Ma 2021 március 04. Kázmér napja van. Holnap Adorján, Adrián napja lesz.
bb7b95ac80875c0ca337381f3bfc4a1d.jpg

Európa gyurcsányizálódása

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az elferiesedésben Angela Merkel jutott a legmesszebb, akit ma már saját párttársai próbálnak visszarángatni az őszödi útról, egyelőre nem túl nagy sikerrel.

Gyurcsány Ferencnek van véleménye, de nem ért vele egyet. Nagyjából így foglalható össze a Demokratikus Koalíció programja a bevándorlás problémájáról. Mióta Gyurcsány eleve elvásott vörös csillagként feltűnt a halódó, elnézést: haladó baloldal szivárványos egén, megszokhattuk, hogy abból, amit mond, körülbelül a kötőszavak igazak („hazudtunk reggel, éjjel meg este”), s természetesen így a véleménye is gyakran változik. Ez utóbbi amúgy nem olyan nagy baj – lenne –, csak éppen ő mindezt következetes, tiszta, világos és egyértelmű politikának hazudja.

Nyár elején még úgy vélte, „nincs Magyarországon bevándorlás­probléma”, az egész csak a kormány megtévesztése, ma már egész Európa előtt álló súlyos kihívásnak tartja a migrációt. Nemrég még a szerb határon járva az „embertelen” biztonsági határzárat rázta, s a „Ne engedd, hogy bekerítsenek!” felkiáltással kampányolt, ma már elfogadhatónak tartja a határ fizikai védelmét.

Egyik politikusuk pedig, miután néhány napja Molnár Csaba nevű alelnöke még elalélt volna a boldogságtól, ha sokkal több menekült érkezne, ma már főnöke szerint határt kell szabni az áradatnak: „Egyikünk sem gondolja azt, hogy el lehet engedni a gyeplőt és mindenkit be lehet engedni.” Lehet, persze, hogy időközben felismerte, mekkora problémát jelent ez a népvándorlás, hiszen azóta többször is dicsérte Orbán Viktort, amiért Európában szinte egyedüliként és elsőként verte félre a harangot ebben a kérdésben. Ha így van, mindössze bocsánatot kellene kérnie, amiért korábban szándékosan vagy tudatlanságból hülyeségeket beszélt. De az is lehet, hogy az utóbbi napokban megjelent közvélemény-kutatási adatokat látva egyszerűen rájött, hogy ez a „kurva ország” már megint nagyon mást gondol, mint amit ő(k) eddig mondtak: a legfrissebb felmérés szerint a szavazókorú népesség kétharmada már támogatja a kerítésépítést. Az is igaz viszont, hogy pontosan az ő tábora, a DK szimpatizánsai kö­rében a legkisebb a határzár elfogadottsága, hetvenöt százalékuk ellenzi azt. Csak hát az ő picinyke köre nem elég az üdvösséghez, lehet, ezzel a pálfordulással csupán egy kicsit szélesebbre akarja nyitni az ajtót a társadalom többsége előtt.

Persze mindez csak találgatás, lehet, csak szokás szerint mondja, amit éppen aktuálisan gondol, felelőtlenül, meggondolatlanul, lárifári, egyebek, hiszen tudja, hogy nagyjából úgyis tökmindegy, mit hadovál össze. A kutya ugat, a karaván halad.

Ennél sokkal fontosabb, hogy korábban felelősségteljesen politizáló európai vezetők is vészterhesen gyurcsányizálódnak. Közülük is a legmesszebb jutott ebben az elferiesedésben Angela Merkel, akit ma már saját párttársai próbálnak visszarángatni az őszödi útról, egyelőre nem túl nagy sikerrel. Hogy éppen aktuálisan mit gondol a kancellár asszony, viszont sokkal nagyobb hatással van nemcsak a német, de az egész uniós történésekre, így természetesen Magyarországra is. Beengedjük a menekülteket vagy sem, vagy esetleg mégis, nyolcszázezer, nem másfél millió, vagy ki tudja, visszatoloncoljuk őket, azaz mégsem, de mégis… Ember legyen a talpán, aki kitalálja, mit akar. Mondjuk a Nobel-békedíjon felül. (Országomat egy Nobel-díjért!) Az viszont vérlázító, hogy szűk körben a kelet-európai országokat hibáztatja és szapulja a saját elhibázott mondataiért, a migrációs válságra adott válaszaiért, amelyeket már a saját országában is mind kevesebben támogatnak.

S míg nálunk csak a kerítés támogatottsága nő, Németországban, Ausztriában egyre nagyobb az elkeseredettség, a félelem, az osztrákoknál már egyenesen polgárháborútól rettegnek. A politikusok egy része pedig azt se tudja, mit gondoljon, azt meg főleg nem, mit tegyen. Volt már kormányfő a nem is oly távoli múltban, aki előbb az eszét vesztette el, aztán a választást is. Ha végignézünk ma Európán, erős a gyanúnk, hogy a történelem sokszor tényleg ismétli önmagát…

]]>www.magyaridok.hu]]> - Néző László

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Sport (729) Kultúra (6) Politika (1576) Nagyvilág (1454) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Belföld (6) Életmód (1) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (1973) Irodalmi kávéház (505) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5137) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Vetítő (37) Tereb (140) Heti lámpás (252) Autómánia (61) Gazdaság (657) Történelem (14) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>