Ma 2024 február 23. Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
Hihetetlen aljassággal támadták a Kossuth-díjas művészt saját kollégái

Hihetetlen aljassággal támadták a Kossuth-díjas művészt saját kollégái

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)

Balázs Péter nem kímélte a balosokat!

Először beszélt súlyos betegségéről Balázs Péter a Kontextus YouTube-csatornáján, ahol azt is elmondta, hogyan hívta fel részegen Jordán Tamás, hogy ne legyen igazgató.

A közismert s méltán kedvelt színészről talán kevesen tudják, hogy az első olyan művész volt a szakmájából, aki nyíltan vállalta a jobboldali, konzervatív értékrendet, amelyben hisz. Emiatt páratlan támadás indult ellene, amikor ]]>megpályázta és meg is nyerte a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatói posztját]]>. Később a Vígszínház igazgatói állásáért is elindult, de azt az újabb támadások miatt feladta.

 

A Kontextus műsorvezetője elmondta, hogy baloldali tüntetéseken néha akkor is őt mocskolták, amikor épp nem is volt köze ahhoz, ami ellen tüntettek. 

Az utóbbi öt évben egy halálos betegséggel is meg kellett küzdenie. 1965-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, és csodálatos pályát futott be – vallotta a színművész a műsorban. 

Olyan eseményeknek lehettem részese, amelyeket mások talán csak elbeszélésekből ismernek. Ilyen volt a Képzelt riport vagy az István, a király 

– fejtette ki. 

A művész elmondta, hogy az is egy nagy dolog volt számára, hogy színházigazgató volt Szolnokon 14-16 évig, miközben egy jó darabig még Pesten játszhatott tovább. Kijelentette, hogy büszke arra, hogy olyan munkát sosem vállalt el, ami nem egyezett az elveivel. Ezért mondott fel 25-26 év után a Vígszínházban. 

A műsorban elhangzott, hogy a Gyurcsány-kormány idejében, a budapesti véleménymegmondó emberek ellenében nevezték ki egy vidéki színház élére, ami akkor példa nélküli volt. 

Szalay Ferenc szolnoki polgármester azt mondta, hogy neki ne diktálják Budapestről, hogy ki legyen a színháza igazgatója. Ráadásul Balázs Péternek egy kiürült színházat kellett átvennie azért, hogy megtöltse nézőkkel. 

– Egy ilyen helyzetben minden igazgató egy vegyes, eklektikus műsort alakított volna ki, ami behozza a közönséget. Én ezt elneveztem népszínházi műsornak, aminek a Vígszínházban bemutatott darabok adták az alapjait, és ezek igen populárisak voltak – mesélte az egykori színigazgató. 

Andor Éva felemlítette Balázs Péternek, hogy ekkor, a pályázata kapcsán kezdték el támadni olyan emberek, akiket már nagyon régóta ismert, például Ascher Tamás és Hegedüs D. Géza is sajtótájékoztatót tartott ellene. 

A riporter kérdésére, hogy megkeresték-e személyesen ezek a régi ismerősök, a művész elmondta, hogy általában nem, a véleményüket csak a nagy nyilvánosság előtt hangoztatták. 

Egyedül Jordán Tamás hívott fel Pécsről, de úgy be volt rúgva, hogy nem lehetett érteni, hogy miről beszél, de hát ilyen előfordul… Egy a lényeg, nem akarták engedni azt, hogy Szolnokon ne liberális színházvezetés legyen. Nem az volt a fontos, hogy a színházban mi legyen, hanem hogy a vezetés legyen az, amit ők akarnak. Azt akarták, hogy „a mi kutyánk kölyke” legyen. Hogy jön ahhoz egy Balázs Péter, hogy egy színházat igazgasson…

– fejtette ki a támadás okait a színművész. 

A műsort teljes terjedelmében ]]>ITT]]> nézhetik vissza.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (10) Jobbegyenes (2761) Politika (1582) Tereb (146) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Egészség (50) Nézőpont (1) Heti lámpás (305) Irodalmi kávéház (535) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Sport (729) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Gazdaság (698) Mozaik (83) Mondom a magamét (7420) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1309) Történelem (17) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>