Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Bencsik András: Mirnix dirnix

Bencsik András: Mirnix dirnix

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ez nem vicc.

Tavaly novemberben négy diák kivonult a texasi San Antonió-i St. Philip’s College főiskolán tanító dr. Johnson Varkey órájáról tiltakozásul amiatt, hogy azt tanította, az X- és Y-kromoszómák határozzák meg az emberek nemét. Rövid vizsgálat után (vajon mit vizsgáltak?) idén januárban kirúgták Varkey tanár urat, aki húsz évig tanított emberi anatómiát és fiziológiát a főiskolán.

Van rosszabb is. A hétvégén a 22 éves tansznemű Rikkie Valerie Kollét választották szépségkirálynővé a holland Miss Nederland 2023 szépségversenyen.

A transznemű kifejezés itt azt takarja, hogy Kollé úr férfi, aki valamiért nővé alakíttatta magát, amely jelenségre a kifejezésekben gazdag magyar nyelv a nőimitátor meghatározást alkalmazza. Ebben a hírben nem az a rossz, hogy egy tudatzavaros fiatal férfi magát nőnek képzeli és ezért mindenre hajlandó, akár műtéti beavatkozásra, különféle hormonkezelésekre is, hogy még inkább nőnek látszódjék, mert a tudatzavar félelmetes tud lenni, és olykor végzetes is, ha például valaki bedrogozva szárnyaló sasmadárnak képzeli magát, és leugrik a tizedik emeletről.

A hírben nem az a rossz, hogy a bús Hollandiában nem találtak egy szép nőt sem, ezért egy féleszű férfit választottak meg és indítanak el a 72. Miss Universe nemzetközi szépségversenyen, hanem hogy ezzel az emberijogista akcióval sikerült megalázni a női nemet. A testi szépség az elmúlt évszázadokban női privilégium, sőt a nőiesség egyik alapvető meghatározása lett. (Zárójelben jegyeznénk meg, hogy a női mellett a férfitest szépségének kultuszát utoljára az antik világban ápolták, és kései utódként még Michelangelo tett hitet Dávid-szobrával a férfiak szépsége mellett.)

De már ennek vége. A természetes szépség kultuszának leáldozott, mert ez nyilván fasiszta csökevény. Rendben, értjük, az új bolsevizmus merőben új ideálokat teremt, alaptézise egyelőre az, hogy a ronda a szép. A torz, a felemás, az idegen. Van azonban itt egy bökkenő. A női szépség mindeddig bizonyos értelemben összefüggött a női méltósággal, és ebből következően a férfinem 95 százalékának őszinte hódolatával (Magyar Demokrata, július 5-i szám, ugyanitt) e szépség iránt. De miközben egy egészséges férfinak lehetetlen rajongania egy öngyűlölő férfi iránt, aközben a női nem hatalmas pofont kapott: a ti időtök lejárt!

Így érkezünk el a legrosszabb hírhez. A Veszprémi Törvényszék döntése szerint a transznemű nők (nőimitátor férfiak) is igénybe vehetik a nőknek járó nyugdíjkorkedvezményt. Egy Elvira fedőnevű férfi kérelmezte korábban, hogy ismerjék el transznőként, ami 2013-ban megtörtént. Ámde a nyugdíjfolyósító továbbra is férfiként tartja számon őt, mert mi mást is tehetne. Így nem vonatkozott Elvira úrra az a kedvezmény, amely szerint a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek.

Ez nem vicc. Elvira a Háttér Társaság segítségével megtámadta a döntést. A perben a kormányhivatal ugyan arra hivatkozott, hogy a Nők 40 nevű korkedvezmény célja a nők kompenzálása a gyermekneveléssel és a családi élet fenntartásával összefüggő szerepvállalásukért, de arra nem tudtak válaszolni, hogy akkor miért jár kedvezmény a gyermektelen vagy egyedülálló nőknek is. És puff, elveszítették a pert. Elvira úr is mehet nyugdíjba 40 év után. És ha holnap pár borostás képű férfiú beballag a nyugdíjfolyósítóba azzal, hogy 40 évet ledolgoztak, és most hirtelen anyának érzik magukat, akkor mirnix dirnix őket is nyugdíjazni kell. Apelláta nincs.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Mozaik (83) Egészség (50) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Gazdaság (713) Történelem (18) Tereb (146) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (322) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2823) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7708) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Életmód (1) Vetítő (30) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>