Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
Gyurcsány és a „zsé”

Gyurcsány és a „zsé”

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

„Ferenc testvér” jól ismeri a mára darabjaira hullott, szétrohadt MSZP végső ledarálásának egyszerű módszereit.

Gyurcsány Ferenc – Fábry Sándor után: Ferenc testvér – jól ismeri a mára darabjaira hullott, szétrohadt MSZP végső ledarálásának egyszerű módszereit.

Tudja mi az, ami még motiválja a diktatórikusabb napokat látott szocialistákat.

Ismeri a lelküket – és ismeri a saját lelkét is.

Innen a felismerés benne: a leghatásosabb eszköz, ami a szocialisták eszmei, ideológiai, szellemi, világnézeti beállítottságát a legmélyebben meghatározza: a zsé.

Vagyis a lé, a steksz, a zseton, a lovetta stb.

Gyurcsány – mint velejéig gyakorlatias ember – tudja: virítani kell valamit a szociknak, és akkor OK a dolog, akkor olyanok lesznek, mint a kezesbárányok.

Történt ugyanis vala, hogy a 2018-as parlamenti választásokra Gyurcsány Újpesten feltétlenül a saját emberét, a Rózsadombon lakó, Újpesthez ezer szállal nem kötődő Varjú Lacit akarta indítani. (Tudják, azt a Varjút, aki 2018 telén a köztévé székházába behatolva kiváló birkózói kvalitásokról tett tanúbizonyságot.) Már csak azért is, mert Újpest sajnos régi hagyományok alapján keményen balra húz (én csak tudom, ott lakom…), a parlamenti választásokon tehát a mandátumszerzés tuti.

Igen ám, de Újpesten a kerület korábbi szocialista képviselője, Horváth Imre mindenképpen indulni akart egyéniben, hiszen még a szocik által készített belső felmérések is azt mutatták, hogy simán nyerhet újra.

De ez nem jelentett problémát Ferencnek. Vélhetően visszautasíthatatlan ajánlatot tett a szociknak, aktuálisan éppen Molnár Gyulának, az MSZP akkori, méltán elfeledhető elnökének. Az ajánlatot a szocialista vezetés elfogadta, s ezek után a dealt végre is hajtották: Horváth Imrével közölték, hogy nagyon jól dolgozott ugyan, de ez nem érdekes, megy a lecsóba, és jön a DK-s Varjú.

De hogyan is zajlott ez?

Erről Horváth Imre számolt be a Magyar Nemzetnek nemrég. Az érthetően csalódott volt képviselő elmondta, hogy Varjú leült vele tárgyalni és közölte, hogy kifizeti Horváth kampányköltségeit, csak mondjon egy összeget. Horváthot ez nem lepte meg, mert megtudta, hogy korábban Gyurcsány egy kerületi DK-s fórumon azt mondta: „Nem lesz Újpesten semmi gond, mert a Horváth Imrének viszek majd némi forintot”.

No, hát ez Gyurcsány egyik nagy titka.

A zsé. „Némi forint”.

E mondatából – ami kulcsmondat! – egyszerű logikával levezethetjük: „történetileg” nézve – Ferenc testvér előbb meggazdagodott, majd politikai pozíciókhoz jutott, végül miniszterelnök lett. Ebben a pénzügypolitikai fejlődéstörténetben fokozatosan a lekötelezettje – kitartottja? – lett a szocialista hálózat elég sok tagja, jelentős és jelentéktelen személyek, akik így aztán pénzügyileg ezer szálon függtek és a mai napig függnek tőle.

És ezek a múltból megmaradt leköteleződések formálják a mai „baloldali” politikai állapotokat. Konkrétabban: az MSZP bekebelezése viszonylag egyszerűen fog történni. Az elmúlt években a „fogott” MSZP-sek (akiknek zsével összefüggő viselt dolgairól túl sokat tud Gyurcsány) végül tömött sorokban fognak átmenni a DK-ba, mert ha nem, akkor a lecsó marad, vagy annál is rosszabb…

Nos, sok ezer más ok mellett e züllött „politika” gyakorlásáért és fenntartásáért is mondom azt: Ferenc testvérnek mennie kell a magyar politikából. Jó messzire.

De nem megy.

Fricz Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2818) Flag gondolja (36) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Belföld (11) Gasztronómia (539) Heti lámpás (319) Mondom a magamét (7667) Tereb (146) Mozaik (83) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Egészség (50) Sport (729) Gazdaság (711) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>