Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Gyurcsány legjobb tanítványa: így halmozta a botrányokat az elmúlt években Vágó István

Gyurcsány legjobb tanítványa: így halmozta a botrányokat az elmúlt években Vágó István

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A szélsőséges baloldali politikus az elmúlt években többször is hitet tett a Gyurcsány házaspár mellett

 miközben egyre mélyebbre süllyedt botrányaival. Közösségi oldalán hemzsegtek az oltásellenes álhírek, de az antiszemitizmus sem áll távol tőle. A bukott tévés közéleti ámokfutásában a náci birodalomhoz hasonlította a Trianon előtti Magyarországot, majd a magyar válogatott mellett kiálló szurkolókat is folyamatosan gyalázta.

 

Habár a DK elnökségében befejezte munkáját Vágó István, a Gyurcsány-párt tagjaként a XII. kerületben folytatja a munkát, és rendszeres szereplője marad a DK propagandaműsorainak is. 

Korábban Vágó a 2014-es önkormányzati választáson szenvedett súlyos vereséget, amikor a DK jelöltjeként indult önkormányzati képviselőjelöltként a XII. kerületben. 2015 januárjában belépett a DK-ba és a párt média-munkacsoportjának vezetője lett. A párt országos elnökségi tagjaként a DK XII. kerületi önkormányzati képviselője lett 2016 szeptemberében. 2019-ben ]]>megtartotta a mandátumát]]> – írja az Origo.hu.

A lap összegyűjtötte, milyen mélyre süllyedt az utóbbi években a 73 éves, szélsőséges baloldali politikus.

Antiszemitizmus

Vágó közösségi médiás botrányai között a lap szerint kiemelkedett, amikor 2019 februárjában azt írta, hogy „A Jobbik elindult egy polgáribb irányba”. Mindezt akkor tette, amikor több zsidó szervezet kikelt magából a Jobbikkal összefüggésbe hozható náci felvételek miatt. 2018-ban akkor szakadt el a cérna a bukott politikusnál, amikor tudomására jutott, hogy Köves Slomó, az EMIH hitközségi vezetője a KDNP-s Hollik Istvánt támogatja az áprilisi választáson, akkor Vágó István az egyik legbotrányosabb hozzászólást tette.

Nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok.

– fogalmazott a Gyurcsány-párti politikus. Később az ATV-nek kezdett magyarázkodni a bukott tévés, amely szerint bejegyzése a legkevésbé sem tekinthető antiszemitának. ]]>Indoklása szerint azért, mert ateista.]]>

A náci birodalomhoz hasonlította a Trianon előtti Magyarországot

A magyar miniszterelnököt az alábbi sorokkal próbálta támadni 2020-ban:

„Azt már tudjuk, hogyan reagáltak a románok arra, hogy Orbán egy Nagy-Magyarországot ábrázoló térképpel üzent a fiataloknak. Azt nem tudjuk, hogyan reagálnának a lengyelek, ha Merkel a Harmadik Birodalom térképével tenné ugyanezt. Valószínűleg soha nem is fogjuk megtudni” – írta Facebook-oldalára a bukott tévés, védve a román Trianon-törvényt.

Vágó István szerint az évszázadok alatt létrejött Trianon előtti Magyarország egy lapon említhető azzal a hitleri Németországgal, amely lerohanta Lengyelországot, haláltáborokat hozott létre lengyel területen is és felelős a holokausztért.

A magyar válogatott szurkolóit is gyalázta

A lap felidézte, amikor Vágó István 2021-ben a Budapesten tartott Európa-bajnokság egyik meccse miatt háborodott fel. Több bejegyzésben is gúnyolódni próbált a magyar tömegen. A bukott tévésnek az nem tetszett, hogy a mérkőzések előtt több mint tízezren vonultak a Puskás Arénához. Írásai alatt vállalhatatlan módon támadták a felvonuló magyarokat.

Oltásellenesség és álhírgyártás

A Covid-járvány idején folyamatosan gyártotta az álhíreket a Gyurcsány-párti politikus. Közösségi oldalán folyamatosan hergelő bejegyzéseket osztott meg a kormányzati lépések és a keleti vakcinák ellen. A cikk szerint a baloldali oltásellenes kampány egyik vezéralakja mindenképpen Vágó István volt.

Az Origó hozzátette, hogy Vágó óránként tett ki valamilyen álhírt a közösségi oldalára, ahol egy valóságos álhírgyárat működtetett. A bukott tévés 2021 áprilisában ismerte be, hogy szándékosan támadták a keleti vakcinákat.

A gyurcsányista politikus még ]]>azon is viccelődött]]>, hogy mivel a koronavírus elsősorban az idősekre veszélyes, a kormány biztosan jól jár azzal, hogy kevesebb nyugdíjas lesz – írják.

Vágó István az utóbbi években sem fogta vissza magát. Tavaly februárban Nagy Ferót fenyegette meg.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Vágó István (Forrás: Facebook) 

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2825) Heti lámpás (322) Sport (729) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7725) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Kultúra (9) Egészség (50) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Történelem (18) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Életmód (1) Gazdaság (713) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>