többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy Hollandiában 2019-ben több mint háromszáz antiszemita bűncselekmény történt. Menczer megemlítette, hogy Hollandiában az újságírók hatvan százaléka kap fenyegetéseket, egy ügyvédet pedig a nyílt utcán lelőttek, mert egy drogügy koronatanúját védte. Az eset után a holland rendőrszakszervezet elnöke azt mondta, hogy „Hollandia narkóállammá vált”. Menczer rámutatott: a ­migrációs államtitkárnak le kellett mondania, mert a kormány elhallgatta a migránsok által elkövetett súlyos bűncselekményeket, a közigazgatási bíróság vezetője pedig egy volt balliberális politikus. „Az az igazság, hogy kicsit kezdek aggódni a holland demokrácia állapotáért…” – összegzett a külügyi államtitkár.

A HVG cikkének megjelenése után Varga Judit a Facebook-oldalán jelentette be, hogy helyreigazítást fog kérni a laptól,

remélve, hogy javítják a szöveget. Az igazságügyi miniszter úgy fogalmazott: a HVG a tőle megszokott politikai elfogultsággal és rosszindulattal számolt be a vitáról. „A gúnyosan egyszerűsítő tudósítás végén megfogalmazott sugalmazással szemben Magyarország eddig is betartotta, és ezek után is be fogja tartani az Európai Bíróság ítéleteit” – szögezte le Varga Judit a bejegyzésében, hozzátéve, hogy a magyar kormány továbbra is egy erős tagállamokon alapuló, erős unióban hisz, aminek létjogosultságát az elmúlt időszak kihívásai is bebizonyították.

]]>www.magyarnemztet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (37) Életmód (1) Szépségápolás (15) Történelem (14) Gazdaság (657) Mondom a magamét (5217) Egészség (50) Mozaik (83) Tereb (140) Politika (1578) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (505) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Jobbegyenes (2002) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Nagyvilág (1454) Heti lámpás (254) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>