Ma 2024 június 25. Vilmos napja van. Holnap János, Pál napja lesz.
zuio.jpg

Csináljunk történelmet!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kérem, kedves olvasó, jöjjön velem, írjunk egy kis történelmet! Már úgy értem, igazi történelmet. Világtörténetet.

Nem olyan kis idétlen zughistóriát, amiről majd esetleg megemlékeznek a helytörténeti összefoglalók: huh, építetünk egy játszóteret, meg felújítottuk az óvodát, részt vettünk a helyi dalárda megalapításában… Jó, persze, persze, ezek is remek dolgok, különösen akkor, ha közben, fütyülve arra, minek marad nyoma a históriában és minek nem, egyszerűen jól érezzük magunkat… De most igazi sorsfordító kalandra hívom önt. És mindjárt a lényegre is térek: az októberi népszavazás tétjéről szeretnék pár szót mondani.

Miről is szavazunk?

A dolog ugyanis úgy áll, hogy szemben a kételkedők állításaival, a kvóta-referendumnak igazi tétje van, óriási jelentősége, világpolitikai következménye, történelmi súlya lehet. Nem a lényegről beszélnek azok, akik el akarják önnel hitetni, hogy a kérdésnek nincs jelentősége, mert valójában senkit nem kötelez semmire. Félrevezetik önt azok, akik azzal érvelnek, hogy hülye kérdésre nem lehet válaszolni. Hamisságot állítanak, akik azt hangoztatják, hogy a népszavazás pusztán a kormány melletti kiállás, afféle bizalmi szavazás. Körmönfont szőrszálhasogatás csak az efféle érvelés.

A szó szoros értelmében ugyanis igaz, amit állítanak. A lényeget tekintve azonban ordas hazugság.

Az október másodikán megválaszolandó kérdés ugyanis nem az, amit szó szerint olvashatunk majd a szavazólapokon – „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” –, hanem az, hogy elfogadjuk-e az európai unió migránsbarát politikáját, függetlenül attól, hogy ez a határok nyitottságában, a bevándorlók nyakló nélküli segélyezésében, az élősködők tűrésében, a mohamedán szokások elfogadásában, a hétköznapi saria-agresszió, sőt a terrorizmus terjedésének elnézésében, a nemzetekre kényszerített migráns-kvótákban, vagy úgy általában az európai polgárok akaratának semmibevételében nyilvánul-e meg.

A magyar választók válasza, ahogy a közvélemény kutatások előre jelzik, nem kérdéses. A kérdéses inkább az, hogy jár-e valamilyen következménnyel a döntés.

Nos, én úgy hiszem, igen. Elképesztő súlya, lavinaszerű következménye lehet a magyar népszavazásnak. Az Európai Unió politikáját meghatározó Berlin-Párizs-Luxemburg tengely vezető politikusai ugyanis pontosan tudják, hogy az, amit a jövevények dolgában ők képviselnek, homlokegyenest ellenkezője annak, amit az európai polgárok többsége gondol erről a kérdésről.

A liberális véleménydiktatúra saját ideológiájának – pontosabban a mögöttük álló érdekcsoportok igényeinek, de ezt most ne nyissuk ki… – kierőszakolásában ma már odáig jutott, hogy szembe fordult a demokrácia lényegével, a népfelség elvével, a népszavazás intézményével is. Alig pár hónapja, éppen a magyar népszavazási program elindulása idején jelentette ki Jean-Claude Juncker, hogy veszélyt jelent a jogbiztonságra, ha mostantól a Tanács és az Európai Parlament összes határozatáról népszavazásokat szerveznek. Miközben a veszélyt nem a népszavazás jelenti, hanem az emberek igényeinek semmibevétele.

Hiszen éppen a polgárok által érzékelt hétköznapi valóság tagadása vezet oda, hogy lakosság mindennapi élményei és az EU vezetőinek hamis valóságtudata között támadó feszültség szétrobbantja az Uniót.

A közelmúlt görög népszavazás az államadósság rendezéséről, a tragikus kimenetelű brexit-népszavazás, s most, a magyar kvóta-voksolás mind-mind ugyanarról szól: a hétköznapi tapasztalat és az EU vezérideológiája közötti feloldhatatlan konfliktusról.

S, ha már szóba hoztam a korábbi népszavazásokat, hadd tegyem hozzá azt is, mindegyik közül a most készülő magyar választás tűnik az EU-elit elleni leghatékonyabb eszköznek. Olyan lehetőséget kínál mindazoknak, akik szemben állnak a liberális babonasággal, amely eszköz a leghatékonyabban béníthatja meg a brüsszeli élcsapat Európát leromboló ámokfutását. Szemben a görögök tehetetlen dühével, szemben a britek távozásával, a magyar referendum arányos, de nagyon határozott választ ad az EU-bürokraták diktátumaira. Példaértékű, erős, arányos választ, olyat, amelyet bármelyik európai ország képes követni.

Már önmagában az a tény, hogy a magyar kormány a népfelséghez fellebbezett az európai elit eszement politikájával szemben, visszavonulásra kényszerítheti Brüsszelt, mint az a minapi pozsonyi csúcson is kiderült. A sikeres magyar referendum – éppen ereje és arányossága miatt – európai népszavazás-járványt indíthat el, aminek veszélye önmagában is elég lehet ahhoz, hogy az eurokrata megszállottak lemondjanak agresszív eszme-politikájukról, megvalósulása pedig a jelenlegi európai elit bukását is elhozhatja.

Az októberi magyar népszavazás új irányba fordíthatja az Európai Unió történetét. Izgalmas kaland lesz. Érdemes részt venni benne.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Jobbegyenes (2819) Vetítő (30) Heti lámpás (320) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7671) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Autómánia (61) Mozaik (83) Gazdaság (711) Szépségápolás (15) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>