Ma 2017 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Most végül is kinek az ünnepét tették tönkre a füttyögők?

Flag
5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Mindenkiét, kivéve Sorosét.

Az ünnep reggelén csak megkapta az engedélyt a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól az Együtt elnöke - korábban kendermagos - Juhász Péter, hogy maroknyi csapatának élén füttyöghessen a március 15-i állami ünnepségen, a Nemzeti Múzeum előtt.

A jogállamiság minden előtt, mondhatnánk, ha ettől kezdve a Juhász-féle "füttyögők" viselkedése nem merítette volna ki egyfolytában a joggal való visszaélés tényállását. A helyszínen lévő, valóban ünnepelni, a miniszterelnök és a főpolgármester beszédét békésen, méltóságteljesen meghallgatni kívánók alapvető jogukban érezhették magukat korlátozva a törvényhatóság döntésétől vérszemet kapók viselkedésétől.
Kis túlzással egy szemernyit sem lehetett hallani az ünnepi beszédekből, legalábbis azoknak semmiképpen sem, akik a lehető legagresszívebben viselkedő "füttyösök" közelében tartózkodtak.

Sajnos ők pedig sokan voltak, mivel idén - a tavalyi október 23-val ellentétben - nem egy bizonyos területen folytathatták csak eme "áldásos" tevékenységüket, hanem az ünnepség résztvevői között, bárhol.
Juhászék a hírek szerint ráadásul még a rendfenntartóknak is hazudtak, azt mondták, nincs náluk síp, így elvegyülhettek az ünneplő sokaság között, még több kárt okozva nekik magatartásukkal.

Végül is az eredeti céljukat nem érték el.
Ugyanis nyilatkozataik szerint Orbán ellen jöttek füttyögni, ám a kormányfő a tőle megszokott improvizatív módon reagált:
“Igen ám, de mit kezdjünk azokkal, akik nem békét, hanem békétlenséget, nem egyetértést, hanem megosztottságot akarnak? (…) Akiknek egyetlen örömük, mint ma is, ha mások örömét elronthatják. Könnyű lenne tréfát űzni belőlük, mondhatnánk, bolond lukból bolond szél fúj. De ne tegyük, mert az erő, a sokaság kötelez”

A sokaság tagjai közül persze voltak, akik nehezebben viselték programjuk tönkretételét és különböző formában nemtetszésüket is kifejezték a békétlenek felé.

A legjobban talán mégis azt a nagyon kellemes megjelenésű fiatal párt lehetett sajnálni, akik saját elmondásuk szerint Zalaegerszegről most első ízben utaztak fel a fővárosba, kimondottan az Orbán-beszéd meghallgatása miatt.

Egy biztos, ők ezután még kevésbé lesznek Juhász Péter és szélsőséges liberálisainak hívei.

A Soros György nevű tőzsdespekuláns meg közben dörzsölheti a tenyerét.

Juhász Attila
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Világ história (901) Életmód (1) Magyar millenium (1216) Flag gondolja (31) Autómánia (62) Vetítő (37) Nagyvilág (1444) Szépségápolás (16) Alámerült atlantiszom (143) Tereb (122) Kultúra (1) Heti lámpás (129) Gazdaság (588) Tv fotel (65) Politika (1555) Mozaik (484) Mondom a magamét (1652) Mozi világ (451) Emberi kapcsolatok (37) Egészség (50) Irodalmi kávéház (378) Gasztronómia (536) Sport (720) Jobbegyenes (1058) Rejtőzködő magyarország (171)
free speech
mti