Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
c24af22534a996547024f83dce876e42.jpg

GFG a Műveleti Területen: Wermer és Polgári Magyarország

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Akik most felháborodtak, értetlenkednek, azoknak valójában Wermer Andrással van vitájuk.

Mi más lenne a "politikai termék" definíciója, ha nem ez (részlet az UFI Wermer Andrással készített interjújából):

UFi: A polgár szó új tartalommal való megtöltését Ön találta ki?

W. A.: Nem az a dolgom, hogy mindent kitaláljak, hanem hogy észrevegyem, mi a jó.

Egy stratégának az a feladata, hogy mások gondolataiból is kiszűrje azt, ami igazán fontos és izgalmas, és amit stratégiai szintre kell emelni. Ez egy népszerű dolog. Viszont nagyon népszerűtlen, hogy minden másra azt kell mondani, hogy nem. Akkor is, ha az ötlet remek, mert másfelé visz. Tehát amikor az ember úgy dönt, hogy stratéga lesz, akkor úgy is dönt, hogy nagyon sok ellenfelet, ellenséget szerez magának. A lelátón ülve mindenki sokkal jobban tudja, mit kellene tenni a pályán.

UFi: Mitől jó egy stratéga?

W. A.: Hogy tudja, mi a dolga. És el is végzi. A lényeg, hogy nem a legjobb stratégiát kell megtalálni, hanem egy megfelelő stratégiát kell alkalmazni – és azt tűzön-vízen keresztül kell vinni. Ha elindulunk egy irányba, akkor arra hoszszú ideig menni kell, még akkor is, ha közben látjuk, hogy problémák vannak, mert akkor leszünk eredményesek. Nem kell rögtön irányt változtatni. A stratégia azt jelenti, hogy mindig a sárga úton kell mennünk és nem azt, hogy az A és B pont közötti legrövidebben. A sárga út az én terepem, azon védett vagyok. A közhiedelemmel ellentétben a Happy End Kft. az egyik legnagyobb hazai tulajdonú reklámcég volt – a Fidesz nélkül. Kezdetben csak filmet készítettünk

UFi: A sárga út volt az 1998-as választási győzelem kulcsa?

W. A.: A győzelemnek nincs kulcsa. Ez nem így megy. Napóleon győzelmének mi volt a kulcsa? Nem volt ilyen – legfeljebb egy jókora kulcscsomó. Mindenképpen kell egy hosszú időn át követhető, alkalmas stratégia. A polgár egy ilyen gondolat volt: polgár az, aki polgár akar lenni. Ha nem teszik tönkre, továbbra is követhető lett volna.

UFi: Ki tette tönkre?

W. A.: Mindenki. A baloldal támadta, a jobboldal nem őrizte meg. Elhasználták, szétszedték, ellehetetlenítették.

]]>http://ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1214]]>

]]>http://gfg.blog.hu/]]> - G.Fodor Gábor

G. Fodor Gábor Századvég Stratégiai Igazgató - Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Életmód (1) Jobbegyenes (2764) Irodalmi kávéház (535) Mondom a magamét (7429) Történelem (17) Szépségápolás (15) Gazdaság (699) Belföld (10) Politika (1582) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Tereb (146) Heti lámpás (306) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Mozi világ (440) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>